ΓΑΛΛΙΑ

Tα προγράμματα που ακολουθούν είναι ενδεικτικά. Μπορούν να γίνουν πολλά ταξίδια, με διαφορετικούς συνδυασμούς, οδικά ή αεροπορικά, αφού η Γαλλία είναι μια πολύ μεγάλη και όμορφη χώρα.

ΠΑΡΙΣΙ: Κομψότητα & Ρομαντισμός

Πόλη του Φωτός, Πόλη του Έρωτα, Πόλη των Πόλεων, Πόλη των Αισθήσεων… Η διαχρονική φήμη του Παρισιού και τα αναπόφευκτα κλισέ που το χαρακτηρίζουν ενισχύουν και γιγαντώνουν στη συνείδηση του επισκέπτη την ομορφιά και την αίγλη της γαλλικής πρωτεύουσας. Αψίδα του Θριάμβου, Παναγία των Παρισίων, Σηκουάνας, Βερσαλλίες, Πύργος του Αϊφελ, Καρτιέ Λατέν, Μουσείο Λούβρου, Μονμάρτη, café bistros, υπαίθριοι καλλιτέχνες, καμπαρέ, γκαλερί, φώτα… Παρίσι, ίσως η ομορφότερη πρωτεύουσα του κόσμου, μια σύγχρονη πολυπολιτισμική μεγαλούπολη γεμάτη ζωντάνια και ενεργητικότητα, που δεν μπορεί να συγκριθεί με καμιά άλλη ευρωπαϊκή πόλη· είναι απλά μια κατηγορία μόνη της, εκτός συναγωνισμού.

1η ΜΕΡΑ : ΤΡΙΚΑΛΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (189km) – ΒΕΝΕΤΙΑ
Συγκέντρωση στην πλατεία ΟΣΕ και αναχώρηση στις 03:00 και αναχώρηση για την Ηγουμενίτσα. Άφιξη-επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους στις 07:30 για το λιμάνι της Βενετίας. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλώ.

2η ΜΕΡΑ : ΒΕΝΕΤΙΑ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ (500 km)

Άφιξη στην πόλη των δόγηδων νωρίς το πρωί. Μεταφορά στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, θα θαυμάσουμε την εκκλησία και την πλατεία του Αγίου Μάρκου, το παλάτι των Δόγηδων, την γέφυρα των στεναγμών, τον Πύργο των Καμπανών και του Ωρολογίου. Στη συνέχεια αναχώρηση για Λουκέρνη. Εντυπωσιακή η παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο, και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση

3η ΜΕΡΑ : ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΠΑΡΙΣΙ
Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη του Φωτός. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Για την πρώτη βραδιά σας στο Παρίσι προτείνουμε μια ονειρεμένη κρουαζιέρα στον ποταμό Σηκουάνα. Στη συνέχεια κάνουμε μια μεγάλη βόλτα στα φωταγωγημένα μνημεία της πόλης. Θα δούμε το νοητό άξονα που συμπληρώνεται από την Νέα Αψίδα του Θριάμβου στην περιοχή La Defence, το κέντρο του Λούβρου, την αψίδα Καρουζέλ, τον Οβελίσκο του Λούξορ και την Αψίδα του Θριάμβου. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ : ΠΑΡΙΣΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Μετά το πρόγευμά μας θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στα αναρίθμητα αξιοθέατα της πόλης του Φωτός. Θα δούμε την Όπερα, την εκκλησία της Μαρίας της Μαγδαληνής, τη γέφυρα του Αλέξανδρου του 3ου, που ενώνει τις δύο πλευρές του Σηκουάνα και θεωρείται μια από τις πιο περίτεχνες γέφυρες του Παρισιού, την Παναγία των Παρισίων, χτισμένη στη νοτιοανατολική άκρη του Ιλ ντε λα Σιτέ και με τις αρμονικές της αναλογίες αποτελεί ένα από τα ωραιότερα μνημεία της γοτθικής τέχνης του Μεσαίωνα. Συνεχίζοντας, θα δούμε την Αψίδα του Θριάμβου, το κατ’εξοχήν εθνικό μνημείο της Γαλλίας, συνδεδεμένο με τα μεγαλύτερα γεγονότα του Παρισιού του 20ου αιώνα, την πλατεία Ομονοίας με τον οβελίσκο του Λούξορ, το Τροκαντερό με το παλάτι Σαγιό, τον πύργο του Άιφελ, το μέγαρο των Απομάχων, τη γειτονιά των Λατίνων και το Πάνθεον, που στεγάζει την τέφρα διακεκριμένων ανθρώπων της εποποιίας της γαλλικής ιστορίας. Μεταξύ άλλων υπάρχουν εδώ η τέφρα του Μιραμπό, του Βολταίρου, του Ρουσσώ, του Ουγκώ και πολλά άλλα. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για αγορές. Για το απόγευμα σας προτείνουμε μια ονειρεμένη κρουαζιέρα στον ποταμό Σηκουάνα. Στη συνέχεια για όσους επιθυμούν προαιρετικά, συνεχίζουμε με επίσκεψη στον λόφο της Μονμάρτης, μια από τις πιο γραφικές γειτονιές του Παρισιού και μια μεγάλη βόλτα στα φωταγωγημένα μνημεία της πόλης. Θα δούμε το νοητό άξονα που συμπληρώνεται από τη Νέα αψίδα του Θριάμβου στην περιοχή La Defense, το κέντρο του Λούβρου, την αψίδα Καρουζέλ, τον Οβελίσκο του Λούξορ και την Αψίδα του Θριάμβου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ : ΛΟΥΒΡΟ – ΚΗΠΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΜΠΙΝΤΟΥ
Πρόγευμα και μετάβαση στο μουσείο του Λούβρου. Στην ξενάγησή μας θα δούμε την Τζοκόντα από τους πιο γνωστούς πίνακες ζωγραφικής, στην ελληνική πτέρυγα την Αφροδίτη της Mήλου, τη Νίκη της Σαμοθράκης, τις “Εργαστίνες”, τμήμα της ζωφόρου του Παρθενώνα που χρονολογείται στο 447-438 π.Χ., την “Κενταυρομαχία”, κομμάτι από μετόπη του Παρθενώνα, αρχαιότητες από τη Σάμο που αποκτήθηκαν το 1881, το μαρμάρινο άγαλμα της Αθηνάς κ.α.
Ακόμη, στην αιγυπτιακή πτέρυγα θα θαυμάσουμε την αιγυπτιακή ιστορία από την φαραωνική εποχή μέχρι τους Κόπτες, τους Πτολεμαίους και τους Ρωμαίους. Έπειτα θα επισκευθούμε τον Κήπο του Κεραμεικού, που περικλείεται από το Λούβρο, τον Σηκουάνα, την Πλατεία Ομονοίας (Place de la Concorde) και την οδό Ριβολί. Στη συνέχεια, θα περπατήσουμε μέχρι το κέντρο Ζωρζ Πομπιντού. Το κτίριο χωρίζεται σήμερα σε τέσσερα μέρη: τη βιβλιοθήκη δημοσίων πληροφοριών, το κέντρο βιομηχανικού σχεδιασμού, το ινστιτούτο μουσικής και ακουστικής έρευνας και το εθνικό μουσείο μοντέρνας τέχνης. Τέλος, αξίζει να δει κανείς τους πάσης φύσεως καλλιτέχνες, μίμους, ζογκλέρ, μουσικούς, φακίρηδες που δείχνουν το ταλέντο τους στο προαύλιο του κέντρου. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ : ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ

Πρόγευμα και επίσκεψη στα περίφημα ανάκτορα των Βερσαλλιών. Αξίζει να επισκεφθείτε το παλάτι, τα βασιλικά διαμερίσματα στην αίθουσα των κατόπτρων και τους φανταστικούς κήπους. Στην συνέχεια ελεύθερος χρόνος θα περιπλανηθούμε στην πλατεία της Βαστίλης, όπου δεσπόζει η ομώνυμη όπερα. Ακόμη, θα περπατήσουμε στη συνοικία Μαρέ, που περικλείει την πλατεία Βοζ με το σπίτι του Βίκτωρος Ουγκώ, το μουσείο Πικάσο, τον Άγιο Ευστάθιο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στα διεθνούς φήμης καμπαρέ Λίντο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ : ΠΑΡΙΣΙ – ΛΩΖΑΝΗ
Πρωινό και αναχώρηση για τη ΛΩΖΑΝΗ χτισμένη στις όχθες της λίμνης Λεμάν. Στην πανοραμική μας περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε το πάρκο Μον Ρεπό, το μέγαρο Ριπόν, τον Καθεδρικό Ναό, τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό, το Ολυμπιακό Μουσείο και τέλος την έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
8η ΜΕΡΑ : ΛΩΖΑΝΗ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την Μπολόνια. Αφιξη στη πόλη που είναι γνωστή για τους πύργους της και τις στοές που φτάνουν τα 38 χιλιόμετρα και την κάνουν μοναδική πόλη στον κόσμο. θα δούμε το Αρχαιολογικό μουσείο, την Εθνική Πινακοθήκη το Πανεπιστημιακό μουσείο κ.α Τέλος άφιξη και τακτοποίηση στο ξεν/χείο. Δείπνο – Διανυκτέρευση.
9η ΜΕΡΑ : ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΑΝΚΟΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΕΝ ΠΛΩ
Πρωινό και ένα πολύ όμορφο ταξίδι φθάνει στο τέλος του. Γεμάτοι από πολύ όμορφες εικόνες και εντυπώσεις αναχωρούμε για την Ανκόνα, όπου το πλοίο της επιστροφής μας περιμένει. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.
10η ΜΕΡΑ : ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι αποβίβασης . Άφιξη και άμεση αναχώρηση. Με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στον τελικό προορισμό μας.

***ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ***

 

ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ (Côte d’Azur)

ΝΙΚΑΙΑ – ΕΖ – ΜΟΝΑΚΟ – ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ – ΣΑΝ ΠΩΛ ΝΤΕ ΒΑΝΣ – ΚΑΝΝΕΣ ΑΝΤΙΜΠ – ΓΕΝΟΒΑ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ

1η ΜΕΡΑ : ΤΡΙΚΑΛΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΒΕΝΕΤΙA
Συγκέντρωση στην πλατεία ΟΣΕ και αναχώρηση στη 01:00 (Παρασκευή βράδυ προς Σάββατο), για Ηγουμενίτσα από όπου θα πάρουμε το πλοίο για Βενετία. Ακολουθώντας τη διαδρομή προς Ιωάννινα και με την απαραίτητη ενδιάμεση στάση ,φθάνουμε στην Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για την Βενετία. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.
2η ΜΕΡΑ : ΒΕΝΕΤΙΑ – ΝΙΚΑΙΑ
Άφιξη το πρωί στη Φουσίνα, το νέο λιμάνι της Βενετίας και αποβίβαση από το πλοίο. Αναχώρηση για τη Νίκαια. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από τις επαρχίες Βένετο, Λομβαρδία, για λίγο από την Εμίλια Ρομάνια, το Πιεμόντε και τέλος τη Λιγουρία από την οποία και θα μπούμε στη Γαλλία. Η διαδρομή μας αυτή, που είναι 570 χιλιόμετρα θα περιλαμβάνει τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση. Στη Νίκαια θα φτάσουμε νωρίς το απόγευμα και μια περιήγηση με το λεωφορείο θα μας δώσει μια πρώτη εικόνα της πανέμορφης κοσμοπολίτικης πόλης. Θα διασχίσουμε την Προμενάντ Ντες Αγκλαίς τον διάσημο παραλιακό δρόμο της πόλης, με τα υπέροχα κτίρια της Μπελ Επόκ όπως το Νεγκρέσκο, το Παλαί ντε λα Μεντιτερανέ, θα δούμε την πλατεία Mασενά, την βιβλιοθήκη της πόλης με το χαρακτηριστικό τετράγωνο κεφάλι, καθώς και το Ακρόπολις, το συνεδριακό κέντρο της πόλης. Άφιξη – τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ : ΕΖ – ΜΟΝΑΚΟ – ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ
Πρωινό και αναχώρηση για το μεσαιωνικό χωριό Εζ, για να επισκεφθούμε το εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων Fragonard.  Στη συνέχεια ακολουθεί το κοσμοπολίτικο Πριγκιπάτο του Μονακό, που είναι το πιο πυκνοκατοικημένο κράτος στον κόσμο, καθώς όλη του η έκταση καταλαμβάνεται από πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχεία, πάρκα και δημόσια κτίρια. Οι κάτοικοί του αποκαλούνται Μονεγάσκοι. Το Μονακό είναι πραγματικά ένα υπέροχο μέρος που συνδυάζει την φυσική ομορφιά με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Θα ξεκινήσουμε την επίσκεψη μας με την παλιά πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το Ωκεανογραφικό μουσείο που διεύθυνε για αρκετά χρόνια ο διάσημος εξερευνητής Ζακ Ιβ Κουστό, τον Καθεδρικό Ναό και το παλάτι των Μονεγάσκων, επίσημη κυβερνητική έδρα του Πριγκιπάτου και κατοικία της βασιλικής οικογένειας των Γκριμάλντι από τον 13ο αιώνα. Μετά την περιήγηση θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φωτογραφίες. Έπειτα, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο για να επισκεφθούμε το Μόντε Κάρλο και να απολαύσουμε τον καφέ μας στο διάσημο café de Paris. Αργά το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής στη Νίκαια. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΠΩΛ ΝΤΕ ΒΑΝΣ – ΚΑΝΝΕΣ – ΑΝΤΙΜΠ
Πρωινό και αναχώρηση για το Σαιντ Πωλ Ντε Βανς, το πιο διάσημο μεσαιωνικό χωριό της Κυανής Ακτής, περιτριγυρισμένο από τα τείχη του Φραγκίσκου του Πρώτου, όπου και αυτό αποτελεί καταφύγιο πολλών ζωγράφων και καλλιτεχνών. Θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τη βόλτα μας στα σοκάκια της μικρής πόλης, γιατί όχι να κάνουμε τα ψώνια μας και να απολαύσουμε τον καφέ μας. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την αδιαμφισβήτητη “βασίλισσα” της Κυανής ακτής, τις Κάννες, με την περίφημη Κρουαζέτ, έναν από τους πιο διάσημους δρόμους του κόσμου. Θα δούμε τα υπέροχα κτίρια, και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, που χρονολογούνται από την εποχή της Μπελ Επόκ και το χώρο που διεξάγεται το Φεστιβάλ των Καννών. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε το κοσμοπολίτικο μέρος. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Αντίμπ που όπως λένε, όταν την αντικρίσεις για πρώτη φορά, δεν μπορείς παρά να την ερωτευτείς. Πρόκειται για την αρχαία ελληνική αποικία της Αντίπολης, που είχε ιδρυθεί από τους Φωκαείς της Μασσαλίας. Η Αντίμπ σε πολλούς θα θυμίσει ελληνικό νησί, με το φρούριο στο λιμάνι, τα χαμηλά χρωματιστά σπιτάκια χτισμένα πολλές φορές από πέτρα, τα όμορφα καντούνια που παραπέμπουν σε νησιά του Ιονίου, τους πεζόδρομους και την ήσυχη ζωή του. Είναι γνωστή για το μουσείο Πικάσο, ο οποίος έζησε εκεί την δεκαετία του ’40. Δεν ήταν όμως ο μόνος. Ο Νίκος Καζαντζάκης πήγε για πρώτη φορά εκεί το 1948. Άλλαξε πολλά σπίτια ώσπου το 1954, αγόρασε ένα μικρό όμορφο σπίτι. Έμεινε εκεί για τρία χρόνια μέχρι τον Ιούνιο του 1957, ενώ 4 μήνες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν η τελευταία του κατοικία. Θα περπατήσουμε στην όμορφη πόλη και θα αφήσουμε τα βήματα μας να μας οδηγήσουν έως το σπίτι που έζησε ο μεγάλος μας ποιητής – ταξιδευτής Καζαντζάκης. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στη Νίκαια. Δείπνo -Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΓΕΝΟΒΑ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Παίρνουμε νωρίς το πρωινό μας και στη συνέχεια αναχωρούμε για την Γένοβα πρωτεύουσα της Λιγουρίας, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ιταλίας και γενέτειρα του Χριστόφορου Κολόμβου και του Παγκανίνι. Φτάνοντας θα επισκεφτούμε πρώτα το παλιό λιμάνι . Εδώ θα θαυμάσουμε το φάρο χιλίων ετών, το τεράστιο ενυδρείο της πόλης, το Ναυτικό Μουσείο, τον Βοτανικό κήπο και τη Βιόσφαιρα. Επίσης μια φρεγάτα τριών ιστών έμεινε εδώ, μετά τα γυρίσματα της ταινίας του Ρομάν Πολάνσκι “Πειρατές”, προσελκύοντας την προσοχή τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Ναυτικό Μουσείο της Μεσογείου, τα εκθέματα του οποίου μιλούν για ολόκληρη την ιστορία της ναυσιπλοΐας, από κωπηλατικά μέχρι σύγχρονα πλοία. Έπειτα, στην πανοραμική περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που έχει ανακηρυχτεί από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του San Lorenzo με την υπέροχη μαρμάρινη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Πλατεία Ρiazza de Ferrari με το κτίριο της Όπερας, το παλάτι των Δόγηδων, το σπίτι που λέγεται ότι γεννήθηκε ο Κολόμβος και πολλά αναγεννησιακά παλάτια, μεγάλες λεωφόρους του 19ου αιώνα, και μπαρόκ εκκλησίες δίπλα σε δαιδαλώδη μεσαιωνικά στενά. Εδώ θα έχουμε το χρόνο μας για ψώνια ,φαγητό ή απλά βόλτα. Έπειτα συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την πόλη της Μπολόνια όπου θα είναι και ο τελικός προορισμός μας για σήμερα. Άφιξη – Δείπνο – Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ: ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΑΝΚΟΝΑ – ΑΠΟΠΛΟΥΣ
Παίρνουμε το πρωινό μας και αναχωρούμε για Ανκόνα. Άφιξη στο λιμάνι μετά από τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Ηγουμενίτσα. Διανυκτέρευση εν πλω.
7η ΜΕΡΑ: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ
Άφιξη το πρωί Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση αμέσως για Τρίκαλα. Με την απαραίτητη ενδιάμεση στάση για ξεκούραση και καφέ φθάνουμε στην πόλη μας.
***ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ***

Share on social networks
 

www.chictravel.com.gr   |   info@chictravel.com.gr   |   2431022428   |   2431035577  |  facebook  |  instagram