EΛΒΕΤΙΑ

To πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί!

Ενδεικτικό πρόγραμμα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΓΕΝΕΥΗ – ΛΩΖΑΝΗ – ΜΟΝΤΡΕ – ΒΕΡΝΗ – ΙΝΤΕΡΛΑΚΕΝ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ ΖΥΡΙΧΗ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ – ΛΙΜΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ – ΒΑΝΤΟΥΖ ΚΟΥΡ – ΣΑΙΝΤ ΜΟΡΙΤΖ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ (ΙΤΑΛΙΑ)

1η ΜΕΡΑ : ΤΡΙΚΑΛΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – BENETIA (ΕΝ ΠΛΩ)
Συγκέντρωση στην πλατεία του ΟΣΕ και αναχώρηση στη 01:00π.μ. (Παρασκευή βράδυ προς Σάββατο) για την Ηγουμενίτσα. Ύστερα από μια όμορφη βραδινή διαδρομή και με την απαραίτητη ενδιάμεση στάση, φθάνουμε στην Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για τη Βενετία στις 06.30 π.μ. Στον ελεύθερο χρόνο σας στο πλοίο, μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής και να απολαύσετε ένα θαυμάσιο ταξίδι – κρουαζιέρα στην Αδριατική. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΜΕΡΑ : ΒΕΝΕΤΙΑ – ΓΕΝΕΥΗ
Άφιξη το πρωί στο λιμάνι της Βενετίας. Αφού επιβιβαστούμε στο λεωφορείο αναχωρούμε για Γενεύη. Με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στη Γενεύη. Η πόλη είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου καντονίου και η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Ελβετίας, μετά από τη Ζυρίχη. Πανέμορφη πόλη, κτισμένη στις όχθες της λίμνης Λεμάν. Θεωρείται σημαντική λόγω της παρουσίας πολυάριθμων διεθνών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένης της ευρωπαϊκής έδρας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ). Στην πόλη εδρεύουν πολλές τράπεζες και αποτελεί επίσης σημαντικό κέντρο εμπορίου. Άφιξη – τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ : ΓΕΝΕΥΗ – ΛΩΖΑΝΗ – ΜΟΝΤΡΕ – ΒΕΡΝΗ
Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση της Γενεύης. Έπειτα, θα αναχωρήσουμε για Λωζάνη. Η πόλη είναι χτισμένη στις όχθες της Λίμνης της Γενεύης. Στην πανοραμική περιήγηση θα δούμε τον Γοτθικό Καθεδρικό Ναό του 12ου αιώνα, τον Ναό του Αγίου Φραγκίσκου και τέλος το Φρούριο του 12ου αιώνα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μοντρέ. Ως σημαντικότερο αξιοθέατό του θεωρείται το κάστρο του Σιγιόν, που είναι χτισμένος μέσα στη λίμνη. Το Ελβετικό θέρετρο του Μοντρέ έχει ξεχωριστή θέση στην παγκόσμια ιστορία του 20ού αιώνα, καθώς εκεί υπογράφηκε η διεθνής συνθήκη για τη ρύθμιση του διάπλου (όπως μετονομάστηκε το δικαίωμα της αβλαβούς διελεύσεως των πλοίων στα στενά των Δαρδανελίων) από τη Μεσόγειο στον Εύξεινο Πόντο. Μετά, αναχωρούμε για τον τελευταίο μας προορισμό, τη Βέρνη. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Ελβετίας. Κατά την περιήγηση μας στην παλιά πόλη θα δούμε τον περίφημο Πύργο των Ρολογιών με το ωραιότερο ωρολογιακό κουκλοθέατρο, τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Βικεντίου και το κτίριο που στεγάζει το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο. Άφιξη – τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ : ΒΕΡΝΗ – ΙΝΤΕΡΛΑΝΚΕΝ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΖΥΡΙΧΗ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το κοσμοπολίτικο Ιντερλάνκεν, την πόλη μεταξύ των λιμνών όπως σημαίνει το όνομα του. Έπειτα, θα κατευθυνθούμε προς τη Λουκέρνη. Εντυπωσιακή η παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο. Το παλιό Δημαρχείο και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Επόμενος και τελευταίος σταθμός η Ζυρίχη. Άφιξη – τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ : ΖΥΡΙΧΗ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΡΗΝΟΥ – ΛΙΜΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΖΑ – ΒΑΝΤΟΥΖ – ΚΟΥΡ
Πρωινό και ξεκινάμε για το μεγαλειώδες θέαμα της φύσης, τους καταρράκτες του Ρήνου, που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, καθώς ο υδάτινος όγκος πέφτει με βοή από ψηλά και στη βάση σχηματίζει λίμνη, συνεχίζοντας την αέναη πορεία του προς τις εκβολές του. Έπειτα, θα εξορμήσουμε στην πανέμορφη λίμνη Κωστάντζα. Η λίμνη βρίσκεται στις βόρειες Άλπεις μεταξύ Γερμανίας, Ελβετίας και Αυστρίας σε υψόμετρο 395,23 μ. Το μέγιστο βάθος της είναι 254 μ. Ουσιαστικά η λίμνη απαρτίζεται από δύο ξεχωριστές λίμνες: την Άνω λίμνη (Obersee) και την Κάτω λίμνη (Untersee) οι οποίες ενώνονται μέσω του Ρήνου. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το Σέν Γκάλεν, την αγροτική πρωτεύουσα της χώρας με τα πανέμορφα σπίτια του 17ου και 18ου αιώνα, την εκκλησία του Αγίου Λαυρεντίου και την πλατεία Μάρκπλατς. Η εξόρμηση μας όμως δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίζουμε με την πρωτεύουσα του Λιχτενστάιν, τη Βαντούζ. Η γραφική Βαντούζ κτισμένη σε μία όμορφη κοιλάδα κατά μήκος του Ρήνου και με πληθυσμό μόλις 5.500 κατοίκων, θυμίζει περισσότερο μία ήσυχη κωμόπολη παρά πρωτεύουσα κράτους. Στην περιήγηση μας θα δούμε τα ενδιαφέροντα δημόσια κτίρια όπως το κοινοβούλιο και το ανώτατο δικαστήριο καθώς και το κέντρο της πόλης. Τέλος, θα καταλήξουμε στην πόλη Κουρ. Άφιξη – τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ : ΚΟΥΡ (ΑΛΠΙΚΟ ΤΡΕΝΟ) – ΣΑΙΝΤ ΜΟΡΙΤΖ – MΠΟΛΟΝΙΑ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας σας προτείνουμε προαιρετική βόλτα με το διάσημο Αλπικό τρένο express με κατεύθυνση το ονομαστό χιονοδρομικό κέντρο Σαιντ Μόριτζ. Η διαδρομή ξετρελαίνει, καθώς περνάμε μέσα από δάση, βουνά και λίμνες. Αφού φτάσουμε στο Σαιντ Μόριτζ, ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για να χαρείτε την φυσική ομορφιά. Αμέσως μετά αναχωρούμε για τη Μπολόνια της Ιταλίας. Μετά από ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ : ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΑΝΚΟΝΑ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για το λιμάνι της Ανκόνα. Άφιξη στο λιμάνι και επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Ηγουμενίτσα. Διανυκτέρευση εν πλω.

8η ΜΕΡΑ : ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ –ΤΡΙΚΑΛΑ
Άφιξη το πρωί στην Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση αμέσως για Τρίκαλα. Με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, για καφέ και φαγητό, φθάνουμε στην πόλη μας.

*****ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ*****

Share on social networks
 

www.chictravel.com.gr   |   info@chictravel.com.gr   |   2431022428   |   2431035577  |  facebook  |  instagram