ΤΙΜΗ
€295 ΑΝΑ person
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
5 Ημέρες 19 – 23 / 07 / 23
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
Greece

ΓΥΘΕΙΟ – ΔΙΡΟΣ - ΒΑΘΕΙΑ - ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ - ΛΙΜΕΝΙ - ΑΡΕΟΠΟΛΗ – ΟΙΤΥΛΟ - ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ – ΣΤΟΥΠΑ - ΝΑΥΠΛΙΟ

 • ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
 • ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
 • ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
 • ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Τι περιλαμβάνει

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ
Συγκέντρωση στο χώρο της πλατείας του ΟΣΕ και αναχώρηση στις 07:30 π.μ.
Return Location
ΤΡΙΚΑΛΑ
Η ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3*
 • Μεταφορά με πολυτελές υπερυψωμένο κλιματιζόμενο λεωφορείο του γραφείου μας.
 • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Πρωινό στο ξενoδοχείο
 • ΦΠΑ 13%
Η ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
 • Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους
 • Εισόδους σε μουσεία
 • Επιπλέον γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα
 • Φόρος Διαμονής 1,50€ το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΧΡΕΩΣΕΙΣ
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ: €100
 • 1η Μέρα
 • 2η Μέρα
 • 3η Μέρα
 • 4η Μέρα
 • 5η Μέρα
1η Μέρα

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΙΣΘΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΤΡΙΠΟΛΗ - ΓΥΘΕΙΟ

Συγκέντρωση στο χώρο της πλατείας του ΟΣΕ και αναχώρηση στις 07:30 το πρωί. Ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Συνεχίζουμε μέσω της εθνικής οδού για τον Ισθμό της Κορίνθου. Εκεί θα θαυμάσουμε την διώρυγα της Κορίνθου, που κατασκευάστηκε μεταξύ των ετών 1880-1893 και είναι από τα σημαντικότερα έργα της αναπτυξιακής πολιτικής του Χαρίλαου Τρικούπη. Ελεύθερος χρόνος για το μεσημεριανό μας γεύμα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για Τρίπολη, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στο κέντρο της πόλης για ξεκούραση και καφέ. Έπειτα, περνώντας από Σπάρτη, φτάνουμε αργά το απόγευμα στο Γύθειο, που βρίσκεται στον μυχό του Λακωνικού κόλπου. Είναι ένα γραφικό λιμανάκι, κτισμένο αμφιθεατρικά στην πλαγιά του βουνού «Ακούμαρο», με νησιώτικο χρώμα και όμορφα νεοκλασικά κτίρια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

2η Μέρα

ΓΥΘΕΙΟ- ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΙΡΟΥ- ΒΑΘΕΙΑ - ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, ξεκινάμε για το Διρό. Το Σπήλαιο του Διρού, ένα από τα πιο συγκλονιστικά λιμναία σπήλαια του πλανήτη, ονομάζεται Βλυχάδα ή Γλυφάδα και περιέχει ένα συγκρότημα αιθουσών με κρυστάλλινους σχηματισμούς. Το στόμιο του σπηλαίου βρίσκεται μερικά μέτρα από την παραλία σε έδαφος ανηφορικό, ενώ το εσωτερικό του εδάφους εναλλάσσεται σε χαμηλότερα και υψηλότερα επίπεδα σε θαλάμους με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Στο δρόμο μεταξύ Αρεόπολης και Γερολιμένα, θα επισκεφτούμε τη Μονή Φανερωμένης, σπουδαίο μνημείο αρχιτεκτονικής με πολύ ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες της Παλαιολόγειας Εποχής. Χτίστηκε το έτος 1079, λειτουργεί ως ανδρώα Μονή και εορτάζει την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (23 Αυγούστου). Συνεχίζουμε με ένα από τα πιο διάσημα χωριά της Μάνης – τη Βάθεια. Σαν ένα υπαίθριο μουσείο παραδοσιακής μανιάτικης αρχιτεκτονικής, ο ορεινός αυτός οικισμός αποτελείται από πύργους, εκκλησίες και σπίτια του 18ου και 19ου αιώνα, τα οποία είναι συγκεντρωμένα πολύ κοντά το ένα στο άλλο στην κορυφή του λόφου. Επόμενος προορισμός ο μικρός γραφικός οικισμός στον όρμο Μαρμαρίου, όπου έχει βρεθεί αρχαίο λατομείο λευκού μαρμάρου. Ξεχωρίζει για τις τρεις πολύ όμορφες αμμουδερές παραλίες του. Εδώ θα κάνουμε το μπάνιο μας. Αναχώρηση για τον Γερολιμένα. Είναι ο ομορφότερος παραλιακός οικισμός της Μάνης, με γραφικό λιμανάκι που στο παρελθόν αποτέλεσε το σπουδαιότερο εμπορικό λιμάνι της ευρύτερης περιοχής. Το όνομά του μάλιστα, σημαίνει «Ιερός Λιμήν», ονομασία που φανερώνει τη δύναμη της περιοχής. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Επιστροφή στο Γύθειο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

3η Μέρα

ΓΥΘΕΙΟ –ΟΙΤΥΛΟ-ΛΙΜΕΝΙ -ΑΡΕΟΠΟΛΗ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, ξεκινάμε την περιήγησή μας στο Γύθειο, πρωτεύουσα της Μάνης, που βρίσκεται κοντά στις εκβολές του ποταμού Ευρώτα. Ανάμεσα στα άλλα, θα δούμε το κατάφυτο νησάκι Κρανάη, τον επιβλητικό φάρο και τον πύργο Τζανετάκη. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε κοντινή παραλία για μπάνιο και μετά θα επιστρέψουμε στο Γύθειο για ξεκούραση. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το Λιμένι, ένα ξεχωριστό παραθαλάσσιο θέρετρο, επίνειο της Αρεόπολης, σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από αυτή. Αυτό που συναντά ο επισκέπτης είναι ένα μαγευτικό τοπίο που συνδυάζει την αρχοντική αρχιτεκτονική της Μάνης ακριβώς πάνω από τα γαλάζια κρυστάλλινα νερά. Στο Λιμένι δεν υπάρχουν εμπορικά καταστήματα ή υπηρεσίες, καθώς οι αρχές θέλουν να κρατήσουν ζωντανό και αναλλοίωτο το γραφικό χαρακτήρα του οικισμού. Η διαύγεια της θάλασσας και η ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος σε προκαλούν να κολυμπήσεις στα νερά της. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα πρωτού συνεχίσουμε για την Αρεόπολη. Η Αρεόπολη είναι χωριό της Ανατολικής Μάνης και δεσπόζει πάνω από το επίνειό της, το Λιμένι. Η περιοχή της παράγει εκλεκτά ελαιόλαδα και έχει αξιόλογη κτηνοτροφία. Είναι ιστορικός οικισμός, που διατήρησε την ανεξαρτησία του επί Τουρκοκρατίας και έχει κριθεί διατηρητέος κρατώντας το παραδοσιακό χρώμα της Μάνης. Φτάνοντας στην Αρεόπολη θα κάνουμε νυχτερινή ξενάγηση και στη συνέχεια ελεύθερος  χρόνος για να απολαύσετε καφέ τη νυχτερινή ζωή στα πέτρινα σοκάκια. Επιστροφή στο Γύθειο. Διανυκτέρευση.

4η Μέρα

ΓΥΘΕΙΟ - ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ - ΒΑΘΥ

Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε για την επίσκεψη μας στην έξω Μάνη, με πρώτη στάση μας το Οίτυλο. Το Οίτυλο, γραφικός παραδοσιακός οικισμός της Έξω Μάνης, ονομάζονταν  και "Μεγάλο Αλγέρι", γιατί στα παζάρια του πραγματοποιούνταν αγοραπωλησίες λαφύρων αλλά και δουλεμπόριο, όταν τον 18ο αιώνα η Μάνη ζούσε αποκλειστικά από τις πειρατικές επιδρομές.  Είναι ένα από τα πλέον ιστορικά χωριά της Λακωνικής Μάνης, κτισμένο αμφιθεατρικά στη δυτική όχθη του φαραγγιού του  Μυλολάγκαδου . Χαρακτηριστικό της περιοχής είναι οι 67 παραδοσιακοί πέτρινοι οικισμοί που μαγεύουν τον επισκέπτη, καθώς και τα δεκάδες σπήλαια με τον πλούσιο διάκοσμο. Συνεχίζουμε για την Καρδαμύλη. Η Καρδαμύλη, έδρα του Δήμου Δυτικής Μάνης, είναι ένα παραθαλάσσιο χωριό, το οποίο ανήκει στον νομό Μεσσηνίας. Έχει χαρακτηριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Αφενός γιατί αποτελεί ένα αξιόλογο φυσικό τοπίο με πλούσια βλάστηση, μέσα στο οποίο εντάσσονται χαρακτηριστικά δείγματα της εξέλιξης της μανιάτικης κατοικίας, και αφετέρου ως ιστορικό τοπίο, λόγω της σημασίας που έχει για την ιστορία της αρχιτεκτονικής και γενικότερα για την ελληνική ιστορία, επειδή η γη της, κατοικούμενη από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι σήμερα, είναι πλούσια σε μνημεία όλων των εποχών και η ιστορία της πλούσια σε γεγονότα. Λίγα μόλις μέτρα χωρίζουν την παλιά πόλη από τη νεότερη. Στην Καρδαμύλη  συναντάμε έναν από τους αρκετούς αξιόλογους πύργους που βρίσκονται διάσπαρτοι στην ευρύτερη περιοχή της Μάνης. Πρόκειται για τον Πύργο του Τρουπάκη Μούρτζινου, σημαντικού καπετάνιου την εποχή της Επανάστασης του 1821. Χτίστηκε το 1807 και αποτελεί έναν αξιόλογο τόπο επίσκεψης. Στην ουσία είναι ένα οχυρό συγκρότημα, που περιλαμβάνει διάφορα κτίσματα. Ο πύργος του Μούρτζινου φιλοξένησε για κάποιους μήνες τον μεγάλο οπλαρχηγό Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, όταν στις 6 Ιανουαρίου 1821 κατέφτασε από τη Ζάκυνθο. Από εδώ στη συνέχεια, μαζί με άλλους αγωνιστές, ξεκίνησαν για να απελευθερώσουν την Καλαμάτα. Στην διαδρομή θα συναντήσουμε αξιόλογες εκκλησίες. Θα καταλήξουμε στη Στούπα, για μπάνιο και φαγητό. Επιστροφή στο Γύθειο. Διανυκτέρευση.

5η Μέρα

ΓΥΘΕΙΟ - ΝΑΥΠΛΙΟ – ΤΡΙΚΑΛΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αποχαιρετούμε το Γύθειο που μας φιλοξένησε αυτές τις μέρες και αναχωρούμε για το πανέμορφο Ναύπλιο, την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας μετά την απελευθέρωση. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα με φόντο το Μπούρτζι. Επιστροφή μέσω του Ισθμού. Με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση, θα φτάσουμε το βράδυ στην πόλη μας.

More about Greece

From €390
5 Ημέρες 19 – 23 / 04 / 23
From €145
From €430
5 Ημέρες 13 – 17 / 04 / 23
From €Από 235
3 Ημέρες 16-18/ 06/ 23
From €ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ
 

www.chictravel.com.gr   |   info@chictravel.com.gr   |   2431022428   |   2431035577  |  facebook  |  instagram