ΤΙΜΗ
€ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΝΑ person
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
7 Ημέρες Από 18 - 24 /09 /23

ΚΡΑΪΟΒΑ – ΣΙΜΠΙΟΥ – ΑΛΜΠΑ ΙΟΥΛΙΑ - SALINA TURDA – ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ – ΤΙΡΓΚΟΥ ΜΟΥΡΕΣ - ΣΙΓΚΙΣΟΥΑΡΑ - ΜΠΡΑΣΟΦ – ΠΥΡΓΟΣ ΜΠΡΑΝ - ΣΙΝΑΪΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

 • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
 • ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
 • ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Τι περιλαμβάνει

ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ
Συγκέντρωση στο χώρο της πλατείας του ΟΣΕ και αναχώρηση στις 06:00 το πρωί.
Η ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Ασφάλεια TOUR OPERATOR
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με ημιδιατροφή (Πρωινό και Δείπνο)
 • Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
 • Ξεναγός
 • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Τα checkpoint του λεωφορείου
Η ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους
 • Εισόδους σε μουσεία
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΕΩΣΕΙΣ
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ:
 • 1η ΜΕΡΑ
 • 2η ΜΕΡΑ
 • 3η ΜΕΡΑ
 • 4η ΜΕΡΑ
 • 5η ΜΕΡΑ
 • 6η ΜΕΡΑ
 • 7η ΜΕΡΑ
1η ΜΕΡΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΡΑΪOΒΑ

Συγκέντρωση στο χώρο της πλατείας του ΟΣΕ και αναχώρηση στις 06:00 το πρωί. Με την απαραίτητη ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση, μέσω Εγνατίας οδού, φθάνουμε Προμαχώνα. Μετά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων και αφού επισκεφτούμε τα καταστήματα των αφορολογήτων ειδών, αναχωρούμε για Βουλγαρία. Περνώντας από  τα στενά της Κρέσνα, το Μπλαγκόεβγκραντ και τη Σόφια, διασχίζοντας το φυσικό σύνορο Βουλγαρίας-Ρουμανίας, το Δούναβη,  συνεχίζουμε  για τον τελικό μας προορισμό, την  Κραϊόβα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ

ΚΡΑΪΟΒΑ – ΔΡΑΓΑΤΣΑΝI– ΣΙΜΠΙΟΥ

Μετά το πρωινό, ξεκινάμε την περιήγηση στην πόλη. Είναι η έκτη σε πληθυσμό μεγαλύτερη πόλη της Ρουμανίας, πρωτεύουσα της Επαρχίας Ντολζ, και βρίσκεται σε ίση απόσταση από τα Καρπάθια, που βρίσκονται βόρεια αλλά και από τον ποταμό Δούναβη, που βρίσκεται νότια. Γρήγορα  θα διαπιστώσουμε γιατί την αποκαλούν αρχόντισσα της Ρουμανίας. Είναι γεμάτη με αρχοντικά κτίρια και αποτελεί κέντρο πολιτισμού και μια από τις σημαντικότερες πανεπιστημιουπόλεις της Ευρώπης, με σχολές πολλών ειδικοτήτων. Θα δούμε το Πανεπιστήμιο, το μουσείο της Τέχνης, το οποίο ιδρύθηκε το 1954 και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα, και τον Βοτανικό κήπο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το ιστορικό Δραγατσάνι, την περιοχή της μάχης του Ελληνικού Ιερού Λόχου, που έπεσε ηρωικά κατά το πρώτο έτος της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Αφήνοντας την Κραϊόβα, θα κατευθυνθούμε προς  το εθνικό πάρκο Κότζια, με έκταση 17.100 εκτάρια,  γνωστό για τις ιαματικές πηγές του. Εκεί θα δούμε το μοναστήρι Κότζια, στη δεξιά όχθη του ποταμού Olt. Χτίστηκε το 1388, είναι αφιερωμένο στην Αγία Τριάδα και αποτελεί ιστορικό μνημείο της περιοχής με μεγάλη επισκεψιμότητα. Αξιόλογες είναι οι τοιχογραφίες της εκκλησίας με την Κόλαση και τον Παράδεισο και το τέμπλο. Συνεχίζουμε για το ειδυλλιακό Σιμπίου, από τις γραφικότερες πόλεις της Ρουμανίας, καθώς διατηρεί αναλλοίωτα στοιχεία της μεσαιωνικής πόλης. Σημαντικό οικονομικό κέντρο της Ρουμανίας,  ήταν η  πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2007 μαζί με την πόλη του Λουξεμβούργου. Αρχικά θα επισκεφτούμε το μεσαιωνικό  φρούριο, που χωρίζεται σε δύο μέρη, στην Πάνω και την Κάτω Πόλη, και επέζησε στους δύο παγκόσμιους πολέμους. Στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε πολυάριθμα διατηρητέα κτίρια, την Πλατεία Γκρίβιτσα, που αποτελεί τον πυρήνα της παλιάς μεσαιωνικής πόλης, θα θαυμάσουμε την Καθολική Εκκλησία, τύπου μπαρόκ, τον ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό και την Πλατεία Χουέτ με την Ευαγγελική Εκκλησία, περιτριγυρισμένη από πέντε πύργους, και το Παλιό Δημαρχείο. Στην πλατεία Piata Mica βρίσκεται η Γέφυρα των Ψευτών, που πήρε το όνομά της από ένα θρύλο σύμφωνα με  τον οποίο όποιος καθόταν πάνω στη Γέφυρα και έλεγε ψέματα αυτή θα κατέρρεε. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ

ΑΛΜΠΑ ΙΟΥΛΙΑ – SALINA TURDA – ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για τη μεσαιωνική πόλη Άλμπα Ιούλια, που βρίσκεται στον Ποταμό Μούρες. Το μοναδικό της φρούριο, με επτά προμαχώνες σε σχήμα αστεροειδές, κατασκευάστηκε μεταξύ 1716 και 1735 από δύο Ελβετούς αρχιτέκτονες οχυρώσεων. Θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη και, τελειώνοντας, θα συνεχίσουμε για το πιο εντυπωσιακό ψυχαγωγικό πάρκο της χώρας και αλατωρυχείο, το Salina Turda. Θα μάθουμε την ιστορία του ορυχείου και  θα διασκεδάσουμε από το πλήθος δραστηριοτήτων που διαθέτει. Ο χώρος περιλαμβάνει ειδικά μηχανήματα εξόρυξης, ειδικούς φωτισμούς και είναι σίγουρο πως το όλο θέαμα θα σας ξετρελάνει. Θα κατέβουμε 100 περίπου μέτρα κάτω από τη γη. Το εσωτερικό του αλατωρυχείου διατηρεί σταθερή θερμοκρασία 12 βαθμών Κελσίου, με σχεδόν απόλυτη απουσία βακτηρίων, καθιστώντας έτσι το κλίμα μοναδικό και ελκυστικό προορισμό για όσους πάσχουν από αλλεργικές νόσους του αναπνευστικού. Συνεχίζουμε για την πόλη Κλουζ, τη δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη της Ρουμανίας, με την νοσταλγική ατμόσφαιρα και την ξεχωριστή πολιτιστική ταυτότητα. Είναι χτισμένη στην κοιλάδα του ποταμού Σομεσούλ Μιτς και θεωρείται η ανεπίσημη πρωτεύουσα της ιστορικής περιοχής της Τρανσυλβανίας. Είναι ένας τόπος με μακραίωνη και σαγηνευτική ιστορία.  Σήμερα η πόλη είναι ένα από τα σημαντικότερα ακαδημαϊκά, πολιτιστικά, βιομηχανικά και επιχειρηματικά κέντρα της Ρουμανίας. Μεταξύ άλλων ιδρυμάτων φιλοξενεί το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας, το Πανεπιστήμιο Μπάμπες-Μπολιάι, με τον περίφημο βοτανικό κήπο του, εθνικού επιπέδου πολιτιστικά ιδρύματα, καθώς και τη μεγαλύτερη Ρουμανικής ιδιοκτησίας εμπορική τράπεζα.  Στη βόλτα μας στο παλιό ιστορικό κέντρο, εκτός από αυτά, θα δούμε την Εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ. Είναι του 14ου αιώνα, προς τιμή του Αρχάγγελου Μιχαήλ, πολιούχου του Κλουζ-Ναπόκα και έχει το υψηλότερο καμπαναριό  η Ρουμανία (80μ). Βρίσκεται στην Πλατεία Ουνίριι, μία από τις μεγαλύτερες στη Ρουμανία, με διαστάσεις 220 μ. επί 160 μ. Η κεντρική συνοικία της πόλης απλώνεται γύρω από αυτήν την πλατεία. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ

ΤΙΡΓΚΟΥ ΜΟΥΡΕΣ – ΣΙΓΚΙΣΟΥΑΡΑ – ΜΠΡΑΣΟΒ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για το Τίργκου Μούρες, στο κέντρο της ιστορικής περιοχής της Τρανσυλβανίας, στην κοιλάδα του ποταμού Μούρες. Βρίσκεται στη συμβολή των τριών γεωγραφικών περιοχών της Τρανσυλβανίας (Τρανσυλβανική Πεδιάδα, Κοιλάδα του Μούρες και Κοιλάδα του Νίραζ) σε υψόμετρο 330 μέτρων. Η πόλη εκτείνεται και στις δύο όχθες του ποταμού Μούρες, ωστόσο το κέντρο της πόλης και οι περισσότερες συνοικίες βρίσκονται στην αριστερή όχθη.  Θα δούμε το παλιό Δημαρχείο που χτίστηκε το 1906-1907, το Πολιτιστικό Μέγαρο στο κέντρο της πόλης, που είναι πλούσια διακοσμημένο με πολύχρωμους πίνακες ψηφιδωτών και με ανάγλυφα χαρακτηριστικά, και την πλατεία Θεάτρου. Συνεχίζουμε για την πόλη Σιγκισοάρα, στον ποταμό Τιρνάβα Μάρε, στην επαρχία Μούρες, μια πόλη όαση αρχιτεκτονικής και ιστορίας, γενέτειρα του Βλατ Τέπες, του περίφημου Δράκουλα των Καρπαθίων. Στην πραγματικότητα, ο Βλατ ήταν ο εθνικός ήρωας της εποχής, ο οποίος υπερασπιζόταν τη χώρα από τους Οθωμανούς με έναν “ιδιαίτερο τρόπο”. Η ακρόπολή της παραμένει επιβλητική και άθικτη από το 12ο αι. έως και σήμερα. Χτισμένη από Σάξονες εμπόρους, αποτελεί εξαίρετο παράδειγμα οχυρωμένης μεσαιωνικής πόλης, που διαδραμάτισε σημαντικό στρατηγικό και εμπορικό ρόλο για αρκετούς αιώνες. Το ιστορικό κέντρο περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η περιοχή αυτή είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της πόλης, έχει πέντε κύριους δρόμους και είναι λιθόστρωτη και πεζοδρομημένη. Τα πολύχρωμα σπίτια είναι ιδιαίτερα γοητευτικά, παρά την παλιά και φθαρμένη εμφάνιση κάποιων από αυτά. Στην ξενάγησή μας μεταξύ άλλων θα δούμε την Εκκλησία στο Λόφο, το σπίτι που γεννήθηκε ο Δράκουλας και τον Πύργο του Ρολογιού, που αποτελεί το ορόσημο της πόλης. Βρίσκεται στη κεντρική πλατεία, η οποία ήταν κάποτε  τόπος συνάντησης και γύρω της συγκεντρώθηκαν τα καταστήματα συντεχνιών και η αγορά. Τελειώνοντας την βόλτα μας, φεύγουμε για το Μπρασόφ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ξεκούραση. Δείπνο. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος στην πόλη.

5η ΜΕΡΑ

ΜΠΡΑΣΟΦ – ΠΥΡΓΟΣ ΜΠΡΑΝ – ΣΙΝΑΙΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Μετά το πρωινό, ξεκινάμε  να γνωρίσουμε το Μπρασόφ, γενέτειρα του εθνικού ύμνου της Ρουμανίας, που είναι η 7η μεγαλύτερη πόλη της χώρας και περιβάλλεται  από τα Νότια Καρπάθια. Θα περιηγηθούμε στην παλιά πόλη, την πλατεία Δημαρχείου και τη Μαύρη Εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, που χτίστηκε το 1477, και είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Ονομάζεται έτσι, γιατί τον 17ο αιώνα την έκαψαν και έγινε μαύρη μέχρι την σκεπή. Αρχικά ήταν χτισμένη από τους Καθολικούς προς τιμήν της Παναγίας, πλέον όμως ανήκει στην λατρεία των Προτεσταντών. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος και αναχωρούμε για το Μπραν. Θα επισκεφτούμε τον Πύργο Μπραν, γνωστό ως Πύργο του Δράκουλα, ο οποίος κτίστηκε το 14ο αιώνα ως αμυντικό φρούριο απέναντι στις οθωμανικές επιθέσεις. O χαρακτήρας του Δράκουλα στηρίχθηκε στον Πρίγκιπα Vlad Tepes, τον άνθρωπο που έγινε διάσημος για τους βάναυσους τρόπους που επέλεγε να σκοτώνει τους Οθωμανούς αντιπάλους του. Διασχίζοντας την κοιλάδα του ποταμού Πράχoβα, φτάνουμε στο  μαργαριτάρι των Καρπαθίων, τη  Σινάϊα, που πήρε το όνομά της από το ομώνυμο μοναστήρι, γύρω από το οποίο χτίστηκε. Το Μοναστήρι αυτό, το πρώτο κτίριο που χτίστηκε έπειτα από την επίσημη ονομασία της πόλης, το 1695, θα το δούμε καθοδόν. Επίσης θα επισκεφτούμε το παλάτι Πέλες, θερινή κατοικία του βασιλιά Καρόλου Α΄, πρώτου βασιλιά της Ρουμανίας, γεγονός που οδήγησε στην μεγάλη ανάπτυξη της περιοχής. Φεύγοντας από εκεί, κατευθυνόμαστε προς το ‘‘Παρίσι των Βαλκανίων’’, το Βουκουρέστι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος.

6η ΜΕΡΑ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρόγευμα και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πόλη με το υπαίθριο Μουσείο του χωριού, που είναι μοναδικό στο είδος του, φιλοξενώντας δείγματα αρχιτεκτονικής από κάθε μέρος της Ρουμανίας και απεικονίζει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής. Καλύπτει μια έκταση 34 στρεμμάτων και βρίσκεται στο πάρκο Χεραστράου, το μεγαλύτερο πάρκο της χώρας, με έκταση μεγαλύτερη από 400 στρέμματα, το οποίο άνοιξε το 1936. Γύρω από αυτήν την τεράστια έκταση πρασίνου, μπορούμε να θαυμάσουμε κατοικίες του 19ου και 20ου αιώνα, που ανήκουν στην ελίτ του Βουκουρεστίου. Συνεχίζουμε με το παλάτι της Βουλής, χτισμένο από τον Τσαουσέσκου. Το παλάτι είναι το δεύτερο σε μέγεθος δημόσιο κτίριο του κόσμου, μετά το Πεντάγωνο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας, θα θαυμάσουμε το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο μέγαρο μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας και την Αψίδα του Θριάμβου, που είναι εμπνευσμένη από αυτή του Παρισιού και αφιερωμένη στους Ρουμάνους στρατιώτες που πολέμησαν στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Από αυτήν ξεκινούν όλες οι στρατιωτικές παρελάσεις. Έχει ύψος 27 μέτρα και σχεδιάστηκε από τον Petre Antonescu, ενώ τα γλυπτά που διακοσμούν το εξωτερικό δημιουργήθηκαν από διάσημους Ρουμάνους γλύπτες. Οι εσωτερικές σκάλες οδηγούν στην κορυφή με τη μοναδική θέα. Κατόπιν θα δούμε το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα, το μουσείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο. Το βράδυ σας προτείνουμε μια βόλτα στην παλιά πόλη, με τα λιθόστρωτα δρομάκια και τα ιστορικά κτίρια.

7η ΜΕΡΑ

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΤΡΙΚΑΛΑ

Μετά το πρόγευμα, αναχωρούμε για τα Τρίκαλα. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση, θα φτάσουμε αργά το βράδυ στην πόλη μας.

More about this tour

ΤΑΞΙΔΕΥΕΤΕ ΜΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΕ ΙΣΧΥ!

 

From €90
From €290
3 Ημέρες 26-28/ 06/ 23
From €270
4 Ημέρες 20 – 23 / 06 / 23
From €ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ
Share on social networks
 

www.chictravel.com.gr   |   info@chictravel.com.gr   |   2431022428   |   2431035577  |  facebook  |  instagram