KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ενδεικτικό πρόγραμμα 4ήμερης εκδρομής

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΒΟΣΠΟΡΟΣ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΑ

 

1η ΜΕΡΑ : ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Συγκέντρωση στο χώρο της πλατείας του ΟΣΕ και αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη το πρωί στις 06:00 πμ. Κάνοντας την πρώτη στάση στον Κορινό και συνεχίζοντας με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα των Κήπων. Ακολουθεί ο καθιερωμένος τελωνειακός έλεγχος και ελεύθερος χρόνος για ψώνια στα καταστήματα αφορολόγητων ειδών. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας στην ανατολική Θράκη, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της θάλασσας του Μαρμαρά, φθάνουμε αργά το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη κάνοντας μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Άφιξη-τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ – ΒΟΣΠΟΡΟΣ (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ)
Πρωινό και ξεκινάμε την επίσκεψη του ιστορικού κέντρου όπου θα δούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, την υπόγεια δεξαμενή του Ιουστινιανού, και τέλος θα καταλήξουμε στην περίφημη Αγιά Σοφιά. Έπειτα, θα επισκεφθούμε το ανάκτορο Τοπ Καπί, χτισμένο σε λόφο που επιβλέπει το Βόσπορο. Αποτελούσε ακρόπολη του αρχαίου Βυζαντίου, και επίσημη κατοικία των σουλτάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψη μας θα φτάσουμε, περπατώντας στη φημισμένη σκεπαστή αγορά με τα 4000 καταστήματα, το Καπαλί Τσαρσί. Αμέτρητα προϊόντα όπως δερμάτινα είδη, αναμνηστικά, αντίκες, είδη δώρων κ.α. είναι στη διάθεση σας εξασκώντας πάντα τις διαπραγματευτικές σας ικανότητες. Αμέσως μετά, αναχωρούμε για μια προαιρετική κρουαζιέρα στα θρυλικά στενά του Βοσπόρου όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πολλά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης σε περιοχές από την Ευρωπαϊκή και την Ασιατική πλευρά. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος για ξεκούραση και το βράδυ προαιρετική έξοδος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΑ (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ)

Αφού πάρουμε το πρωινό μας ακολουθεί επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο είναι ένα από τα αρχαιότερα κέντρα της χριστιανικής πατροπαράδοτης εκκλησίας και βρίσκεται στην περιοχή που ονομάζεται Φανάρι. Έπειτα θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών ή Βλαχερνίτισσας, το οποίο  είναι από τα γνωστότερα ιερά της Παναγίας και ένα από τα σημαντικότερα Ορθόδοξα προσκυνήματα της Πόλης. Βρίσκεται στις Βλαχέρνες, στην περίφημη αυτή συνοικία της Κωνσταντινούπολης, όπου εκτός του ναού υπήρχε και βασιλικό παλάτι. Ακολούθως, θα επισκεφθούμε το Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) ή Παναγία η Μπαλουκλιώτισσα, όπου υπήρχαν τα λεγόμενα “παλάτια των πηγών” στα οποία οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες παραθέριζαν την Άνοιξη. Μετά, ακολουθεί προαιρετική εκδρομή στα Πριγκηπόνησα με το ferry boat. Tα νησιά Αντλάρ (Πριγκηπόννησα) αποτελούνται από 9 νησιά και οι μετακινήσεις γίνονται με ποδήλατα και με άμαξες. Η Πρίγκηπος είναι το μεγαλύτερο από την ομώνυμη εξ αυτού συστάδα των εννιά Πριγκιποννήσων της Προποντίδας. Είναι η κατ’ εξοχήν Πριγκηπόνησος, από την οποία πήραν το όνομά τους όλα τα Πριγκηπονήσια. Ως «Νήσος του Πρίγκηπος» αναφέρεται από βυζαντινούς χρονικογράφους από τις αρχές του 9ου αιώνα μ.Χ. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση. Τέλος, επιστρέφουμε στην πόλη και στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί προαιρετική νυχτερινή διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΤΡΙΚΑΛΑ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας, ακολουθούμε το δρόμο της επιστροφής. Περνώντας από Ραιδεστό, Μάλγαρα, Καισάνη φθάνουμε στα σύνορα των κήπων για τον καθιερωμένο τελωνιακό έλεγχο. Συνεχίζουμε την πορεία μας, για τα Τρίκαλα και με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό (εξ ιδίων) και ξεκούραση φθάνουμε αργά το βράδυ στην πόλη μας.

****ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ****

Share on social networks
 

www.chictravel.com.gr   |   info@chictravel.com.gr   |   2431022428   |   2431035577  |  facebook  |  instagram