ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΑΛΤΙΚΗΣ

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΑΛΤΙΚΗΣ

Ενδεικτικό πρόγραμμα 16ημερης οδικής εκδρομής

ΧΩΡΕΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ
ΖΕΓΚΕΤ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ- ΣΕΣΤΟΧΟΒΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ –ΒΙΛΝΙΟΥΣ-ΡΙΓΑ-ΤΑΛΛΙΝ-ΚΑΟΥΝΑΣ-ΛΟΤΖ-ΒΡΟΤΣΛΑΒ-ΔΡΕΣΔΗ-ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ-ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ-ΒΕΡΟΝΑ-ΑΝΚΟΝΑ

 

1η ΜΕΡΑ : ΤΡΙΚΑΛΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΖΕΓΚΕΤ (1050 χλμ)

Συγκέντρωση στην πλατεία ΟΣΕ και αναχώρηση στις 04:30. Μετά την απαραίτητη ενδιάμεση στάση φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τη Σερβία. Αφού διασχίσουμε το Βελιγράδι και το Νόβι Σαντ θα καταλήξουμε στην πόλη Ζέγκετ. Το Ζέγκετ αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό της Ουγγαρίας και είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Τίσα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ : ΖΕΓΚΕΤ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ (800 χλμ)

Αφού πάρουμε το πρωινό μας συνεχίζουμε το ταξίδι αφήνοντας πίσω μας την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη, και μέσω μιας αρκετά ενδιαφέρουσας διαδρομής που διασχίζει τη Σλοβακία, οδηγούμαστε στην πιο όμορφη ίσως πόλη της Πολωνίας, την Κρακοβία. Η Κρακοβία είναι μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες πόλεις της Πολωνίας, καθώς και ένα από τα πολιτιστικά, καλλιτεχνικά αλλά και τουριστικά κέντρα της χώρας. Το 2000 αποτέλεσε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και ελεύθερος χρόνος στην πόλη, η οποία συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ : ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ(ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ) (80 χλμ)
Στην πρωινή περιήγηση στη μαγευτική Κρακοβία θα δούμε το λόφο Βαβέλ με το μεσαιωνικό Βασιλικό Κάστρο και τον Καθεδρικό ναό, το πασίγνωστο Πανεπιστήμιο Γιαγκελλόνων και όλα τα αξιοθέατα και μνημεία της παλιάς πόλης. Θα ακολουθήσει εκδρομή στη γειτονική Βιέλιτσκα για να επισκεφτούμε τα φημισμένα και μοναδικά παγκοσμίως αλατωρυχεία. Είναι τα πιο καλά διατηρημένα ορυχεία αλατιού στον κόσμο σε ό,τι αφορά την έκταση και τον εξοπλισμό τους. Στις υπόγειες στοές θα δούμε εκκλησίες σκαλισμένες από αλάτι, μικρές λίμνες καθώς και τα ξύλινα υποστυλώματα των στοών που αποτελούν αληθινά καλλιτεχνήματα. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ : ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ –  ΒΑΡΣΟΒΙΑ (340 χλμ)
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το γειτονικό Άουσβιτς. Επίσκεψη στο μεγαλύτερο και ιστορικότερο στρατόπεδο συγκέντρωσης – μνημείο του καταστροφικού Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Άφιξη στην πολωνική πρωτεύουσα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Η Βαρσοβία είναι η πρωτεύουσα της Πολωνίας και μεγαλύτερη πόλη της. Ως πρωτεύουσα, η Βαρσοβία είναι το πολιτικό κέντρο της χώρας. Όλες οι κρατικές αντιπροσωπείες βρίσκονται εκεί, συμπεριλαμβανομένου του πολωνικού Κοινοβουλίου, του προεδρικού γραφείου και του ανωτάτου δικαστηρίου. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για να κάνετε την πρώτη βόλτα γνωριμίας με την ιστορική πόλη. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ : ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΒΙΛΝΙΟΥΣ (480 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για τη γειτονική Λιθουανία. Μετά τη διέλευση των συνόρων θα επισκεφτούμε τη γραφικότατη κωμόπολη Τρακάι, 29 χιλιόμετρα δυτικά του Βίλνιους, που ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Λιθουανίας, κτισμένη στην όχθη της λίμνης Γκάλβε. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το περίφημο κάστρο – μουσείο της Βιτάουτας, του 15ου αιώνα, κτισμένο σε νησί της λίμνης, που είναι αναμφίβολα ένα από τα σπουδαιότερα ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της Λιθουανίας. Το απόγευμα άφιξη στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας. Όπως οι περισσότερες μεσαιωνικές πόλεις, έτσι και η Βίλνιους αναπτύχθηκε γύρω από το δημαρχείο. Η κύρια αρτηρία της είναι η οδός Pilies, που συνδέει το παλάτι του κυβερνήτη και το δημαρχείο. Υπάρχουν περισσότερες από 40 εκκλησίες στη πόλη. Η παλιά πόλη της Βίλνιους έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και η υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για να κάνετε την πρώτη σας γνωριμία με την πόλη που περιβάλλεται από δασωμένους λόφους. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ :  ΒΙΛΝΙΟΥΣ – ΡΟΥΝΤΑΛΕ – ΡΙΓΑ (290 χλμ)
Το πρωί θα πάρουμε το πρωινό μας και αμέσως μετά θα ξεναγηθούμε στην πόλη. Θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό με τους μοναδικούς θησαυρούς, τον πεζόδρομο Γκεντιμίνας με τα ωραία νεοκλασικά κτίρια, την εκκλησία της Αγίας Άννας, εξαίρετο δείγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής, το μεγαλοπρεπές κτίριο του Πανεπιστημίου που ιδρύθηκε το 1579, το παλιό Δημαρχείο, τις πύλες της Ανατολής με την περίφημη εικόνα της Παρθένου, την εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου, και τη Βουλή. Στη συνέχεια αφήνουμε το Βίλνιους και τη Λιθουανία και ακολουθώντας βόρεια κατεύθυνση μπαίνουμε στο έδαφος της γειτονικής Λετονίας. Πρώτη μας στάση στο Ρούνταλε, για να δούμε και να φωτογραφίσουμε το ομώνυμο παλάτι και τον κήπο του, που αναμφίβολα είναι ένα από τα ομορφότερα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της Βαλτικής, έργο του 18ου αιώνα. Το παλάτι κτίστηκε για την Τσαρίνα Άννα από τον Ραστρέλλι, τον αρχιτέκτονα του Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη. Έπειτα, συνεχίζουμε το δρόμο μας για τη Λετονική πρωτεύουσα. Άφιξη στην Ρίγα, που είναι γνωστή σαν το «Παρίσι του Βορρά» και μία από τις 5 ομορφότερες πρωτεύουσες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Η πόλη ήταν η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2014. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για μια πρώτη γνωριμία με τη γοητευτική πόλη, κτισμένη στο σημείο που ο μεγάλος ποταμός Νταουγκάβα χύνεται στη Βαλτική Θάλασσα. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ :  ΡΙΓΑ – ΣΙΓΚΟΥΛΝΤΑ – ΤΟΥΡΑΪΝΤΑ (105 χλμ)

Πρωινό και αρχίζει η ξενάγηση, όπου θα γνωρίσουμε την Ρίγα, την πρωτεύουσα που απαντά στη γραφικότητα του Ταλλίν και του Βίλνιους και ανακηρύχτηκε από την UNESCO ως η καλύτερα διατηρημένη «Άρτ Νουβό» πόλη της Ευρώπης. Όλη η γραφικότητα, τα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα είναι συγκεντρωμένα στην παλιά, χανσεατική Ρίγα, προστατευόμενη ζώνη με στενούς πεζόδρομους γεμάτους από καφέ και εστιατόρια και πλαισιωμένος από μεσαιωνικά και ιστορικά κτίσματα, όπου ο περίπατος είναι μια πραγματική απόλαυση. Θα επισκεφτούμε τον πελώριο καθεδρικό ναό με τον εντυπωσιακό τρούλο, ο οποίος χρονολογείται από το 1211 και είναι ο μεγαλύτερος της Βαλτικής. Θα δούμε τις πολύ παλιές και θαυμάσιες εκκλησίες του Αγίου Πέτρου, του Αγίου Γεωργίου, το Ναό του Σωτήρα, το Κοινοβούλιο και το Κάστρο της Ρίγας με τις ωραίες πύλες και πύργους. Τέλος θα θαυμάσουμε το καλλιτέχνημα των Τριών Αδελφών καθώς και το Μνημείο της Ελευθερίας, τα οποία διηγούνται τη νεότερη ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει εκδρομή στη γειτονική, γραφική κωμόπολη Σιγκούλντα και στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Γκαούια, το οποίο συχνά αποκαλείται και σαν η «Ελβετία της Λετονίας». Εκεί θα επισκεφτούμε το περίφημο περιτειχισμένο κάστρο Τουράιντα, σπουδαίο μεσαιωνικό αρχιτεκτονικό μνημείο, που γνώρισε στιγμές μεγάλης δόξας στις αρχές του 13ου αιώνα. Το κάστρο φιλοξενεί το Εθνογραφικό μουσείο και το μουσείο ιστορίας της περιοχής. Το απόγευμα επιστροφή στη Ρίγα και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ : ΡΙΓΑ – ΠΑΡΝΟΥ – ΤΑΛΛΙΝ (300 χλμ)
Μετά το πρωινό αποχαιρετούμε τη μοναδική Ρίγα και κατευθυνόμαστε βορειότερα προς την πρωτεύουσα της Εσθονίας, ακολουθώντας μια θαυμάσια διαδρομή κατά μήκος των ακτών της Βαλτικής. Στάση για καφέ στο γραφικό, καλοκαιρινό, παραθαλάσσιο θέρετρο Παρνού, πανεπιστημιακό κέντρο της Εσθονίας. Το μεσημέρι άφιξη στο Ταλλίν και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για να κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με τη γραφικότατη πόλη, φωλιασμένη σε όρμο του Κόλπου της Φινλανδίας και απέναντι από το Ελσίνκι. Το Ταλλίν παραμένει μια πόλη – αίνιγμα, η οποία αντλεί τη γοητεία της από τις πολλές αντιφάσεις της. Λίγα μέρη στην Ευρώπη διατηρούν στην ατμόσφαιρά τους την αύρα του Μεσαίωνα τόσο γνήσια, όσο η παλιά πόλη του Ταλλίν, η οποία με τα 4500 αρχιτεκτονικά και ιστορικά μνημεία βρίσκεται κάτω από την προστασία της UNESCO σαν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Εξαιτίας της στρατηγικής της θέσης, η πρωτεύουσα πέρασε διαδοχικά από την κυριαρχία των Δανών, των Σουηδών, των Πολωνών και των Ρώσων, εμφανή σημάδια των οποίων υπάρχουν ακόμα και σήμερα. Δείπνο – Διανυκτέρευση.


9η ΜΕΡΑ : ΤΑΛΛΙΝ
Παίρνουμε το πρωινό μας και αρχίζει η περιήγηση, κατά την οποία θα γνωρίσουμε καλύτερα την πανέμορφη πόλη με την πολυτάραχη ιστορία. Θα περπατήσουμε την περιτειχισμένη παλιά πόλη, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «μουσείο» μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, θα δούμε το Δημαρχείο, το φρούριο Τουμπέα που κτίστηκε από τους Ιππότες της Τιμής τον 13ο αιώνα, την εντυπωσιακή ρώσικη εκκλησία του Αλέξανδρου Νιέφσκι, τον καθεδρικό ναό με μία αξιόλογη συλλογή οικόσημων και ταφόπετρων και άλλες ωραίες ιστορικές εκκλησίες. Επίσης με το πούλμαν θα δούμε το θερινό, μπαρόκ παλάτι με τους θαυμάσιους κήπους του, που έκτισε ο Μέγας Πέτρος της Ρωσίας. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

10η ΜΕΡΑ : ΤΑΛΛΙΝ – ΚΑΟΥΝΑΣ (574 χλμ)
Μετά το πρωινό αναχώρηση για Κάουνας, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας. Το Κάουνας είναι μια από τις πόλεις της Λιθουανίας με τη μεγαλύτερη εθνική ομοιογένεια, καθώς το 93% των κατοίκων του είναι Λιθουανοί. Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έγινε η κύρια βιομηχανική πόλη της χώρας, παράγοντας περίπου το ένα τέταρτο της συνολικής βιομηχανικής παραγωγής της Λιθουανίας. Το Κάουνας γνώρισε περιορισμένες ταραχές κατά την ανεξαρτητοποίηση της Λιθουανίας από την ΕΣΣΔ το 1991. Το κέντρο της πόλης χαρακτηρίζεται από δυο μεγάλους πεζοδρόμους: τη Λεωφόρο Ελευθερίας, μια κεντρική οδό της πόλης, και τη συνέχειά της, την Οδό Βίλνιους, που οδηγεί στο παλαιότερο μέρος του Κάουνας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο – Δείπνο – Διανυκτέρευση.

11η ΜΕΡΑ : ΚΑΟΥΝΑΣ-ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΛΟΤΖ (580 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για τη Βαρσοβία. Περνώντας από Βαρσοβία περιφερειακώς, φτάνουμε στο Λοτζ. Το όνομα της πόλης σημαίνει στα πολωνικά βάρκα πράγμα που απεικονίζεται και στο θυρεό και τη σημαία της πόλης. Βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας σε επίπεδο έδαφος. Στο Λοτζ συναντάμε την οδό Piotrkowska, μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές οδούς της Ευρώπης. Βρίσκεται ανάμεσα στην πλατεία Ελευθερίας και την πλατεία Ανεξαρτησίας. Από την αρχή υπήρξε η κεντρική αρτηρία που γύρω της χτίζονταν ή πόλη και που με την ανάπτυξη της έδωσε και το σημερινό σχήμα στο Λοτζ. Άφιξη στο ξενοδοχείο – τακτοποίηση. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

12η ΜΕΡΑ : ΛΟΤΖ – ΒΡΟΤΣΛΑΒ – ΓΚΕΡΛΙΤΖ – ΔΡΕΣΔΗ (490 χλμ)
Πρωινή ξενάγηση της πόλης. Το Λοτζ υπήρξε για περισσότερα από 100 χρόνια το κέντρο υφαντουργίας σε όλη την Ευρώπη. Η ειδική χημική σύσταση των νερών του, έδωσε ένα σημαντικό πλεονέκτημα στα εργοστάσια επεξεργασίας υφασμάτων που δραστηριοποιούνταν εκεί και έτσι, σε λιγότερο από 80 χρόνια, ο πληθυσμός του αυξήθηκε από δεκατρείς χιλιάδες σε μισό εκατομμύριο. Σήμερα είναι μια σύγχρονη πόλη, που κάθε γωνιά της έχει κάτι από τη γοητευτική, πολυπολιτισμική της ιστορία με τη θαυμάσια αρχιτεκτονική και την πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Βρότσλαβ (Μπρέσλαου).Θα δούμε μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία Ρίνεκ με τα πολύχρωμα κτίρια, τον καθεδρικό ναό, το δημαρχείο, το πανεπιστήμιο, καθώς και το νησί Πιάσεκ στον ποταμό Όντερ. Αναχώρηση μέσω μιας όμορφης μαγευτικής διαδρομής, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε από το Γκέρλιτς και θα συνεχίζουμε για την ιστορική πρωτεύουσα της Σαξονίας, την “Μπαρόκ Σειρήνα”, τη Δρέσδη, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

13η ΜΕΡΑ : ΔΡΕΣΔΗ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ (350 χλμ)
Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε την πόλη που καταστράφηκε ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς των συμμαχικών αεροσκαφών κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, άφησε όμως πίσω της τα φαντάσματα του παρελθόντος και αναγεννήθηκε, έχοντας αποκτήσει ξανά την παλιά της αίγλη και τα στοιχεία εκείνα που της έδωσαν το προσωνύμιο “Φλωρεντία του Έλβα”. Περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την Όπερα Σέμπερ, τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο, το αναγεννησιακό παλάτι, τα ανάκτορα Τζβίνγκερ, την Φραουενκίρχε και την πλατεία της Παλιάς Αγοράς. Αφού τελειώσει η περιήγησή μας, αναχωρούμε για Νυρεμβέργη, την πόλη που συνέδεσε το όνομα της με τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας και πατρίδα του ζωγράφου της Αναγέννησης, Άλμπρεχτ Ντύρερ. Κατά την περιήγηση στην πόλη με το εντυπωσιακό ιστορικό κέντρο, που διαρρέει ο ποταμός Ρέγκνιτζ, με τα μεσαιωνικά κτίρια και τα οχυρωματικά έργα που την περιβάλλουν, θα γνωρίσουμε το κτίριο που στέγασε το Συμμαχικό Δικαστήριο του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, την κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο και τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

14η ΜΕΡΑ : ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ – ΒΕΡΟΝΑ (590 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση. Αφού ταξιδέψουμε στη Βαυαρία θα αφήσουμε τη Γερμανία και θα βρεθούμε στο Τιρόλο για την επίσκεψη στην πόλη κόσμημα των Αψβούργων, το Ίνσμπρουκ, όπου γνώρισε λαμπρές ημέρες στην περίοδο της παντοδυναμίας των Αψβούργων. Θα δούμε την Μικρή Χρυσή Στέγη, τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ιακώβου, τα ανάκτορα Χόφμπουρν, την αψίδα του Θριάμβου, την κεντρική λεωφόρο Τερεζιενστράσσε και θα καταλήξουμε στην ιστορική παλιά πόλη. Μετά το Μπρένερο τη σημαντικότερη διάβαση των Άλπεων μεταξύ Αυστρίας και Ιταλίας, προσπερνώντας τη Λίμνη Γκάρντα, θα βρεθούμε στη Βερόνα. Προορισμός μας η πόλη «των αιώνιων ερωτευμένων» η πανέμορφη και γραφική Βερόνα, όπου θα θαυμάσουμε τη Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και ΝτέιΣινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και, βέβαια, το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο – Διανυκτέρευση.


15η ΜΕΡΑ : ΒΕΡΟΝΑ – ΑΝΚΟΝΑ (400 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα. Άφιξη, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Ηγουμενίτσα. Διανυκτέρευση εν πλω.

16η ΜΕΡΑ : ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ (200 χλμ)
Άφιξη το πρωί Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση αμέσως για Τρίκαλα. Με την απαραίτητη ενδιάμεση στάση για ξεκούραση φθάνουμε στην πόλη μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Share on social networks
 

www.chictravel.com.gr   |   info@chictravel.com.gr   |   2431022428   |   2431035577  |  facebook  |  instagram