ΤΙΜΗ
€270 ΑΝΑ person
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
4 Ημέρες 20 – 23 / 06 / 23
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Greece
 • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
 • ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Τι περιλαμβάνει

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ
Συγκέντρωση στην πλατεία του ΟΣΕ στις 01:30 το πρωί (Δευτέρα προς Τρίτη ) και αναχώρηση για την Καβάλα.
Η ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Aκτοπλοικά εισητήρια
 • Ασφάλεια TOUR OPERATOR
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο με πρωινό
Η ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 • Το Φόρο Διαμονής
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΕΩΣΕΙΣ
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ: ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ
 • 1η MEΡΑ
 • 2η ΜΕΡΑ
 • 3η ΜΕΡΑ
 • 4η ΜΕΡΑ
1η MEΡΑ

ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΒΑΛΑ – ΛΗΜΝΟΣ (ΜΥΡΙΝΑ)

Συγκέντρωση στην πλατεία του ΟΣΕ στις 01:30 το πρωί (Δευτέρα προς Τρίτη ) και αναχώρηση για  την Καβάλα. Με τις απαραίτητες  ενδιάμεσες στάσεις  για καφέ και ξεκούραση φθάνουμε στο λιμάνι  της Καβάλας. Επιβίβαση στο πλοίο στις 09:00. Μετά από μια όμορφη θαλάσσια διαδρομή φθάνουμε στη Μύρινα, το λιμάνι και πρωτεύουσα του νησιού στις 13,15. Η Λήμνος, αποτελεί ένα νησί με σπουδαίο φυσικό κάλλος και πλούσια ιστορία. Η πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της Λήμνου άλλωστε, με το μοναδικό τοπίο, την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική και τα μνημεία του αρχαίου πολιτισμού, που συνδυάζονται με επιρροές των προσφύγων της Μικράς Ασίας που εγκαταστάθηκαν στο νησί, δημιουργεί ένα τελικό μείγμα εντελώς ξεχωριστό. Θα μεταφερθούμε στα Ρηχά νερά όπου θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας φαγητό και για μπάνιο. Στη συνέχεια άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί χρόνος για ξεκούραση και το απόγευμα αργά ,θα μεταφερθούμε στην παραλία του Αγίου Ιωάννη Κάσπακα, όπου θα απολαύσουμε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα και το βραδινό μας φαγητό. Επιστροφή στη Μύρινα.  Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ

ΚΟΤΣΙΝΑΣ – ΚΟΥΤΑΛΗ – ΚΟΝΤΙΑΣ - ΕΒΓΑΤΗΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την πρώτη μας ξενάγηση στα αξιοθέατα της Λήμνου. Θα ξεκινήσουμε με τον ιστορικό οικισμό του Κότσινα όπου βρισκόταν το μεσαιωνικό Φρούριο που προστάτευε τους κατοίκους της περιοχής από πειρατές και διάφορους κατακτητές. Τώρα επάνω στον λόφο δεσπόζει ο ιερός ναός της Ζωοδόχου πηγής και κάτω από το ναό υπάρχει πηγή με αγίασμα. Στον προαύλιο χώρο του ναού συναντάμε το άγαλμα της ηρωικής Μαρούλας που αντιμετώπισε τους Τούρκους όταν ήρθαν στο νησί το 1478. Συνεχίζουμε με τη Νέα Κούταλη, το χωριό των προσφύγων από την Κούταλη της Προποντίδας. Ξακουστοί ήταν οι Κουταλιανοί σφουγγαράδες, αναπόσπαστο τμήμα της παράδοσης και της οικονομίας του νησιού απόδειξη του οποίου αποτελεί το Μουσείο Ναυτικής παράδοσης και Σπογγαλιείας το οποίο θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε και να δείτε τόσο κειμήλια και αρχειακές φωτογραφίες, όσο και τον εξοπλισμό των δυτών , τα εξαρτήματα των σπογγαλιευτικών, τα εργαλεία επεξεργασίας και τα μηχανήματα συσκευασίας των σφουγγαριών. Αμέσως μετά ακολουθεί το χωριό του Κοντιά. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του, η παραδοσιακή αρχιτεκτονική ομορφιά και φινέτσα που αντικατοπτρίζεται στα ανακαινισμένα πέτρινα σπίτια

και στους ανεμόμυλους. Τελευταία μας στάση για να απολαύσετε το μπάνιο, το φαγητό ή τον καφέ σας στη ζεστή, ρηχή παραλία του Εβγάτη με τα καταγάλανα νερά και την καθαρή αμμουδιά. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ

ΡΕΠΑΝΙΔΙ - ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΙ - ΚΑΒΕΙΡΙO - ΜΟΥΔΡΟΣ

Πρωινό και αναχώρηση για τη δεύτερη ξενάγηση μας στα αξιοθέατα της Λήμνου. Θα ξεκινήσουμε με την παλαιότερη εκκλησία της Λήμνου που βρίσκεται στο Ρεπανίδι του Μούδρου, ένα εξαίρετο βυζαντινό αρχιτεκτόνημα με μοναδικά ξυλόγλυπτα και τοιχογραφίες. Αφιερωμένος στον Άγιο Γεώργιο, ο παλαιός   ναός στο κέντρο του χωριού, έχει κηρυχθεί ιστορικά διατηρητέο μνημείο. Αναχώρηση για να επισκεφτούμε ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα χωριά της Λήμνου, το Κοντοπούλι, όπου πέρασε τα χρόνια της εξορίας του ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το εργαστήρι κεραμικής Terra Lemnia (προεραιτικά) όπου θα έχουμε την ευκαιρία,  να ξεναγηθούμε στον εκθεσιακό χώρο. Επόμενος σταθμός μας, ένας σπουδαίος αρχαιολογικός χώρος της Λήμνου, το Καβείριο. Ένας λατρευτικός χώρος, όπου τελούνταν τα απόκρυφα Καβείρια Μυστήρια κατά την ελληνική αρχαιότητα. Τα Καβείρια μυστήρια ήταν η λαμπρή ετήσια γιορτή προς τιμήν των Καβείρων, στο ομώνυμο ιερό των θεών, και είχε σχέση με την αναγέννηση της φύσης και τη γονιμότητα της γης. Στο τέλος της περιήγησης μας θα καταλήξουμε στο Μούδρο. Το μεγαλύτερο και ασφαλέστερο λιμάνι της Μεσογείου, είναι επίσης γνωστό και από τη σύγχρονη ιστορία, αφού εδώ υπεγράφη στις 31 Οκτωβρίου 1918 η Συνθήκη Ανακωχής του Μούδρου. Χαρακτηριστικό του χωριού είναι το γραφικό λιμάνι με τις ψαροταβέρνες όπου πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και συναυλίες. Το Μικρό Φαναράκι στο Μούδρο αποτελεί μία από τις πιο γνωστές και όμορφες παραλίες της Λήμνου με ξεχωριστό τοπίο που σίγουρα θα σας ενθουσιάσει. Προαιρετική στάση για φαγητό και μπάνιο και αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ

ΛΗΜΝΟΣ – ΚΑΒΑΛΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο στις 08:30 και απόπλους για την Καβάλα. Άφιξη στο λιμάνι της Καβάλας, αποβίβαση και αναχώρηση για κοντινή παραλία για μπάνιο και φαγητό. Τέλος αναχώρηση για τα Τρίκαλα. Με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, φθάνουμε αργά το βράδυ στην πόλη μας.                         

More about Greece

Share on social networks
 

www.chictravel.com.gr   |   info@chictravel.com.gr   |   2431022428   |   2431035577  |  facebook  |  instagram