ΠΟΛΩΝΙΑ

ΠΟΛΩΝΙΑ

Ενδεικτικό πρόγραμμα

ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

1η ΜΕΡΑ : ΤΡΙΚΑΛΑ – ΣΕΓΚΕΝΤ

Συγκέντρωση στην πλατεία ΟΣΕ και αναχώρηση στις 05:00. Μετά την απαραίτητη ενδιάμεση στάση φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τη Σερβία. Αφού διασχίσουμε το Βελιγράδι και το Νόβι Σαντ θα καταλήξουμε στην πόλη Σέγκεντ. Το Σέγκεντ αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό της Ουγγαρίας και είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Τίσα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ : ΣΕΓΚΕΝΤ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας συνεχίζουμε το ταξίδι αφήνοντας πίσω μας την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη, και μέσω μιας αρκετά ενδιαφέρουσας διαδρομής που διασχίζει τη Σλοβακία, οδηγούμαστε στην πιο όμορφη ίσως πόλη της Πολωνίας, την Κρακοβία. Η Κρακοβία είναι μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες πόλεις της Πολωνίας, καθώς και ένα από τα πολιτιστικά, καλλιτεχνικά αλλά και τουριστικά κέντρα της χώρας. Το 2000 αποτέλεσε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και ελεύθερος χρόνος στην πόλη, η οποία συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ : ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Παίρνουμε πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση μας. Στην πρωινή περιήγηση στη μαγευτική Κρακοβία θα δούμε το λόφο Βαβέλ με το μεσαιωνικό Βασιλικό Κάστρο και τον Καθεδρικό ναό, το πασίγνωστο Πανεπιστήμιο Γιαγκελλόνων και όλα τα αξιοθέατα και μνημεία της παλιάς πόλης. Έπειτα, αναχωρούμε για την επίσκεψη στο μεγαλύτερο και ιστορικότερο στρατόπεδο συγκέντρωσης – μνημείο του καταστροφικού Β’ Παγκοσμίου πολέμου, το Άουσβιτς. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στην Κρακοβία. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ : ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ (ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ) – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Παίρνουμε το πρωινό μας και ακολουθεί εκδρομή στη γειτονική Βιέλιτσκα για να επισκεφτούμε τα φημισμένα και μοναδικά παγκοσμίως αλατωρυχεία. Είναι τα πιο καλά διατηρημένα ορυχεία αλατιού στον κόσμο σε ό,τι αφορά την έκταση και τον εξοπλισμό τους. Στις υπόγειες στοές θα δούμε εκκλησίες σκαλισμένες από αλάτι, μικρές λίμνες καθώς και τα ξύλινα υποστυλώματα των στοών που αποτελούν αληθινά καλλιτεχνήματα. Αφού τελειώσει η μοναδική αυτή επίσκεψη, αναχωρούμε για τη Βαρσοβία. Άφιξη στην πολωνική πρωτεύουσα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Η Βαρσοβία είναι η πρωτεύουσα της Πολωνίας και μεγαλύτερη πόλη της. Ως πρωτεύουσα, η Βαρσοβία είναι το πολιτικό κέντρο της χώρας. Όλες οι κρατικές αντιπροσωπείες βρίσκονται εκεί, συμπεριλαμβανομένου του πολωνικού Κοινοβουλίου, του προεδρικού γραφείου και του ανωτάτου δικαστηρίου. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο – Διανυκτέρευση.


5η ΜΕΡΑ : ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και ξεκινάει η ξενάγηση της πρωτεύουσας. Θα δούμε την κεντρική πλατεία της Αγοράς με τον οβελίσκο, το Βασιλικό Ανάκτορο, δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής το οποίο λειτουργεί σήμερα σαν Μουσείο αλλά και σαν έδρα της Βουλής, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου της Βαρσοβίας, σωσμένα από τη ναζιστική λαίλαπα, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το Παλάτι του Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο της κομμουνιστικής Ρωσίας στη Βαρσοβία, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι,  το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ : ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

Παίρνουμε πρωινό και αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Η Μπρατισλάβα μία από τις νεότερες σήμερα πρωτεύουσες της Ευρώπης, η οποία μετά την κατάκτηση της Βουδαπέστης από τους Τούρκους στα μέσα του 16ου αιώνα, υπήρξε επί 150 χρόνια πρωτεύουσα της Ουγγαρίας με το όνομα Rozsony. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και θα ακολουθήσει μια περιήγηση της πόλης. Θα δούμε το Staremestro της παλιάς πόλης, της οποίας μεγάλο μέρος είναι πεζοδρομημένος, τον καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου, στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο, στην εθνική πινακοθήκη και στο θέατρο. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ : ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για Βελιγράδι. Άφιξη και ακολουθεί η ξενάγησης της όμορφης πρωτεύουσας. Θα δούμε το σύμβολο της παλιάς πόλης, το φρούριο Καλεμέγκνταν, που είναι χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα και χτίστηκε στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ως οχύρωση για την προστασία από τους εχθρούς. Τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή στη Οθωμανική περίοδο και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου. Θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, το ξενοδοχείο «Moskva», σήμα κατατεθέν της πόλης και φυσικά τον Άγιο Σάββα, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων. Θα δούμε ακόμη, το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στο μεγάλο ηγέτη, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. ‘Έπειτα, πηγαίνουμε στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ : ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΤΡΙΚΑΛΑ

Πρωινό και έπειτα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Στάση στα σύνορα Ευζώνων και αφού γίνει ο απαραίτητος τελωνειακός έλεγχος συνεχίζουμε το δρόμο μας για τα Τρίκαλα. Με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση, φθάνουμε αργά το βράδυ στην πόλη μας.

Share on social networks
 

www.chictravel.com.gr   |   info@chictravel.com.gr   |   2431022428   |   2431035577  |  facebook  |  instagram