ΤΙΜΗ
€390 ΑΝΑ person
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
5 Ημέρες 19 – 23 / 04 / 23
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Dalmatia
 • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
 • ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Τι περιλαμβάνει

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ
Συγκέντρωση στο χώρο της πλατείας του ΟΣΕ και αναχώρηση στις 07.00 για τον συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής.
Η ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Ασφάλεια TOUR OPERATOR
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με ημιδιατροφή (Πρωινό και Δείπνο)
 • Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
 • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα, με τοπικό Ελληνόφωνο ξεναγό
Η ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
 • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΕΩΣΕΙΣ
ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: €120 ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: €180
 • 1η MEΡΑ
 • 2η ΜΕΡΑ
 • 3η ΜΕΡΑ
 • 4η ΜΕΡΑ
 • 5η ΜΕΡΑ
1η MEΡΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΚΟΡΥΤΣΑ - ΤΙΡΑΝΑ

Συγκέντρωση στο χώρο της πλατείας του ΟΣΕ και   αναχώρηση στις 07.00 για τον συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής. Με την ενδιάμεση στάση φθάνουμε στα σύνορα. Ακολουθεί ο  καθιερωμένος  αστυνομικός  και τελωνειακός  έλεγχος και αμέσως μπαίνουμε   στο χώρο της  Αλβανίας .  Η πρώτη πόλη που συναντάμε είναι η Κορυτσά (Κorce),  όπου θα δούμε τις παλιές εργατικές κατοικίες σοβιετικού τύπου και τα πανέμορφα αρχοντικά.  Η Κορυτσά παλιά ήταν το κέντρο του διαμετακομιστικού εμπορίου μεταξύ Κωνσταντινούπολης, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Αλβανίας κ.α. Η πόλη εκτός από σημαντικό εμπορικό κέντρο, αποτελούσε και πνευματικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής από τον 18ο αιώνα, με πλήθος ελληνικών σχολείων να λειτουργούσαν σε αυτή. Συνεχίζοντας την πορεία μας θα καταλήξουμε   στην  πρωτεύουσα της Αλβανίας τα Τίρανα. Φθάνοντας θα κάνουμε μια περιήγηση με το λεωφορείο, όπου θα δούμε τις κεντρικές  πλατείες, τα υπουργεία και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Επίσης θα δούμε την Όπερα, το τζαμί του Ethem Bey που χτίστηκε το 1789, καθώς και τον πύργο του ρολογιού που χτίστηκε το 1830.  Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη (εθνικός Ήρωας) καβάλα στο άλογο και γύρω τα κυβερνητικά κτίρια και τα υπουργεία. Τελειώνοντας τη περιήγηση στο κέντρο των Τιράνων, θα δούμε επίσης  την πρωθυπουργική κατοικία, την Ακαδημία καλών τεχνών, το Πανεπιστήμιο, και δίπλα το στάδιο Qemal Stafa. Τα Τίρανα είναι πρωτεύουσα της Αλβανίας από το 1920. Σήμερα έχει  περίπου 1.500.000 κατοίκους και αποτελεί το διοικητικό και εμπορικό κέντρο της χώρας. Το κομβικό σημείο της πόλης είναι η πλατεία Σκεντέρμπεη, η οδός Ηρώων, και η πλατεία  της Μητέρας Τερέζας. Επίσκεψη στον νέο ορθόδοξο ναό της Αρχιεπισκοπής Τιράνων, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αναστάσεως.  Τέλος θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση  στα δωμάτια του ξενοδοχείου.  Δείπνο- Διανυκτέρευση .

2η ΜΕΡΑ

ΤΙΡΑΝΑ - ΜΠΑΡ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Αφού πάρουμε  το πρωινό μας  αναχωρούμε για Μαυροβούνιο. Περνώντας  από την πόλη Λέζα φτάνουμε στα σύνορα (Σκόδρα), και η πρώτη πόλη του Μαυροβούνιου  που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας είναι το Μπαρ το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Στο Μπαρ θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βλαδίμηρου και θα έχουμε χρόνο για μια βόλτα ή καφέ. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη μας, αναχωρούμε για το Ντουμπρόβνικ το μαργαριτάρι τις Αδριατικής και μέσω της παραθαλάσσιας διαδρομής που θα ακολουθήσουμε,  θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε το όμορφο νησάκι του Αγίου Στεφάνου. Άφιξη στο Ντουμπρόβνικ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο- Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Μετά το πρωινό μας αμέσως αρχίζει η  ξενάγηση σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Μεσογείου το Ντουμπρόβνικ, η οποία είναι προστατευόμενη από την UNESCO. Στην πόλη με την ονομασία «Ραγκούσα» θα δούμε τα ανάκτορα του Σπόνζα του 16ου αιώνα, το παλάτι των Ρέκτορς, τον καθεδρικό ναό και την εκκλησία του προστάτη της πόλης,  του Αγίου Βλασίου. Θα δούμε επίσης το Φραγκισκανό μοναστήρι και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Στη συνέχεια  θα μπούμε από την πύλη Πιλ και θα βγούμε από την πύλη Πλος ή και αντίστροφα, όπου θα δούμε επίσης τη μικρή και τη μεγάλη κρήνη του Ονούφριου, καθώς και τα φρούρια Μινσέτα,  Μποκάρ, Σεντ Ιβάν, Ρεβελίν και Λοβρίτζενακ. Η παλαιά πόλη είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα, τα μεγαλύτερα ίσως στην Ευρώπη. Θα προσκυνήσουμε στην Ορθόδοξη Σέρβικη εκκλησία. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης και προαιρετικά προγράμματα (κρουαζιέρα στο Lokrum και τελεφερίκ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο - διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ

ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΚΟΤΟΡ - ΜΠΟΥΝΤΒΑ

Μετά το πρωινό μας, αποχαιρετούμε το υπέροχο Ντουμπρόβνικ και αναχωρούμε για την παλαιότερη πόλη του Μαυροβουνίου, το Κότορ ,η οποία είναι κτισμένη στους πρόποδες του απόκρημνου ορεινού όγκου Λόβτσεν (1.479 μ.) στο νότιο άκρο του ομώνυμου όρμου στις ακτές της Αδριατικής. Ο περιώνυμος θαλάσσιος κόλπος είναι ελικοειδής και μοιάζει με φιόρδ συνθέτοντας ένα θαυμάσιο φυσικό λιμάνι, αποτελούμενο από 4 όρμους, πού συνδέονται με στενούς πορθμούς. Θα επισκεφθούμε την παλαιά πόλη η οποία προστατεύεται από τον παγκόσμιο οργανισμό της ΟΥΝΕΣΚΟ από το 1979, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε  πολλές εκκλησίες και μοναστήρια. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν ο Καθεδρικός Ναός του Αγίου Τρύφωνος και οι Ναοί του Αγ. Νικολάου, του Ταξιάρχη Μιχαήλ και του Αγ. Λουκά. Αγέρωχο και επιβλητικό στέκει το Φρούριο του Αγίου Ιωάννου, πάνω από την πόλη πού αν θέλει κανείς να το κατακτήσει, πρέπει ν΄ ανέβει με υπομονή τα 1355 σκαλοπάτια του. Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για Μπούτβα. Η Μπούντβα ή αρχαία Βουθόη είναι παραθαλάσσια, τουριστική πόλη του Μαυροβουνίου, έδρα του ομώνυμου δημοτικού διαμερίσματος. Η πόλη στην απογραφή του 2011 είχε πληθυσμό 13.338 κατοίκους. Αποτελεί έναν από τους αρχαιότερους οικισμούς της Αδριατικής ακτής που κατοικείται από τον 5ο αιώνα π.Χ.. και που αναφέρεται ότι ιδρύθηκε από τον Κάδμο το Θηβαίο. Άφιξη στη Μπούτβα, ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης μέσα στο κάστρο. Ερευνητές και ιστορικοί υποστηρίζουν πως η παλιά πόλη ήταν αρχικά νησί και αργότερα ενώθηκε με την ακτή σχηματίζοντας έναν αμμώδη ισθμό. Αργότερα τις ακτές του Μαυροβουνίου κατέλαβαν οι Βενετοί, την επιρροή των οποίων βλέπουμε και στην αρχιτεκτονική των κτιρίων της παλαιάς πόλης. Στην παλαιά πόλη της Μπούντβα, θα θαυμάσουμε τις  εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη, της Αγίας Μαρίας της Πούντα και της Αγίας Τριάδας, το Εθνογραφικό Μουσείο με εκθέματα από την ίδρυση της πόλης και τέλος  θα δούμε το φρούριο – Σιταντέλ – που χρονολογείται από τον 5ο–6ο αιώνα. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και ξεκούραση. Μετά το  δείπνο μπορείτε να απολαύσετε τη βόλτα σας στην πόλη.  Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ

ΜΠΟΥΝΤΒΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε από την πανέμορφη Μπούντβα για τα αλβανικά σύνορα. Αφού γίνουν οι απαραίτητες διατυπώσεις, αρχίζουμε την κάθοδο στην χώρα της Αλβανίας. Στον δρόμο  περνάμε από της πόλεις Δυρράχιο, Καβάγια, Λούσνια, από την κοιλάδα του Αώου ποταμού και το Τεπελένι και στη συνέχεια μέσω του συνοριακού σταθμού της Κακαβιάς και με τις απαραίτητες στάσεις φτάνουμε στα Τρίκαλα το βράδυ.

More about Dalmatia

From €145
From €430
5 Ημέρες 13 – 17 / 04 / 23
From €Από 235
3 Ημέρες 16-18/ 06/ 23
From €ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ
Share on social networks
 

www.chictravel.com.gr   |   info@chictravel.com.gr   |   2431022428   |   2431035577  |  facebook  |  instagram