ΤΙΜΗ
€170 ΑΝΑ person
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
3 Ημέρες 03 - 05/06/2023
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Greece
 • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
 • ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Τι περιλαμβάνει

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ
Συγκέντρωση στο χώρο της πλατείας του ΟΣΕ Τρικάλων και αναχώρηση στις 07:00 π.μ.
Η ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό
 • Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
 • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Το Φόρο Διαμονής
Η ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους
 • Εισόδους σε μουσεία
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΕΩΣΕΙΣ
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ: €70
 • 1η MEΡΑ
 • 2η ΜΕΡΑ
 • 3η ΜΕΡΑ
1η MEΡΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΝΑΥΠΛΙΟ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Συγκέντρωση στο χώρο  της  πλατείας του  ΟΣΕ  και αναχώρηση στις 07:00 π.μ. Παίρνοντας το δρόμο προς Αθήνα, μετά από 2 ώρες περίπου θα κάνουμε στάση για τον πρωινό καφέ μας. Στη συνέχεια δια μέσου της εθνικής οδού , Μάνδρας ,Ελευσίνας φτάνουμε στο Ναύπλιο. Ελεύθερος χρόνος για καφέ, φαγητό και βόλτα στα υπέροχα καταστήματα της πόλης. Τέλος, αναχωρούμε για τον τελικό μας προορισμό, την Καλαμάτα. Η πόλη είναι κτισμένη στους πρόποδες του όρους Καλάθι (παρυφή του Ταϋγέτου), στην καρδιά του Μεσσηνιακού κόλπου. Άφιξη - τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΚΟΡΩΝΗ - ΜΕΘΩΝΗ - ΠΥΛΟΣ

 

 Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τη Κορώνη με την αρχοντική της ομορφιά.  Ξεκινώντας από ανατολικά, η αμφιθεατρική Κορώνη, είναι μια παραλιακή κωμόπολη 52 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Καλαμάτας, φημισμένη για το βενετσιάνικο κάστρο της που δεσπόζει από πάνω της. Σήμερα, η πόλη αποτελεί πόλο έλξης για ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών, καθώς διαθέτει επαρκείς τουριστικές υποδομές τις οποίες συνδυάζει με ένα αξιόλογο φυσικό περιβάλλον και πληθώρα αξιοθέατων. Το κάστρο της Κορώνης καταλαμβάνει σχεδόν ολόκληρο το ακρωτήριο Ακρίτας. Τα κύρια χαρακτηριστικά του έχουν περισωθεί και μαρτυρούν τον επιβλητικό του όγκο και το θαυμάσιο αρχιτεκτονικό σχέδιο. Μέσα στο κάστρο σώζονται, λαξευμένοι τάφοι, βενετσιάνικες στέρνες, τούρκικο χαμάμ και οι περίφημοι «θόλοι». Η θέα από τη βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Σοφίας, πολύ κοντά στο κάστρο, είναι εκπληκτική και περιλαμβάνει από τη μία το μεσσηνιακό κόλπο και από την άλλην το λιμανάκι της Κορώνης και την παραλία. Η πόλη χαρακτηρίζεται από πολύχρωμα σπιτάκια με κεραμοσκεπές και ξύλινα μπαλκόνια, στενούς δρόμους και αμέτρητες εκκλησίες, ενώ στο λιμάνι με τα ψαροκάικα και τα ιστιοφόρα, υπάρχουν εστιατόρια, καφέ και παραδοσιακές ταβέρνες όπου ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τις τοπικές γεύσεις. Όσο για την παροιμιώδη φράση «Έχεις μπάρμπα στην Κορώνη», λέγεται ότι προέκυψε στην Τουρκοκρατία, όταν ο πασάς της Τρίπολης, για να ευχαριστήσει έναν θείο του, τον διόρισε μπέη στην Κορώνη κι αυτός με τη σειρά του έκανε τις χάρες των κατοίκων της, εξ’ου και η περίφημη πια φράση.  Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη μας στην Κορώνη  αναχωρούμε  για τη Μεθώνη. Η Μεθώνη έχει σπουδαία ιστορική σημασία, γιατί, εξαιτίας της στρατηγικής θέσης όπου βρισκόταν, αποτέλεσε το μήλο της Έριδος για τους κάθε φορά δυνατούς των εποχών που προσπάθησαν να την κάνουν λιμάνι τους. Σήμερα είναι πλούσια σε αρχαία μνημεία, καθώς και βυζαντινά, βενετσιάνικα και τούρκικα: εκκλησίες, τζαμιά, οχυρώσεις, ενώ σπουδαίο είναι το κάστρο της, που φτιάχτηκε από τους Ενετούς και είναι περιτριγυρισμένο από τη θάλασσα. Είναι χτισμένο σε έναν βράχο που εισχωρεί στην θάλασσα και χωρίζεται από την ξηρά με μία τεχνητή τάφρο και έχει έκταση 93 στρέμματα. Νότια του φρουρίου βρίσκεται ο πύργος Μπούρτζι, χτισμένος σε μία μικρή βραχονησίδα νότια του κάστρου και συνδέεται με το κύριο φρούριο με μία γέφυρα με καμάρες. Αφού θαυμάσουμε τις ομορφιές της Μεθώνης αναχωρούμε για Πύλο. Ιστορική κωμόπολη με νησιώτικο χρώμα η Πύλος απλώνεται αμφιθεατρικά σε δύο υψώματα γύρο από το λιμάνι της στον όρμο του Ναβαρίνου. Η Πύλος διατηρεί παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία και αποτελεί έναν από τους πιο ενδιαφέροντες τουριστικούς προορισμούς της Μεσσηνίας. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και γνωριμία με το μέρος. Τέλος ολοκληρώνοντας την σημερινή μας εκδρομή   επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ - ΤΡΙΚΑΛΑ

Πρωινό και παίρνουμε το δρόμο για την Αρχαία Ολυμπία. Φτάνοντας θα ακολουθήσει ξενάγηση του αρχαιολογικού χώρου. Η Ολυμπία, υπήρξε το πιο δοξασμένο ιερό της αρχαίας Ελλάδας αφιερωμένο στον Δία. Ήταν ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι τελούνταν στο πλαίσιο των Ολυμπίων, της πιο σημαντικής εορτής των Ελλήνων κατά το μεγαλύτερο διάστημα της αρχαιότητας. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Πάτρα όπου φτάνοντας θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα , καφέ ή φαγητό. Στη συνέχεια αφού περάσουμε τη γέφυρα Ρίου –Αντιρρίου ακολουθούμε την Ιόνια Οδό και με μια  ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση έξω από τα Ιωάννινα, άφιξη το βράδυ στα Τρίκαλα.

More about Greece

From €90
From €290
3 Ημέρες 26-28/ 06/ 23
From €270
4 Ημέρες 20 – 23 / 06 / 23
From €ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ
Share on social networks
 

www.chictravel.com.gr   |   info@chictravel.com.gr   |   2431022428   |   2431035577  |  facebook  |  instagram