Ιταλία

ΙΤΑΛΙΑ


Τα προγράμματα που ακολουθούν είναι ενδεικτικά. Μπορούν να γίνουν πολλά και υπέροχα ταξίδια στην Ιταλία, οδικά ή αεροπορικά, μιας και κάθε επαρχία της μπορεί να δώσει στον επισκέπτη υπέροχα δείγματα πολιτιστικής κληρονομιάς και υπέροχων τοπίων.

ΣΙΚΕΛΙΑ

Μπάρι – Αλμπερομπέλο – Ρήγιο – Μεσσήνη – Παλέρμο – Ακράγαντας – Κατάνια – Συρακούσες – Ταορμίνα Στερνατία – Λέτσε

 

1η ΜΕΡΑ: ΤΡΙΚΑΛΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση στην πλατεία ΟΣΕ και αναχώρηση στις 19:30μ.μ. για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι . Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΜΕΡΑ : ΜΠΑΡΙ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΡΗΓΙΟ

Άφιξη το πρωί  στο λιμάνι του Μπάρι.  Διασχίζοντας την περιοχή της Απουλίας, πρώτη μας στάση,  το Αλμπερομπέλο, το χωριό που έχει ανακηρυχτεί  Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Περιήγηση στα γραφικά σοκάκια του χωριού για να δούμε τα κατάλευκα σπίτια του με τις χαρακτηριστικές πυραμιδωτές, θολωτές ή κωνικές σκεπές τους από ασβεστολιθικές πλάκες (τους περίφημους τρούλους) στολισμένες με αποτροπαϊκά σύμβολα (ήλιους, σταυρούς, ζώδια κ.λπ.). Μετά την ξενάγηση ακολουθεί χρόνος για φαγητό. Επόμενος σταθμός, το Ρήγιο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΡΗΓΙΟ – VILLASANGIOVANNI – ΜΕΣΣΗΝΗ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΠΑΛΕΡΜΟ

Πρωινό και ακολουθεί επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο , για να δούμε τους ξακουστούς «Πολεμιστές του Ριάτσε», δύο μοναδικά αρχαία ελληνικά μπρούντζινα αγάλματα. Έπειτα, αναχωρούμε για το πορθμείο του VILLASANGIOVANNI, όπου θα περάσουμε στη Σικελία από το στενό της Μεσσήνης (της Σκύλας και της Χάρυβδης, κατά τη μυθολογία ). Άφιξη στη Μεσσήνη και παίρνουμε το δρόμο για την Κεφαλού, μία από τις πολυφωτογραφημένες περιοχές που κόβουν την ανάσα, όπως αυτήν του επιβλητικού βράχου που επιστέφει σαν κεφαλή την παραλιακή πόλη και της έδωσε και το όνομά της. Η βόλτα μας, διαμέσου του Κόρσο Ρουτζέρο, θα μας οδηγήσει στον νορμανδικό καθεδρικό ναό, στην κορυφή της πόλης. Επίσκεψη στην γραφική Πιάτσα Ντουόμο και στο Ναό του Ρογήρου με τα ψηφιδωτά στο εσωτερικό του ναού, όπου θα επικεντρωθούμε στο πρόσωπο του Χριστού Παντοκράτορα, που ενοποιεί τις τρεις πολιτισμικές παραδόσεις του νησιού (βυζαντινή, αραβική, νορμανδική). Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Αναχώρηση για Παλέρμο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο – Διανυκτέρευση

4η ΜΕΡΑ : ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την ξενάγηση της πρωτεύουσα της Σικελίας. Θα ξεκινήσουμε με το γειτονικό «Βασιλικό Λόφο», το περίφημο Μονρεάλε με το απόλυτο αρχιτεκτονικό θαύμα της πόλης, τον ανυπέρβλητο Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Κτισμένος από τους Νορμανδούς το 1182, σε ρυθμό Βασιλικής με μήκος πάνω από 100μ και πλάτος 40μ, με εξαιρετικά, Βυζαντινής επιρροής , ψηφιδωτά στο νάρθηκα και στα παρεκκλήσια. Η ξενάγηση μας συνεχίζεται με Βασιλικό Παλάτι –έδρα των Νορμανδών βασιλέων της Σικελίας και σήμερα του Κοινοβουλίου της– και με τον Καθεδρικό Ναό, την Πιάτσα Πρετόρια με το «Σιντριβάνι της Ντροπής» και το μέγαρο της Γερουσίας, την εκκλησία της Μαρτοράνα , το θέατρο Μάσιμο και την πλατεία με το Πολυθέαμα Γαριβάλδη. Το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο – διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ : ΠΑΛΕΡΜΟ – ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – ΟΡΤΥΓΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ

Πρωινό και αναχώρηση για Ακράγαντα, μια από τις επιφανέστερες πόλεις της αρχαίας  Μεγάλης  Ελλάδας . Το ιστορικό κέντρο ανήκει στα μνημεία Παγκοσμίας Κληρονομιάς της UNESCO. Θα ξεναγηθούμε στον εκπληκτικό αρχαιολογικό  χώρο με τους 12 αρχαίους Ελληνικούς ναούς, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Θα δούμε τους ναούς του Ηρακλή, του Διός, της Ήρας, τον τεράστιο Δωρικό ναό της Ομόνοιας ο οποίος, χάρη στη μετατροπή του σε πρωτοχριστιανικό ναό, σώζεται σήμερα σχεδόν ακέραιος, τον ναό των Διοσκούρων (του Κάστορα και του Πολυδεύκη) – από τα ωραιότερα δείγματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης.  Έπειτα αναχωρούμε για Συρακούσες. Ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο της Νεάπολης, όπου θα δούμε τον Βωμό του Ιέρωνα, το «Αφτί του Διονύσου» στα Λατομεία του Παραδείσου, το αρχαίο θέατρο και το ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Ακολουθεί επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που βρίσκεται πάνω στο  νησάκι Ορτυγία (σύμφωνα με τον Όμηρο, εδώ παρέμεινε  φυλακισμένος, στα χέρια της Καλυψούς, ο Οδυσσέας), όπου θα θαυμάσουμε τον Ναό του Απόλλωνα, την Πλατεία Αρχιμήδη με την Κρήνη της  Αρτέμιδος, τον Καθεδρικό Ναό –με ενσωματωμένες κολώνες του αρχαίου Ναού της Αθηνάς  –  και θα καταλήξουμε στην  Πηγή της Αρέθουσας με τους παπύρους. Επιστροφή στις Συρακούσες, Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

 6η ΜΕΡΑ : ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – KATANIA – ΤΑΟΡΜΙΝΑ- ΡΗΓΙΟ

Πρωινό και ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο της Νεάπολης, όπου θα δούμε τον Βωμό του Ιέρωνα, το «Αφτί του Διονύσου» στα Λατομεία του Παραδείσου, το αρχαίο θέατρο και το ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Ακολουθεί επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία (σύμφωνα με τον Όμηρο, εδώ παρέμεινε φυλακισμένος, στα χέρια της Καλυψούς, ο Οδυσσέας), όπου θα θαυμάσουμε τον Ναό του Απόλλωνα, την Πλατεία Αρχιμήδη με την Κρήνη της Αρτέμιδος, τον Καθεδρικό Ναό –με ενσωματωμένες κολώνες του αρχαίου Ναού της Αθηνάς – και θα καταλήξουμε στην Πηγή της Αρέθουσας με τους παπύρους.Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πανέμορφη και κοσμοπολίτικη Ταορμίνα ( Ταυρομένιον), με θέα το Ιόνιο. Τόπος καλλιτεχνών, μποέμ και συγγραφέων, η αρχαία αποικία των Ναξίων ασκεί ακαταμάχητη έλξη στον επισκέπτη. Περνώντας την Πόρτα Μεσσίνα, θα δούμε το Παλάτσο Κορβάια, που αποτέλεσε έδρα του πρώτου Σικελικού Κοινοβουλίου (1410), το αρχαίο ελληνικό θέατρο, με πανοραμική θέα στη θάλασσα και την Αίτνα, και διαμέσου της Κόρσο Ουμπέρτο, θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία Πιάτσα Νόβε Απρίλε με τον Πύργο του Ρολογιού. Έπειτα κατευθυνόμαστε προς Ρήγιο. Περνώντας πάλι το στενό της Μεσσήνης (της Σκύλας και της Χάρυβδης, κατά τη μυθολογία) φτάνουμε στο Ρήγιο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Δείπνο – Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ : ΡΗΓΙΟ – ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ – ΛΕΤΣΕ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για Στερνατία. Άφιξη Στερνατία. Ακολουθεί η περιήγηση του μεγαλύτερου ελληνόφωνου χωριού. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για Λέτσε. Άφιξη στο Λέτσε και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ : ΛΕΤΣΕ – ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ

Πρωινό και αρχίζει η σύντομη περιήγηση από την κεντρική πλατεία της πόλης, του Αγίου Ορόντζο. Θα δούμε το καλοδιατηρημένο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, τη στήλη της Απίας Οδού, το Δικαστικό Μέγαρο και διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης θα καταλήξουμε στην πλατεία του Καθεδρικού. Έπειτα, αναχωρούμε για το λιμάνι του Μπρίντιζι. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 13:00 για την Ηγουμενίτσα. Άφιξη στην Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση αμέσως για Τρίκαλα. Με την απαραίτητη ενδιάμεση στάση για καφέ φθάνουμε στην πόλη μας.

***ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ***

 

ΤΟΣΚΑΝΗ

ΒΕΝΕΤΙΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΛΟΥΚΑ – ΠΙΖΑ – ΠΟΝΤΕΝΤΕΡΑ ΣΙΕΝΑ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ – ΑΝΚΟΝΑ

1η ΜΕΡΑ : ΤΡΙΚΑΛΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ- ΠΛΟΙΟ
Συγκέντρωση στην πλατεία του ΟΣΕ και αναχώρηση στις 02:00π.μ. (Δευτέρα βράδυ προς Τρίτη) για την Ηγουμενίτσα. Ύστερα από μια όμορφη βραδινή διαδρομή και με την απαραίτητη ενδιάμεση στάση, φθάνουμε στην Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για τη Βενετία στις 06.30 π.μ. Στον ελεύθερο χρόνο σας στο πλοίο, μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής και να απολαύσετε ένα θαυμάσιο ταξίδι – κρουαζιέρα στην Αδριατική. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΜΕΡΑ : ΒΕΝΕΤΙΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Άφιξη το πρωί στο λιμάνι της Βενετίας και αποβίβαση από το πλοίο. Από εκεί θα μεταβούμε στο Τρονκέττο και, με το βαπορέτο(προαιρετικά),θα καταλήξουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας, με τον ομώνυμο επιβλητικό καθεδρικό ναό, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά. Η Βενετία είναι γνωστή ως «Γαληνοτάτη», «Βασίλισσα της Αδριατικής», «Πόλη του Νερού», «Πόλη των Μασκών», «Πόλη των Γεφυρών», «Επιπλέουσα Πόλη» και «Πόλη των Καναλιών».Είναι χτισμένη πάνω σε μια ομάδα 118 μικρών νησιών, έχει160 κανάλια και 400 γέφυρες και ήταν η πατρίδα του Καζανόβα και του ταξιδευτή Μάρκο Πόλο. Ολόκληρη η πόλη με τη λιμνοθάλασσά της είναι καταγεγραμμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την περίφημη γέφυρα των Στεναγμών, από την οποία περνούσαν οι κατάδικοι για να πάνε προς τις φυλακές, τον Πύργο του Ρολογιού που δείχνει την ώρα σε Ρωμαϊκά ψηφία, τις φάσεις του φεγγαριού & τα ζώδια, τη Βασιλική του Αγ. Μάρκου με την εκπληκτικής ομορφιάς Αγία Τράπεζα, η οποία είναι καλυμμένη με πολυάριθμες πολύτιμες πέτρες και χρυσά ανάγλυφα, την πλατεία με το Παλάτι των Δόγηδων, όπου στεγάζονται έργα Ιταλών ζωγράφων καθώς και την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Μη διστάσετε να απολαύσετε μια ονειρεμένη βόλτα με γόνδολα (κόστος ατομικό) και φωτογραφηθείτε στην ονομαστή πέτρινη γέφυρα Ριάλτο με τα μικρά μαγαζάκια και την εντυπωσιακή θέα προς το Γκραν Κανάλ. Το μεσημέρι αναχωρούμε για τη Φλωρεντία,την πόλη των Μεδίκων, που είναι η πρωτεύουσα της Τοσκάνης και που δίκαια θεωρείται το λίκνο της αναγέννησης. Κάνοντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στη Φλωρεντία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο – διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ : ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Πρόγευμα και αμέσως αρχίζει η ξενάγηση της πόλης . Με την πρώτη ματιά θα καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε κάποια άλλη εποχή,στην εποχή των Μεδίκων και της Αναγέννησης. Στον κεντρικό τομέα της πόλης βρίσκεται το χαρακτηριστικότερο μνημείο της, ο περίφημος καθεδρικός ναός Santa Maria del Fiore, με τον θαυμαστό τρούλο του Μπρουνελλέσκι. Δίπλα ακριβώς βρίσκεται το μεγάλο κωδωνοστάσιο (Campanile), από τα πιο περίφημα της Ιταλίας, που κτίστηκε το 1334 πιθανώς από τον Τζιότο και συμπληρώθηκε από τον Αντρέα Πιζάνο. Προ του ναού βρίσκεται το οκτάγωνο μαρμάρινο βαπτιστήριο του 10ου αιώνα (Battistero di San Giovanni), οι ανατολικές πόρτες του οποίου, με ανάγλυφα του Λορέντσο Γκιμπέρτι, αναγορεύτηκαν από τον Μιχαήλ Άγγελο ως «Οι πύλες του Παραδείσου». Κοντά στον ποταμό Άρνο, βρίσκεται η Piazza della Signoria, το κέντρο της πολιτικής δραστηριότητας της πόλης. Στην άκρη της πλατείας αυτής υψώνεται το Palazzo della Signoria ή Palazzo Vecchio που κτίσθηκε το 1298, με τον χαρακτηριστικό πύργο, ύψους 95 μέτρων. Απέναντι βρίσκεται η Loggia della Signoria, ένα οικοδόμημα ανοιχτό προς την πλατεία, με περίφημα γλυπτά. Από το Παλάτσο Βέκιο ξεκινά το Palazzo degliUffizi, που φτάνει σχεδόν ως τον Άρνο, σε σχήμα Π. Άρχισε να κτίζεται από τον Βαζάρι το 1560 και ολοκληρώθηκε το 1581. Ακολουθεί η περίφημη Basilica di Santa Croce (Βασιλική του Τιμίου Σταυρού), από τις μεγαλύτερες γοτθικές εκκλησίες της Ιταλίας, με έργα των Τζιότο, Ντονατέλλο, Τζόρτζιο Βαζάρι, Μπροντζίνο, Κανόβα. Η Santa Croce θεωρείται το Πάνθεον της Ιταλίας, καθώς σ’ αυτήν βρίσκονται οι τάφοι των Γκιμπέρτι, Λεονάρντο Μπρούνι, Μιχαήλ Άγγελου, Μακιαβέλλι, Γαλιλαίου, Βιττόριο Αλφιέρι, Ούγκο Φόσκολο και Ροσσίνι. Λίγο δυτικότερα του Ουφίτσι, η Ponte Vecchio(Παλαιά Γέφυρα) επί του Άρνου, με καταστήματα πάνω της, οδηγεί στο νότιο τμήμα της πόλης και στο αναγεννησιακό Παλάτσο Πίττι (PalazzoPitti).Τέλος, θα δούμε την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με την χαρακτηριστική αψίδα του Αρκόνε. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην αγορά Λορέντζο .Τελειώνοντας την ξενάγησή μας επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο – διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΛΟΥΚΑ – ΠΙΖΑ – ΠΟΝΤΕΝΤΕΡΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τον πρώτο σταθμό μας για σήμερα, την όμορφη πόλη Λούκα (Lucca), ιδρυθείσα από τους Ετρούσκους. Η Λούκα βρίσκεται χτισμένη στις όχθες του ποταμού Σέρκιο, κοντά στην Τυρρηνική θάλασσα. Είναι πολύ γνωστή για τα ιδιαιτέρως καλοδιατηρημένα Αναγεννησιακά τείχη που την περιβάλλουν και διασώθηκαν στο ακέραιο. Θα έχουμε χρόνο να περιηγηθούμε στα όμορφα σοκάκια, να θαυμάσουμε τις γραφικές πλατείες με τα αγάλματα και τα λουλούδια, τους εντυπωσιακούς ναούς και τους ιστορικούς πύργους. Επίσης, θα μπορέσουμε να δούμε- για όποιον επιθυμεί να το επισκεφθεί-το πατρικό σπίτι του Τζιάκομο Πουτσίνι, το οποίο λειτουργεί πλέον ως μουσείο. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και στη συνέχεια αναχωρούμε για την Πίζα. Ο κεκλιμένος πύργος της είναι το λεγόμενο ιταλικά “καμπανίλε”(καμπαναριό),ανεξάρτητο κωδωνοστάσιο, του καθεδρικού ναού της ιστορικής πόλης της Πίζας. Σχεδιάστηκε για να λειτουργεί ως παρατηρητήριο και ως καμπαναριό. Έχει ύψος 56 μέτρα καιδιάμετρο 15,50 μέτρα, ενώ η κλίση του φτάνει τις5,5 μοίρες, δηλαδή η κορυφή του έχει μετακινηθεί οριζόντια περίπου 4μέτρα! Περιήγηση και ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ψώνια.
Επόμενος και τελευταίος σταθμός μας για σήμερα θα είναι η πόλη της Ποντεντέρα και, συγκεκριμένα, το μουσείο της Piaggio. Το μουσείο της Piaggio, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2000, είναι πλέον το μεγαλύτερο στην Ιταλία και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Το μουσείο, που καταλαμβάνει μέρος του παλιού εργοστασίου των Ιταλών, όταν και μετακόμισαν στην Pontedera την δεκαετία του 1920, αύξησε την έκτασή του από τα 3.000 τ.μ.σε πάνω από 5.000 τ.μ. Διαθέτει πλέον περισσότερα από 250 εκθέματα, μοναδικά κομμάτια που αφηγούνται την ιστορία του Ομίλου Piaggio, ακολουθώντας τα ίχνη της ιστορίας της μετακίνησης. Δεν μιλάμε μόνο για δύο τροχούς. Η ιστορική μνήμη της Piaggio διασχίζει όλη την ιστορία των μεταφορών: πλοία, τρένα, αεροπλάνα, αυτοκίνητα, σκούτερ και μοτοσυκλέτες γεννήθηκαν από την μητρική εταιρεία και τις υπόλοιπες ιστορικές φίρμες που της ανήκουν. Έπειτα από την περιήγησή μας στον χώρο της Piaggio, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στη Φλωρεντία. Δείπνο – διανυκτέρευση.


5η ΜΕΡΑ : ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΣΙΕΝΑ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Σιένα. Η Σιένα είναι πόλη στην περιοχή της Τοσκάνης, σε υψόμετρο 322 μέτρων, και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Είναι μια από τις πιο ελκυστικές πόλεις της Ιταλίας με μεγάλο αριθμό επισκεπτών, περίφημη για τα μνημεία της, τα μουσεία της και την μεσαιωνική ατμόσφαιρα. Φτάνοντας μεταβαίνουμε στην κεντρική πλατεία της Σιένα, Piazza del Campo, που είναι μία από τις ιστορικότερες πλατείες της Ιταλίας και μία από τις μεγαλύτερες μεσαιωνικές πλατείες της Ευρώπης, γνωστή για την ομορφιά και την αρχιτεκτονική της. Γύρω της στέκουν τα παλάτια Palazzo Pubblico και Torre del Mangia, καθώς και η Fonte Gaia (“Η πηγή της χαράς”), ένα μαρμάρινο συντριβάνι που κατασκευάστηκε το 1419, διακοσμημένο με διάφορα ανάγλυφα που αναπαριστούν την Παναγία. Στην Piazza del Campo λαμβάνει χώρα το σημαντικότερο γεγονός της πόλης, το λεγόμενο “Palio di Siena”, μία ιστορική ιπποδρομία που έχει τις ρίζες της στο μεσαίωνα και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 2 Ιουλίου και στις 16 Αυγούστου, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα της πόλης, ο υποβλητικός Καθεδρικός Ναός της Σιένα (Duomo di Siena) είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Χτίστηκε μεταξύ 1215 και 1263 στη θέση ενός παλιότερου ναού, όπου, σύμφωνα με το θρύλο, υπήρχε από τον 9ο αιώνα η εκκλησία και το παλάτι του επισκόπου της πόλης. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ ή φαγητό και για ψώνια. Κατόπιν, θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική πόλη των Κάστρων ( Πύργων )Σαν Τζιμινιάνο. Η Σαν Τζιμινιάνο είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας. Βρίσκεται πάνω σε λόφο, σε υψόμετρο 324 μ., στην επαρχία της Σιένας, στην περιφέρεια της Τοσκάνης. Η πόλη είναι διάσημη για την μεσαιωνική οχυρωματική της αρχιτεκτονική με τείχη, πύλες και πύργους που διακρίνονται από μεγάλη απόσταση. Επίσης η πόλη είναι γνωστή και για το εξαιρετικό λευκό κρασί της, “Vernaccia di SanGimignano”, που παράγεται στην περιοχή. Από τα υφιστάμενα ιστορικά κτίρια της πόλης ξεχωρίζουν: το “Παλάτσο ντελ Πόπολο”, που άρχισε να κτίζεται το 1288, περατώθηκε το 1323 και σήμερα στεγάζει το δημοτικό μουσείο και την πινακοθήκη της πόλης, με έργα σπουδαίων ζωγράφων, η “Κολετζάτα”, ονομασία με την οποία φέρεται ο παλαιός καθεδρικός ναός που εγκαινιάσθηκε το 1148 και, τέλος, η εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου, της οποίας η ανέγερση ξεκίνησε το 1280 και ολοκληρώθηκε το 1298. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Δείπνο- διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ : ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΑΝΚΟΝΑ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για το λιμάνι της Ανκόνα. Άφιξη στο λιμάνι και επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Ηγουμενίτσα. Διανυκτέρευση εν πλω.

7η ΜΕΡΑ : ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ
Άφιξη το πρωί στην Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση αμέσως για Τρίκαλα. Με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, για καφέ και φαγητό, φθάνουμε στην πόλη μας.

*****ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ*****

 

 

Share on social networks
 

www.chictravel.com.gr   |   info@chictravel.com.gr   |   2431022428   |   2431035577  |  facebook  |  instagram