ΤΙΜΗ
€630 ΑΝΑ person
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
7 Ημέρες 09 - 15 / 10 / 23
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Europe
 • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
 • ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Τι περιλαμβάνει

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Η ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Ασφάλεια TOUR OPERATOR
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με ημιδιατροφή (Πρωινό και Δείπνο)
 • Επίσημος ελληνόφωνος ξεναγός / συνοδός του γραφείου μας
 • Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
 • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Τοπικός ξεναγός στο Ντουμπρόβνικ
Η ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
 • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΕΩΣΕΙΣ
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ: ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ
 • 1η MEΡΑ
 • 2η ΜΕΡΑ
 • 3η ΜΕΡΑ
 • 4η ΜΕΡΑ
 • 5η ΜΕΡΑ
 • 6η ΜΕΡΑ
 • 7η ΜΕΡΑ
1η MEΡΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΤΙΡΑΝΑ

Συγκέντρωση στο χώρο της πλατείας του ΟΣΕ και   αναχώρηση στις 07.00 για τον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Με την ενδιάμεση στάση φθάνουμε στα σύνορα. Ακολουθεί ο  καθιερωμένος  αστυνομικός  και τελωνειακός  έλεγχος και αμέσως μπαίνουμε   στο χώρο της  Αλβανίας .  Συνεχίζοντας την πορεία μας και  περνώντας από διάφορες πόλεις, θα καταλήξουμε   στην  πρωτεύουσα της Αλβανίας τα Τίρανα. Φθάνοντας θα κάνουμε μια περιήγηση με το λεωφορείο, όπου θα δούμε τις κεντρικές  πλατείες, τα υπουργεία, το Εθνικό-Ιστορικό Μουσείο. Επίσης  δίπλα θα δούμε την Όπερα, το τζαμί του Ethem Bey που χτίστηκε το 1789, καθώς και τον πύργο του ρολογιού που χτίστηκε το 1830.  Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη (εθνικός Ήρωας) καβάλα στο άλογο και γύρω τα κυβερνητικά κτίρια και τα υπουργεία. Τελειώνοντας τη περιήγηση στο κέντρο των Τιράνων, θα δούμε επίσης  την πρωθυπουργική κατοικία, την Ακαδημία καλών τεχνών, το Πανεπιστήμιο, και δίπλα το στάδιο Qemal Stafa. Τα Τίρανα είναι πρωτεύουσα της Αλβανίας από το 1920. Σήμερα έχει  περίπου 1.500.000 κατοίκους και αποτελεί το διοικητικό και εμπορικό κέντρο της χώρας. Το κομβικό σημείο της πόλης είναι η πλατεία Σκεντέρμπεη, η οδός Ηρώων, και η πλατεία  της Μητέρας Τερέζας. Τέλος θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση  στα δωμάτια του ξενοδοχείου.  Δείπνο- Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ

ΤΙΡΑΝΑ - ΜΠΟΥΤΒΑ - ΚΟΤΟΡ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Αφού πάρουμε  το πρωινό μας  αναχωρούμε για Μαυροβούνιο. Περνώντας  από την πόλη Λέζα φτάνουμε στα σύνορα (Σκόδρα), και η πρώτη πόλη του Μαυροβούνιου  που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας είναι το Μπαρ το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Συνεχίζουμε για Μπούτβα, και μέσω της παραθαλάσσιας διαδρομής που θα ακολουθήσουμε,  θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε το όμορφο νησάκι του Αγίου Στεφάνου. Άφιξη στη Μπούτβα, ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης μέσα στο κάστρο. Ερευνητές και ιστορικοί υποστηρίζουν πως η παλιά πόλη ήταν αρχικά νησί και αργότερα ενώθηκε με την ακτή σχηματίζοντας έναν αμμώδη ισθμό. Λέγεται πως η περιοχή ανακαλύφθηκε από κάποιον Έλληνα ναυτικό που ονομαζόταν Boutoua. Αργότερα τις ακτές του Μαυροβουνίου κατέλαβαν οι Βενετοί, την επιρροή των οποίων βλέπουμε και στην αρχιτεκτονική των κτιρίων της παλαιάς πόλης. Στην παλαιά πόλη της Μπούντβα, όπου κυριαρχεί η βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, θα θαυμάσουμε τις εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη, της Αγίας Μαρίας της Πούντα και της Αγίας Τριάδας, το Εθνογραφικό Μουσείο με εκθέματα από την ίδρυση της πόλης και τέλος  θα δούμε το φρούριο – Σιταντέλ – που χρονολογείται από τον 5ο–6ο αιώνα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Κότορ, όπου ξεχωρίζουν τα Παλιά Τείχη, η Παλιά Πόλη με τον Ρωμαϊκό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος από τον 12ο αιώνα και η μαρίνα με τα πανάκριβα κότερα. Πάνω από την πόλη του Κότορ δεσπόζει το κάστρο στο οποίο για να ανέβεις πρέπει να σκαρφαλώσεις 1.200 σκαλοπάτια για το φρούριο του Αγ. Γεωργίου. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη μας αναχωρούμε για το Ντουμπρόβνικ το μαργαριτάρι τις Αδριατικής. Άφιξη- τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο- Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Μετά το πρωινό μας αμέσως αρχίζει η  ξενάγηση σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Μεσογείου το Ντουμπρόβνικ, η οποία είναι προστατευόμενη από την UNESCO. Στην πόλη με την ονομασία «Ραγκούσα» θα δούμε τα ανάκτορα του Σπόνζα του 16ου αιώνα, το παλάτι των Ρέκτορς, τον καθεδρικό ναό και την εκκλησία του προστάτη της πόλης,  του Αγίου Βλασίου. Θα δούμε επίσης το Φραγκισκανό μοναστήρι και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Στη συνέχεια  θα μπούμε από την πύλη Πιλ και θα βγούμε από την πύλη Πλος ή και αντίστροφα, όπου θα δούμε επίσης τη μικρή και τη μεγάλη κρήνη του Ονούφριου, καθώς και τα φρούρια Μινσέτα,  Μποκάρ, Σεντ Ιβάν, Ρεβελίν και Λοβρίτζενακ. Η παλαιά πόλη είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα, τα μεγαλύτερα ίσως στην Ευρώπη. Θα προσκυνήσουμε στην Ορθόδοξη Σέρβικη εκκλησία. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης και προαιρετικά προγράμματα (κρουαζιέρα στο Lokrum και τελεφερίκ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο - διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΣΠΛΙΤ - ΜΠΙΟΓΚΡΑΝΤ

Πρωινό και  αμέσως αναχωρούμε για το Μπίογκραντ. Ακολουθώντας την διαδρομή δίπλα στις  πανέμορφες δαντελωτές ακτές όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τους υπέροχους κολπίσκους και  τα ατελείωτα νησάκια και γραφικά ψαροχώρια,  καθώς και παραθαλάσσιες πόλεις. Φτάνοντας στο Σπλιτ θα δούμε τον λόφο Μοργιάν – σύμβολο της πόλης – θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα ολόκληρης της πόλης με το λιμάνι, την αμμώδη παραλία στο κέντρο της και τον παραλιακό πεζόδρομο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το παλάτι του Διοκλητιανού, το οποίο ανήκει στον κατάλογο Εθνικής κληρονομιάς της UNESCO – αξιόλογο δείγμα της Ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής στην ανατολική πλευρά της Αδριατικής θάλασσας. Στον ελεύθερος μας  χρόνο θα  έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον καφέ μας ή  το μεσημεριανό μας σε ένα από τα πολλά καφέ ή  εστιατόρια στα στενά ή  στον γοητευτικό πεζόδρομο. Επιβίβαση στο πούλμαν και το απόγευμα φτάνουμε στο Μπίογκραντ. Άφιξη - τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου.   Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ

ΜΠΙΟΓΚΡΑΝΤ - ΖΑΑΝΤΑΡ - ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙTΒΙΤΣΕ - ΟΠΑΤΙΑ

 

Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε για το Ζαντάρ, όπου θα δούμε την χερσαία πύλη και τα τείχη, την πλατεία του λαού, την πύλη της Θάλασσας και το Φόρουμ. Η πόλη τον μεσαίωνα ήταν η κυριότερη βάση του Βυζαντινού στόλου.  Το 1409 ο Βασιλιάς της Ουγγαρίας πούλησε στους Βενετούς τις πόλεις τις Δαλματίας για 100.000 δουκάτα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την περιοχή των λιμνών Πλίτβιτσε, τον επίγειο παράδεισο. Ένα τεράστιο εθνικό πάρκο με μία σειρά λιμνών που συνδέονται με μικρούς η μεγαλύτερους καταρράκτες είναι ένα θέαμα μοναδικό με μαγικές εικόνες. Η φύση δημιούργησε ένα από τα πιο όμορφα θαύματά της, που αφήνουν άναυδο τον επισκέπτη. Ένα συγκρότημα 16 λιμνών άλλα υψηλότερα, άλλα χαμηλότερα που με μια σειρά καταρρακτών, τα νερά πέφτουν από τη μια λίμνη στην άλλη. Aναχώρηση για την Οπάτια. Άφιξη τακτοποίηση στα δωμάτια του  ξενοδοχείου. Δείπνο- Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ

ΟΠΑΤΙΑ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Μετά το πρωινό μας γνωριμία με  την Οπατία, το αριστοκρατικό θέρετρο της Αυστροουγγαρίας ,που μέσα από μία ρομαντική βόλτα, θα μας γυρίσει πίσω στον 19ο αιώνα  και την εποχή των Αυτοκρατόρων Φραγκίσκου Ιωσήφ και Σίσσυ. Η βίλα Angiolina με τις γιγάντιες μανώλιες, ο ναός του Αγ. Ιακώβου καθώς και τα αρχοντικά ξενοδοχεία με τα καζίνο εντυπωσιάζουν τον επισκέπτη. Αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Σερβίας στο όμορφο Βελιγράδι, την πρωτεύουσα που καθρεφτίζεται στα νερά του Δούναβη. Άφιξη στο Βελιγράδι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και για όσους επιθυμούν μια βραδινή βόλτα. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΤΡΙΚΑΛΑ

Αμέσως μετά το πρωινό μας αναχωρούμε, ακολουθώντας το δρόμο της επιστροφής.  Διασχίζοντας την Σερβία και  τα Σκόπια και με τις απαραίτητες  ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στα   σύνορα των Ευζώνων. Ακολουθεί και εδώ ο καθιερωμένος τελωνειακός έλεγχος και αφού ολοκληρωθεί, αναχωρούμε για τα Τρίκαλα. Με την ενδιάμεση στάση φθάνουμε αργά το βράδυ   στην πόλη μας.

More about Europe

From €ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ
4 Ημέρες 23 – 26 / 11 / 23 Δεκτά Δελτία ΟΓΑ
From €ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ
5 Ημέρες 07 – 11 / 12 / 23 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ
From €ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ
From €ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ
Share on social networks
 

www.chictravel.com.gr   |   info@chictravel.com.gr   |   2431022428   |   2431035577  |  facebook  |  instagram