ΤΙΜΗ
€530 Early booking έως 30/05 - 500€ ΑΝΑ person
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
8 Hμέρες 11-18/07/2024
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Greece
 • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
 • ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Τι περιλαμβάνει

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ
Συγκέντρωση στην πλατεία ΟΣΕ και αναχώρηση στις 13:00 για τον Πειραιά.
Η ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • 2. Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πειραιάς - Χανιά και Ηράκλειο - Πειραιάς σε deck
 • 3. Διαμονή στο «Olympic hotel 3*» στο Ηράκλειο με ημιδιατροφή (5 πρωινά – 5 δείπνα)
 • 5. Τοπικός ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής στην Κρήτη.
 • Ασφάλεια TOUR OPERATOR
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
 • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
Η ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • • Ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό
 • Tο καραβάκι για τη Σπιναλόγκα και την είσοδο σε αυτή.
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα
 • Φόρος Διαμονής 3€ το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΕΩΣΕΙΣ
ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ: €200 ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝ/ΝΟΥ: Επιβάρυνση δίκλινης εσωτερικής καμπίνας (ΑΒ2) κατ’ άτομο: Επιβάρυνση δίκλινης εξωτερικής καμπίνας (Α2) κατ’ άτομο: Επιβάρυνση τετράκλινης εσωτερικής καμπίνας (ΑΒ4) κατ΄άτομο:
 • 1η MEΡΑ
 • 2η ΜΕΡΑ
 • 3η ΜΕΡΑ
 • 4η ΜΕΡΑ
 • 5η ΜΕΡΑ
 • 6η ΜΕΡΑ
 • 7η ΜΕΡΑ
 • 8η ΜΕΡΑ
1η MEΡΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΧΑΝΙΑ (εν πλω)

Συγκέντρωση στην πλατεία ΟΣΕ και αναχώρηση στις 13:00  για τον Πειραιά. Με την απαραίτητη  ενδιάμεση στάση  στα Καμένα Βούρλα για καφέ και ξεκούραση, φθάνουμε αργά το απόγευμα στο λιμάνι του Πειραιά.  Επιβίβαση στο καράβι- τακτοποίηση της καμπίνες  και απόπλους στις 21:00 για τα Χανιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΜΕΡΑ

ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι της σούδας. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για τους  τάφους των Βενιζέλων, του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Σοφοκλή Βενιζέλου, σε μια έξοχη τοποθεσία επάνω στον λόφο του προφήτη Ηλία, μόλις 5 χιλιόμετρα ανατολικά από την πόλη των Χανίων. Η θέα στην πόλη είναι μαγευτική και το όμορφο τοπίο θα σας ενθουσιάσει. Συνεχίζουμε για την πόλη των Χανίων, μια πόλη πλούσια σε ιστορία, μνημεία και φυσικές ομορφιές. Η  παλαιά πόλη έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο και εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με την γραφικότητα από την πρώτη στιγμή, με τα βυζαντινά και ενετικά τείχη, τα χριστιανικά και μουσουλμανικά μνημεία, καθώς και τα στενά δρομάκια με τα βενετσιάνικα αρχοντικά. Στο βενετσιάνικό λιμάνι, που συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη κίνηση, ξεχωρίζουν ο Φάρος, το φρούριο Φιρκάς, το τζαμί Χασάν  Πασά και τα νεώρια. Αφού απολαύσουμε για λίγο την πόλη, φεύγοντας από τα Χανιά  θα σταματήσουμε σε μια παραλία όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε το μπάνιο μας και  έπειτα για φαγητό (εξ ιδίων) απολαμβάνοντας την ωραία θέα. Συνεχίζοντας  αναχωρούμε για τον επόμενο σταθμό μας που είναι το Ρέθυμνο. Η πόλη του Ρεθύμνου παλαιά και σύγχρονη μαγεύει τον επισκέπτη με το ξεχωριστό χρώμα και την πλούσια πολιτιστική στις παράδοση. Η παλαιά πόλη χτισμένη γύρω από το ενετικό κάστρο Φορτέτζα, διατηρεί την ιδιαίτερη φυσιογνωμία και την αρχοντική όψη στις , με την Βενετσιάνικη ρυμοτομία, στις εκκλησίες δίπλα σε μιναρέδες, τα τοξωτά περάσματα, τα Βενετσιάνικα αρχοντικά, στις τούρκικες βρύσες, τα στενά δρομάκια, τα θολωτά ισόγεια και τα παλαιά σπίτια με τα βαριά ξύλινα πορτοπαράθυρα.  Η σύγχρονη πόλη αγκαλιάζει την παλαιά και εκτείνεται κατά μήκος στις παραλίας. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ. Στη συνέχεια αναχωρούμε  για τον τελικό προορισμό μας το Ηράκλειο, το οποίο είναι το διοικητικό, αγροτικό, και  εμπορικό κέντρο της Κρήτης, με πλούσια πολιτιστική παράδοση. Τέλος θα  καταλήξουμε στο ξενοδοχείο. Άφιξη - τακτοποίηση στα δωμάτια.  Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση, αλλά και  να γνωρίσετε την πόλη του Ηρακλείου.  Δείπνο - Διανυκτέρευση.

 

3η ΜΕΡΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΓΟΡΤΥΝΑ - ΦΑΙΣΤΟΣ – ΜΑΤΑΛΑ

Πρωινό και αμέσως αναχωρούμε για την αρχαία  Γόρτυνα. Η Γόρτυνα ήταν από τις σημαντικότερες ισχυρότερες πόλεις της Δωρικής Κρήτης. Τα σημαντικότερα μνημεία του αρχαιολογικού χώρου της Γόρτυνας είναι τα εξής: η Ακρόπολη πάνω στο λόφο, το κοίλο θέατρο, ο ναός του Πυθίου Απόλλωνα, ο ναός των Αιγυπτίων θεών Ίσιδας και Σάρπη. Επίσης μπορούμε να δούμε τα ερείπια της δημόσιας Κρήνης, το αμφιθέατρο, τις θέρμες και το Στάδιο. Από την άλλη μεριά  διακρίνονται τα ερείπια της  αγοράς με τον ναό του Ασκληπιού και το ωδείο. Στα νότια του ωδείου η εκκλησία του Αγίου  Τίτου, συνδυασμός παλαιοχριστιανικής Βασιλικής και σταυροειδούς ναού, από την οποία σώζεται μόνο η αψίδα. Κατόπιν θα επισκεφθούμε τους αρχαιολογικούς χώρους της Φαιστού, αλλά και την Ιερά Μονή Καλυβιανής. Στη συνέχεια καταλήγουμε στα φημισμένα Μάταλα, με αμμουδερή παραλία σχηματίζει ημικύκλιο, που στις δύο πλευρές υψώνονται βράχοι, που καταλήγουν σε μικρό κλειστό κόλπο Στους βράχους υπάρχουν σπηλιές, όπου στη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 είχε γίνει το κέντρο του διεθνούς  χιπισμού. Ακολουθεί και εδώ το μπάνιο μας και μεσημεριανό φαγητό (εξ ιδίων). Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο. Βραδινή έξοδος για διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΕΛΟΥΝΤΑ - ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ - ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για την Ελούντα. Η Ελούντα διατηρεί αναλλοίωτο σχεδόν το αρχαίο της όνομα και βρίσκεται στην ίδια περίπου θέση με την αρχαία πόλη Ελούντα.  Ένα θαυμάσιο θέρετρο με σύγχρονες τουριστικές εγκαταστάσεις που έχει γίνει γνωστό παγκόσμια. Από την Ελούντα ή από την Πλάκα  μπορείτε προαιρετικά,  να επισκεφθείτε με καΐκι τη βραχονησίδα της Σπιναλόγκα. Το νησάκι βρίσκεται στο βόρειο άκρο της  Χερσονήσου. Το 1903 λειτούργησε το λεπροκομείο. Χάρη όμως στην πρόοδο της επιστήμης το λεπροκομείο καταργήθηκε οριστικά το έτος 1957. Στην Ελούντα θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το μπάνιο σας στις όμορφες παραλίες και το φαγητό σας( εξ ιδίων), στις παραλιακές ταβέρνες που υπάρχουν εκεί. Τελειώνοντας  θα επιστρέψουμε στο Ηράκλειο. Ελεύθερος χρόνος για   ξεκούραση. Δείπνο. Ακολουθεί βραδινή έξοδος για διασκέδαση στα Μάλια. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο.  Δείπνο - Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΣΗΤΕΙΑ - ΒΑΪ

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε και πάλι  για την ημερήσια εκδρομή μας. Ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο φθάνουμε Σητεία, η οποία είναι αμφιθεατρικά απλωμένη στον μυχό του ομώνυμου κόλπου. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στο παραλιακό Βάϊ. Στην όμορφη κοιλάδα, που σχηματίζουν δύο λόφοι, απλώνονται οι 5000 φοινικιές που κατεβαίνουν αμφιθεατρικά, μέχρι την χρυσαφένια αμμουδιά. Το τοπίο εδώ αλλάζει εντελώς. Γίνεται ειδυλλιακό - τροπικό. Εδώ θα έχουμε αρκετό χρόνο για  το μπάνιο μας και το μεσημεριανό φαγητό (εξ ιδίων).  Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Μετά το πρωινό μας αμέσως αρχίζει η ξενάγηση της πόλης του Ηρακλείου. Αρχικά θα επισκεφθούμε το ξακουστό παλάτι της Κνωσού, το οποίο απέχει 6 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου, δίπλα στο ομώνυμο χωριό Κνωσός. Η Κνωσός ήταν το κέντρο του Μινωικού πολιτισμού, κατά το διάστημα 2000-1400 π.χ. Οι ανασκαφές του Έβανς έφεραν στο φως το μεγαλύτερο Μινωικό ανάκτορο, το οποίο αποτελεί τόπο παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Επίσης θα επισκεφθούμε την πλατεία του Νικηφόρου Φωκά, ένα από τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, όπου θα θαυμάσετε την όμορφη κρήνη Μοροζίνι. Οι οκτώ λεκάνες της κρήνης είναι διακοσμημένες με ανάγλυφα, που παριστάνουν Νύμφες και Τρίτωνες να ιππεύουν δελφίνια. Η υψηλότερη λεκάνη στηρίζεται σε τέσσερα λιοντάρια που θυμίζουν εικόνα της Αλάμπρας στη Γρανάδα. Τελειώνοντας οδεύουμε σε κάποια  παραλία για το μπάνιο και το φαγητό μας (εξ ιδίων).  Το απόγευμα  ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο - Διανυκτέρευση.                          

7η ΜΕΡΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ

Μετά το πρωινό μας σήμερα θα επισκεφθούμε κάποια παραλία για μπάνιο και φαγητό (εξ ιδίων). Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε για τελευταία φόρα την πόλη του Ηρακλείου, να περπατήσετε στους δρόμους, αλλά και να κάνετε τα ψώνια σας, μέχρι την ώρα που το λεωφορείο θα μας μεταφέρει στο λιμάνι για να επιβιβαστούμε στο καράβι. Άφιξη στο λιμάνι, επιβίβαση – τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

8η ΜΕΡΑ

ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΑ

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αμέσως αναχωρούμε για Τρίκαλα. Με  την απαραίτητη ενδιάμεση στάση, για καφέ, μπάνιο και φαγητό  φθάνουμε  αργά το απόγευμα στην πόλη μας.

More about Greece

From €110
2 Ημέρες 18 - 19 / 05 / 24
From €ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ
10 Ημέρες 09 - 18 / 08 / 24
From €330
5 Ημέρες 03 - 07 / 07 / 24
From €620 Early booking έως 10/06/64 590€
From €580
8 Ημέρες 03-10/ 09 / 24
Share on social networks
 

www.chictravel.com.gr   |   info@chictravel.com.gr   |   2431022428   |   2431035577  |  facebook  |  instagram