ΤΙΜΗ
€420 ΑΝΑ person
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
5 Hμέρες 02-06/08/2022
 • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
 • ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
 • ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Τι περιλαμβάνει

ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Η ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Aκτοπλοικά εισητήρια
 • Ασφάλεια TOUR OPARATOR
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο.
 • Ξεναγός
 • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Πρωινό στο ξενoδοχείο
 • ΦΠΑ 13%
Η ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους
 • Εισόδους σε μουσεία
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα
 • Φόρος Διαμονής
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΕΩΣΕΙΣ
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ: €160
 • 1η Μέρα
 • 2η Μέρα
 • 3η Μέρα
 • 4η Μέρα
 • 5η Μέρα
1η Μέρα

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΙΚΑΡΙΑ (ΕΥΔΗΛΟΣ)

Συγκέντρωση στην πλατεία του  ΟΣΕ  και αναχώρηση στις 01:00 το πρωί για Πειραιά. Με τις απαραίτητες  ενδιάμεσες στάσεις  για καφέ και ξεκούραση φθάνουμε το πρωί στο λιμάνι  του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 07:15 π.μ. Έπειτα από μια υπέροχη θαλάσσια διαδρομή φθάνουμε το μεσημέρι στο όμορφο νησί της Ικαρίας και συγκεκριμένα στον Εύδηλο. «Εύδηλος» σημαίνει ορατός, ευδιάκριτος. Είναι το δεύτερο λιμάνι της Ικαρίας και για ένα μικρό χρονικό διάστημα (1834-1912) ήταν η πρωτεύουσα του νησιού, πριν γίνει ο Άγιος Κήρυκος. Χτισμένος αμφιθεατρικά, αποτελεί το κεντρικό σημείο της βόρειας πλευράς του νησιού, μιας και εκεί στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες ή παραρτήματα. Έχει καταφέρει να διατηρήσει την αρχιτεκτονική του, σε αρμονία με τις σύγχρονες απαιτήσεις του οικισμού. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και μια πρώτη γνωριμία με τον Εύδηλο. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε σε μια κοντινή παραλία για να απολαύσουμε το μπάνιο μας. Τέλος αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας. Άφιξη και τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Νωρίς το βράδυ ,έξοδος για βόλτα σε κοντινό σημείο για βόλτα και φαγητό(εξ ιδίων). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα

ΚΑΜΠΟΣ - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΦΙΑΝΕ - ΧΡΙΣΤΟΣ ΡΑΧΩΝ

Πρωινό και αναχώρηση για την πρώτη μας ξενάγηση. Ξεκινάμε για τον Κάμπο, ένα όμορφο χωριό χτισμένο πάνω στην αρχαία Οινόη που υπήρξε η παλιά πρωτεύουσα της Ικαρίας, γνωστή και ως Δολίχη. Κατά μήκος του δρόμου θα παρατηρήσετε ερείπια των παλαιών τειχών της αρχαίας Οινόης. Θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφτούμε (προαιρετικά) το αρχαιολογικό μουσείο, καθώς και την παλαιότερη εκκλησία του νησιού την Αγία Ειρήνη, που ανοικοδομήθηκε τον 11ο με 12ο μ.Χ. αιώνα, από υλικά που υπήρχαν στα ερείπια μιας παλαιοχριστιανικής Βασιλικής του 4ου μ.Χ αιώνα που βρισκόταν στη θέση της. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το περίφημο παραδοσιακό οινοποιείο του Αφιανέ, που για πάνω από 20 χρόνια δεσπόζει στην περιοχή και υποδέχεται ταξιδιώτες απ’ όλο τον κόσμο. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον χώρο της οινοποιίας και να γευτούμε τα ξεχωριστά Ικαριώτικα κρασιά. Θα ακολουθήσει προαιρετικό γεύμα σε επιλεγμένο εστιατόριο, όπου θα γευτούμε τις τοπικές σπεσιαλιτέ του νησιού. Επόμενη στάση ο Χριστός Ραχών, γνωστό ως το χωριό που δεν κοιμάται ποτέ. Το χωριό έγινε γνωστό στους επισκέπτες τα τελευταία χρόνια, για τη νυχτερινή ζωή των κατοίκων και το ωράριο των τοπικών καταστημάτων που ανοίγουν αργά το βράδυ και κλείνουν νωρίς το πρωί, κάνοντας διάσημο το χωριό, για τον «Ικαριώτικο χρόνο». Στον Χριστό ξεχωρίζει η πλακόστρωτη πλατεία με την επιβλητική εκκλησία στο κέντρο της,  τα παραδοσιακά καφενεία και τα μαγαζάκια με τα σουβενίρ. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ και ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΣΙΑΣ ΘΕΟΚΤΙΣΤΗΣ - ΕΥΔΗΛΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για τη δεύτερη ξενάγηση μας στα αξιοθέατα της Ικαρίας, ξεκινώντας με το παμπάλαιο μοναστήρι της Οσίας Θεοκτίστης από τη Λέσβο. Το μοναστήρι βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού, στο χωριό Πηγή. Ο ιερός ναός είναι θολωτός και περιέχει αξιόλογες τοιχογραφίες με αναπαραστάσεις από την Παλαιά και Κενή Διαθήκη. Πίσω από το μοναστήρι, χτισμένο μέσα σε ένα θεόρατο βράχο, βρίσκεται το παρεκκλήσι της Θεοσκέπαστης, όπου σύμφωνα με την παράδοση, βρέθηκαν εκεί τα λείψανα της Οσίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ικαριώτες συνήθιζαν να χτίζουν τα σπίτια τους δίπλα σε πελώριους βράχους, ώστε από μακριά να μην γίνονται αντιληπτά απ’ τον εχθρό. Πρόκειται για την λεγόμενη «αντιπειρατική» αρχιτεκτονική. Επόμενος σταθμός ο Εύδηλος, το δεύτερο λιμάνι της Ικαρίας, με τον παραδοσιακό οικισμό και τα γραφικά σοκάκια. Στη γραφική του πλατεία συναντάμε πολλά ταβερνάκια όπου  θα έχουμε χρόνο για φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα

ΘΕΡΜΑ - ΑΓΙΟΣ ΚΗΡΥΚΟΣ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τα Θέρμα. Περνώντας από το χωριό Μονοκάμπι, πάνω στον κεντρικό δρόμο, θα δούμε το μοναδικό ζωντανό φελλόδεντρο όλων των Βαλκανίων. Το έφερε με άλλα τρία από το Μαρόκο γύρω στο 1920 ο ναυτικός Μαλαχιάς Νικόλαος. Έγιναν τρεις προσπάθειες δεντροφύτευσης στην Ικαρία αλλά μόνο το ένα φελλόδεντρο στο Μονοκάμπι ευδοκίμησε. Οι κάτοικοι για να το προστατέψουν, το περιέφραξαν με πετρότοιχο. Άφιξη στα Θέρμα που βρίσκονται 300 περίπου μέτρα μακριά από την αρχαία πόλη των Θερμών, γνωστά σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό για τα ιαματικά λουτρά τους. Η ονομασία τους οφείλεται στις ιαματικές πηγές τους που υπήρχαν από την αρχαιότητα, οι οποίες θεραπεύουν πολλές παθήσεις, χάρη στα ραδιενεργά νερά που έχουν. Θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο, το δημοτικό Κέντρο Υδροθεραπείας, χτισμένο μέσα σε μία φυσική σπηλιά όπου βρίσκεται και η ομώνυμη πηγή. Δίπλα στο χωριό Θέρμα βρίσκεται ο Άγιος Κήρυκος, η πρωτεύουσα του νησιού και το μεγαλύτερο λιμάνι της Ικαρίας. Η κωμόπολη οφείλει την ονομασία της στον άγιο Κήρυκο που καταγόταν από το Ικόνιο της Μικράς Ασίας και μαρτύρησε σε ηλικία μόλις 3 ετών. Σήμερα υπάρχει ναός που φέρει την ονομασία του. Θα περπατήσουμε στα λιθόστρωτα δρομάκια της παλιάς πόλης, θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου με το χαρακτηριστικό ξυλόγλυπτο τέμπλο του 1820-30 που την έχτισαν οι ναυτικοί του νησιού. Θα δούμε το νεοκλασικό κτίριο σε σχέδια του Βέλγου αρχιτέκτονα Ντυμπρέ όπου στεγάζεται το γυμνάσιο και την Μητρόπολη του Αγίου Κηρύκου. Δίπλα στο λιμάνι θα θαυμάσουμε και την Ικαριάδα, το επιβλητικό γλυπτό φτιαγμένο από μέταλλο που βρίσκεται εκεί να μας υπενθυμίσει τη σχέση του νησιού με το μύθο του Ικάρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η Μέρα

ΕΥΔΗΛΟΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ

Αναχώρηση για το λιμάνι του Εύδηλου. Άφιξη στο λιμάνι και αναχώρηση στις 19:45 το απόγευμα. Αποβίβαση στις 01,40 π.μ. στο λιμάνι του Πειραιά. Αναχώρηση για τα Τρίκαλα. Με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε το πρωί στην πόλη μας.

More about this tour

Δηλώσεις συμμετοχής με προκαταβολή 120€ σε μετρητά. Το υπόλοιπο ποσό μπορεί να εξοφληθεί με μετρητά, μεταφορά σε τραπεζικό λογαριασμό ή με κάρτα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Ροή του προγράμματος, μπορεί κατά την διάρκεια του ταξιδιού να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων χωρίς να παραληφθεί καμία παροχή.

**ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΑΞΙΔΙΟΥ:

Καθ’ όλη την παραμονή στο λεωφορείο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Σας ενημερώνουμε ότι μπορεί να υπάρξει αύξηση του κοστολογίου εκδρομής. Αυτό οφείλεται στις συνεχόμενες αυξήσεις των καυσίμων, που έχουν ως αποτέλεσμα τα πλοία να αυξάνουν τις τιμές των δρομολογίων τους.

From €ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ
4 Ημέρες 23 – 26 / 11 / 23 Δεκτά Δελτία ΟΓΑ
From €ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ
From €630
7 Ημέρες 09 - 15 / 10 / 23
5 Ημέρες 07 – 11 / 12 / 23 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ
From €ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ
From €ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ
Share on social networks
 

www.chictravel.com.gr   |   info@chictravel.com.gr   |   2431022428   |   2431035577  |  facebook  |  instagram