HomeΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

Capitalize on low hanging fruit to identify a ballpark value added activity to beta test. Override the digital divide with additional clickthroughs from DevOps.

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

Ενδεικτικό πρόγραμμα 7ήμερης εκδρομής

Μπορούμε να κάνουμε την εκδρομή με 5 μέρες (μόνο μέχρι Ντουμπρόβνικ) ή με περισσότερες από 7 μέρες προσθέτοντας τις πόλεις  Τρογκίρ, Ριέκα, Οπάτια και Τεργέστη.

ΤΙΡΑΝΑΜΠΟΥΤΒΑΚΟΤΟΡΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚΣΠΛΙΤ ΜΠΙΟΓΚΡΑΝΤΖΑΝΤΑΡΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΤΒΙΤΣΕ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

 

1η ΜΕΡΑ : ΤΡΙΚΑΛΑ- ΚΟΡΥΤΣΑ- ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ – ΕΛΜΠΑΣΑΝ – ΤΙΡΑΝΑ

Συγκέντρωση στο χώρο της πλατείας του ΟΣΕ και αναχώρηση για τον συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής. Με την ενδιάμεση στάση φθάνουμε στα σύνορα. Ακολουθεί ο  καθιερωμένος  αστυνομικός  και τελωνειακός  έλεγχος και αμέσως μπαίνουμε   στο χώρο της  Αλβανίας .  Η πρώτη πόλη που συναντάμε είναι η Κορυτσά (Κorce),  όπου θα δούμε τις παλιές εργατικές κατοικίες σοβιετικού τύπου και τα πανέμορφα αρχοντικά.  Η Κορυτσά παλιά ήταν το κέντρο του διαμετακομιστικού εμπορίου μεταξύ Κωνσταντινούπολης, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Αλβανίας κ.α. Η πόλη εκτός από σημαντικό εμπορικό κέντρο, αποτελούσε και πνευματικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής από τον 18ο αιώνα, με πλήθος ελληνικών σχολείων να λειτουργούσαν σε αυτή. Συνεχίζοντας την πορεία μας με προορισμό τα Τίρανα , περνώντας από Πόγραδετς και  Ελμπασάν, θα καταλήξουμε   στην  πρωτεύουσα της Αλβανίας τα Τίρανα. Φθάνοντας θα κάνουμε μια περιήγηση με το λεωφορείο, όπου θα δούμε τις κεντρικές  πλατείες, τα υπουργεία, το Εθνικό-Ιστορικό Μουσείο. Επίσης  δίπλα θα δούμε την Όπερα, το τζαμί του Ethem Bey που χτίστηκε το 1789, καθώς και τον πύργο του ρολογιού που χτίστηκε το 1830.  Στη μέση της πλατείας δεσπόζει το άγαλμα του Γεωργίου Καστριώτη Σκεντέρμπεη (εθνικός Ήρωας) καβάλα στο άλογο και γύρω τα κυβερνητικά κτίρια και τα υπουργεία. Τελειώνοντας τη περιήγηση στο κέντρο των Τιράνων, θα δούμε επίσης  την πρωθυπουργική κατοικία, την Ακαδημία καλών τεχνών, το Πανεπιστήμιο, και δίπλα το στάδιο Qemal Stafa. Τα Τίρανα είναι πρωτεύουσα της Αλβανίας από το 1920. Σήμερα έχει  περίπου 1.500.000 κατοίκους και αποτελεί το διοικητικό και εμπορικό κέντρο της χώρας. Το κομβικό σημείο της πόλης είναι η πλατεία Σκεντέρμπεη, η οδός Ηρώων, και η πλατεία  της Μητέρας Τερέζας. Τέλος θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση  στα δωμάτια του ξενοδοχείου.  Δείπνο- Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ : ΤΙΡΑΝΑ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΚΟΤΟΡ – ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ

Αφού πάρουμε  το πρωινό μας  αναχωρούμε για Μαυροβούνιο. Περνώντας  από την πόλη Λέζα φτάνουμε στα σύνορα (Σκόδρα), και η πρώτη πόλη του Μαυροβούνιου  που θα συναντήσουμε στο δρόμο μας είναι το Μπαρ το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Συνεχίζουμε για Μπούτβα, και μέσω της παραθαλάσσιας διαδρομής που θα ακολουθήσουμε,  θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε το όμορφο νησάκι του Αγίου Στεφάνου. Άφιξη στη Μπούτβα, ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης μέσα στο κάστρο. Ερευνητές και ιστορικοί υποστηρίζουν πως η παλιά πόλη ήταν αρχικά νησί και αργότερα ενώθηκε με την ακτή σχηματίζοντας έναν αμμώδη ισθμό. Λέγεται πως η περιοχή ανακαλύφθηκε από κάποιον Έλληνα ναυτικό που ονομαζόταν Boutoua. Αργότερα τις ακτές του Μαυροβουνίου κατέλαβαν οι Βενετοί, την επιρροή των οποίων βλέπουμε και στην αρχιτεκτονική των κτιρίων της παλαιάς πόλης. Στην παλαιά πόλη της Μπούντβα, όπου κυριαρχεί η βενετσιάνικη αρχιτεκτονική, θα θαυμάσουμε τις εκκλησίες του Αγίου Ιωάννη, της Αγίας Μαρίας της Πούντα και της Αγίας Τριάδας, το Εθνογραφικό Μουσείο με εκθέματα από την ίδρυση της πόλης και τέλος  θα δούμε το φρούριο – Σιταντέλ – που χρονολογείται από τον 5ο–6ο αιώνα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Κότορ, όπου ξεχωρίζουν τα Παλιά Τείχη, η Παλιά Πόλη με τον Ρωμαϊκό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τρύφωνος από τον 12ο αιώνα και η μαρίνα με τα πανάκριβα κότερα. Πάνω από την πόλη του Κότορ δεσπόζει το κάστρο στο οποίο για να ανέβεις πρέπει να σκαρφαλώσεις 1.200 σκαλοπάτια για το φρούριο του Αγ. Γεωργίου. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη μας αναχωρούμε για το Ντουμπρόβνικ το μαργαριτάρι τις Αδριατικής. Άφιξη- τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο- Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ : ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ.

Μετά το πρωινό μας αμέσως αρχίζει η  ξενάγηση σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Μεσογείου το Ντουμπρόβνικ, η οποία είναι προστατευόμενη από την UNESCO. Στην πόλη με την ονομασία «Ραγκούσα» θα δούμε τα ανάκτορα του Σπόνζα του 16ου αιώνα, το παλάτι των Ρέκτορς, τον καθεδρικό ναό και την εκκλησία του προστάτη της πόλης,  του Αγίου Βλασίου. Θα δούμε επίσης το Φραγκισκανό μοναστήρι και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Στη συνέχεια  θα μπούμε από την πύλη Πιλ και θα βγούμε από την πύλη Πλος ή και αντίστροφα, όπου θα δούμε επίσης τη μικρή και τη μεγάλη κρήνη του Ονούφριου, καθώς και τα φρούρια Μινσέτα,  Μποκάρ, Σεντ Ιβάν, Ρεβελίν και Λοβρίτζενακ. Η παλαιά πόλη είναι περιτριγυρισμένη από τείχη του 10ου αιώνα, τα μεγαλύτερα ίσως στην Ευρώπη. Θα προσκυνήσουμε στην Ορθόδοξη Σέρβικη εκκλησία. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης και προαιρετικά προγράμματα (κρουαζιέρα στο Lokrum και τελεφερίκ). Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Δείπνο – διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ : ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ –  ΣΠΛΙΤ – ΜΠΙΟΓΚΡΑΝΤ

Πρωινό και  αμέσως αναχωρούμε για το Μπίογκραντ. Ακολουθώντας την διαδρομή δίπλα στις  πανέμορφες δαντελωτές ακτές όπου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τους υπέροχους κολπίσκους και  τα ατελείωτα νησάκια και γραφικά ψαροχώρια,  καθώς και παραθαλάσσιες πόλεις.  Φτάνοντας  στο  Σπλιτ θα δούμε τον λόφο Μοργιάν – σύμβολο της πόλης – θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα ολόκληρης της πόλης με το λιμάνι, την αμμώδη παραλία στο κέντρο της και τον παραλιακό πεζόδρομο.  Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το παλάτι του Διοκλετιανού, το οποίο ανήκει στον κατάλογο Εθνικής κληρονομιάς της UNESCO – αξιόλογο δείγμα της Ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής στην ανατολική πλευρά της Αδριατικής θάλασσας. Στον ελεύθερος μας  χρόνο θα  έχετε  την ευκαιρία να απολαύσετε  τον καφέ μας ή  το μεσημεριανό μας σε ένα από τα πολλά καφέ ή  εστιατόρια στα στενά ή  στον γοητευτικό πεζόδρομο. Επιβίβαση στο πούλμαν και το απόγευμα φτάνουμε στο Σίμπενικ ή  Μπίογκραντ. Άφιξη- τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου.   Ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΜΠΙΟΓΚΡΑΝΤ – ΖΑΑΝΤΑΡ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙTΒΙΤΣΕ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ

Μετά το πρωινό μας, αρχίζει η επίσκεψη στο Ζαντάρ, όπου θα δούμε την χερσαία πύλη και τα τείχη, την πλατεία του λαού, την πύλη της Θάλασσας και το Φόρουμ. Η πόλη τον μεσαίωνα ήταν η κυριότερη βάση του Βυζαντινού στόλου.  Το 1409 ο Βασιλιάς της Ουγγαρίας πούλησε στους Βενετούς τις πόλεις τις Δαλματίας για 100.000 δουκάτα. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την περιοχή των λιμνών Πλίτβιτσε στον επίγειο παράδεισο. Ένα τεράστιο εθνικό πάρκο με μία σειρά λιμνών που συνδέονται με μικρούς η μεγαλύτερους καταρράκτες είναι ένα θέαμα μοναδικό με μαγικές εικόνες. Η φύση δημιούργησε ένα από τα πιο όμορφα θαύμα της, που αφήνουν άναυδο τον επισκέπτη. Ένα συγκρότημα 16 λιμνών άλλα υψηλότερα, άλλα χαμηλότερα που με μια σειρά καταρρακτών, τα νερά πέφτουν από τη μια λίμνη στην άλλη. Ελεύθερος χρόνος και  στη συνέχεια  αναχωρούμε για την  Λουμπλιάνα την πρωτεύουσα της Σλοβενίας.  Άφιξη τακτοποίηση στα δωμάτια του  ξενοδοχείου. Δείπνο- Διανυκτέρευση.
6η ΜΕΡΑ :ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ –  ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Μετά το πρωινό μας θα αρχίσει η περιήγηση της πόλης. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την λεωφόρο Κυρίλλου και Μεθοδίου, την πλατεία του Αγίου Μάρκου με το θυρεό της χώρας και το Δημαρχείο με την Πέτρινη Αψίδα. Θα περιηγηθούμε επίσης στην Άνω πόλη, όπου βρίσκεται ο επιβλητικός Καθεδρικός ναός και η Αρχιεπισκοπή. Επίσης θα δούμε το Προεδρικό μέγαρο, τη Βουλή και άλλα κυβερνητικά κτίρια.  Τελειώνοντας αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Σερβίας στο όμορφο Βελιγράδι, την πρωτεύουσα που καθρεφτίζεται στα νερά του Δούναβη. Ακολουθεί μια μικρή περιήγηση της  πόλης.  Θα αρχίσουμε από τον κεντρικό και εμπορικό δρόμο Κνεζ Μιχαήλοβα.  Θα δούμε επίσης τις εκκλησίες Ρούτζικα και  Αγία   Παρασκευή, την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το αρχοντικό της Πριγκίπισσας Λιούμπικα και το Κοινοβούλιο. Τέλος θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια.  Δείπνο – Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ: ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΤΡΙΚΑΛΑ

Αμέσως μετά το πρωινό μας αναχωρούμε πολύ νωρίς το πρωί ακολουθώντας το δρόμο της επιστροφής.  Διασχίζοντας την Σερβία και  τα Σκόπια και με τις απαραίτητες  ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στα   σύνορα των Ευζώνων . Ακολουθεί και εδώ ο καθιερωμένος τελωνειακός έλεγχος. Αφού ολοκληρωθεί ο  έλεγχος αναχωρούμε για τα Τρίκαλα. Με την ενδιάμεση στάση φθάνουμε αργά το βράδυ   στην πόλη μας.

***ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ***

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΒΑΛΤΙΚΗΣ

Ενδεικτικό πρόγραμμα 16ημερης οδικής εκδρομής

ΧΩΡΕΣ ΒΑΛΤΙΚΗΣ
ΖΕΓΚΕΤ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ- ΣΕΣΤΟΧΟΒΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ –ΒΙΛΝΙΟΥΣ-ΡΙΓΑ-ΤΑΛΛΙΝ-ΚΑΟΥΝΑΣ-ΛΟΤΖ-ΒΡΟΤΣΛΑΒ-ΔΡΕΣΔΗ-ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ-ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ-ΒΕΡΟΝΑ-ΑΝΚΟΝΑ

 

1η ΜΕΡΑ : ΤΡΙΚΑΛΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΖΕΓΚΕΤ (1050 χλμ)

Συγκέντρωση στην πλατεία ΟΣΕ και αναχώρηση στις 04:30. Μετά την απαραίτητη ενδιάμεση στάση φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τη Σερβία. Αφού διασχίσουμε το Βελιγράδι και το Νόβι Σαντ θα καταλήξουμε στην πόλη Ζέγκετ. Το Ζέγκετ αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό της Ουγγαρίας και είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Τίσα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ : ΖΕΓΚΕΤ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ (800 χλμ)

Αφού πάρουμε το πρωινό μας συνεχίζουμε το ταξίδι αφήνοντας πίσω μας την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη, και μέσω μιας αρκετά ενδιαφέρουσας διαδρομής που διασχίζει τη Σλοβακία, οδηγούμαστε στην πιο όμορφη ίσως πόλη της Πολωνίας, την Κρακοβία. Η Κρακοβία είναι μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες πόλεις της Πολωνίας, καθώς και ένα από τα πολιτιστικά, καλλιτεχνικά αλλά και τουριστικά κέντρα της χώρας. Το 2000 αποτέλεσε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και ελεύθερος χρόνος στην πόλη, η οποία συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ : ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ(ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ) (80 χλμ)
Στην πρωινή περιήγηση στη μαγευτική Κρακοβία θα δούμε το λόφο Βαβέλ με το μεσαιωνικό Βασιλικό Κάστρο και τον Καθεδρικό ναό, το πασίγνωστο Πανεπιστήμιο Γιαγκελλόνων και όλα τα αξιοθέατα και μνημεία της παλιάς πόλης. Θα ακολουθήσει εκδρομή στη γειτονική Βιέλιτσκα για να επισκεφτούμε τα φημισμένα και μοναδικά παγκοσμίως αλατωρυχεία. Είναι τα πιο καλά διατηρημένα ορυχεία αλατιού στον κόσμο σε ό,τι αφορά την έκταση και τον εξοπλισμό τους. Στις υπόγειες στοές θα δούμε εκκλησίες σκαλισμένες από αλάτι, μικρές λίμνες καθώς και τα ξύλινα υποστυλώματα των στοών που αποτελούν αληθινά καλλιτεχνήματα. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ : ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΟΥΣΒΙΤΣ –  ΒΑΡΣΟΒΙΑ (340 χλμ)
Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για το γειτονικό Άουσβιτς. Επίσκεψη στο μεγαλύτερο και ιστορικότερο στρατόπεδο συγκέντρωσης – μνημείο του καταστροφικού Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Άφιξη στην πολωνική πρωτεύουσα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Η Βαρσοβία είναι η πρωτεύουσα της Πολωνίας και μεγαλύτερη πόλη της. Ως πρωτεύουσα, η Βαρσοβία είναι το πολιτικό κέντρο της χώρας. Όλες οι κρατικές αντιπροσωπείες βρίσκονται εκεί, συμπεριλαμβανομένου του πολωνικού Κοινοβουλίου, του προεδρικού γραφείου και του ανωτάτου δικαστηρίου. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για να κάνετε την πρώτη βόλτα γνωριμίας με την ιστορική πόλη. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ : ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΒΙΛΝΙΟΥΣ (480 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για τη γειτονική Λιθουανία. Μετά τη διέλευση των συνόρων θα επισκεφτούμε τη γραφικότατη κωμόπολη Τρακάι, 29 χιλιόμετρα δυτικά του Βίλνιους, που ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της Λιθουανίας, κτισμένη στην όχθη της λίμνης Γκάλβε. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το περίφημο κάστρο – μουσείο της Βιτάουτας, του 15ου αιώνα, κτισμένο σε νησί της λίμνης, που είναι αναμφίβολα ένα από τα σπουδαιότερα ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της Λιθουανίας. Το απόγευμα άφιξη στο Βίλνιους, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας. Όπως οι περισσότερες μεσαιωνικές πόλεις, έτσι και η Βίλνιους αναπτύχθηκε γύρω από το δημαρχείο. Η κύρια αρτηρία της είναι η οδός Pilies, που συνδέει το παλάτι του κυβερνήτη και το δημαρχείο. Υπάρχουν περισσότερες από 40 εκκλησίες στη πόλη. Η παλιά πόλη της Βίλνιους έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και η υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για να κάνετε την πρώτη σας γνωριμία με την πόλη που περιβάλλεται από δασωμένους λόφους. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ :  ΒΙΛΝΙΟΥΣ – ΡΟΥΝΤΑΛΕ – ΡΙΓΑ (290 χλμ)
Το πρωί θα πάρουμε το πρωινό μας και αμέσως μετά θα ξεναγηθούμε στην πόλη. Θα επισκεφτούμε τον καθεδρικό ναό με τους μοναδικούς θησαυρούς, τον πεζόδρομο Γκεντιμίνας με τα ωραία νεοκλασικά κτίρια, την εκκλησία της Αγίας Άννας, εξαίρετο δείγμα γοτθικής αρχιτεκτονικής, το μεγαλοπρεπές κτίριο του Πανεπιστημίου που ιδρύθηκε το 1579, το παλιό Δημαρχείο, τις πύλες της Ανατολής με την περίφημη εικόνα της Παρθένου, την εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου, και τη Βουλή. Στη συνέχεια αφήνουμε το Βίλνιους και τη Λιθουανία και ακολουθώντας βόρεια κατεύθυνση μπαίνουμε στο έδαφος της γειτονικής Λετονίας. Πρώτη μας στάση στο Ρούνταλε, για να δούμε και να φωτογραφίσουμε το ομώνυμο παλάτι και τον κήπο του, που αναμφίβολα είναι ένα από τα ομορφότερα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της Βαλτικής, έργο του 18ου αιώνα. Το παλάτι κτίστηκε για την Τσαρίνα Άννα από τον Ραστρέλλι, τον αρχιτέκτονα του Ερμιτάζ στην Αγία Πετρούπολη. Έπειτα, συνεχίζουμε το δρόμο μας για τη Λετονική πρωτεύουσα. Άφιξη στην Ρίγα, που είναι γνωστή σαν το «Παρίσι του Βορρά» και μία από τις 5 ομορφότερες πρωτεύουσες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης. Η πόλη ήταν η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2014. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο και υπόλοιπη μέρα ελεύθερη για μια πρώτη γνωριμία με τη γοητευτική πόλη, κτισμένη στο σημείο που ο μεγάλος ποταμός Νταουγκάβα χύνεται στη Βαλτική Θάλασσα. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ :  ΡΙΓΑ – ΣΙΓΚΟΥΛΝΤΑ – ΤΟΥΡΑΪΝΤΑ (105 χλμ)

Πρωινό και αρχίζει η ξενάγηση, όπου θα γνωρίσουμε την Ρίγα, την πρωτεύουσα που απαντά στη γραφικότητα του Ταλλίν και του Βίλνιους και ανακηρύχτηκε από την UNESCO ως η καλύτερα διατηρημένη «Άρτ Νουβό» πόλη της Ευρώπης. Όλη η γραφικότητα, τα ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα είναι συγκεντρωμένα στην παλιά, χανσεατική Ρίγα, προστατευόμενη ζώνη με στενούς πεζόδρομους γεμάτους από καφέ και εστιατόρια και πλαισιωμένος από μεσαιωνικά και ιστορικά κτίσματα, όπου ο περίπατος είναι μια πραγματική απόλαυση. Θα επισκεφτούμε τον πελώριο καθεδρικό ναό με τον εντυπωσιακό τρούλο, ο οποίος χρονολογείται από το 1211 και είναι ο μεγαλύτερος της Βαλτικής. Θα δούμε τις πολύ παλιές και θαυμάσιες εκκλησίες του Αγίου Πέτρου, του Αγίου Γεωργίου, το Ναό του Σωτήρα, το Κοινοβούλιο και το Κάστρο της Ρίγας με τις ωραίες πύλες και πύργους. Τέλος θα θαυμάσουμε το καλλιτέχνημα των Τριών Αδελφών καθώς και το Μνημείο της Ελευθερίας, τα οποία διηγούνται τη νεότερη ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει εκδρομή στη γειτονική, γραφική κωμόπολη Σιγκούλντα και στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Γκαούια, το οποίο συχνά αποκαλείται και σαν η «Ελβετία της Λετονίας». Εκεί θα επισκεφτούμε το περίφημο περιτειχισμένο κάστρο Τουράιντα, σπουδαίο μεσαιωνικό αρχιτεκτονικό μνημείο, που γνώρισε στιγμές μεγάλης δόξας στις αρχές του 13ου αιώνα. Το κάστρο φιλοξενεί το Εθνογραφικό μουσείο και το μουσείο ιστορίας της περιοχής. Το απόγευμα επιστροφή στη Ρίγα και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ : ΡΙΓΑ – ΠΑΡΝΟΥ – ΤΑΛΛΙΝ (300 χλμ)
Μετά το πρωινό αποχαιρετούμε τη μοναδική Ρίγα και κατευθυνόμαστε βορειότερα προς την πρωτεύουσα της Εσθονίας, ακολουθώντας μια θαυμάσια διαδρομή κατά μήκος των ακτών της Βαλτικής. Στάση για καφέ στο γραφικό, καλοκαιρινό, παραθαλάσσιο θέρετρο Παρνού, πανεπιστημιακό κέντρο της Εσθονίας. Το μεσημέρι άφιξη στο Ταλλίν και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο για να κάνουμε μια πρώτη γνωριμία με τη γραφικότατη πόλη, φωλιασμένη σε όρμο του Κόλπου της Φινλανδίας και απέναντι από το Ελσίνκι. Το Ταλλίν παραμένει μια πόλη – αίνιγμα, η οποία αντλεί τη γοητεία της από τις πολλές αντιφάσεις της. Λίγα μέρη στην Ευρώπη διατηρούν στην ατμόσφαιρά τους την αύρα του Μεσαίωνα τόσο γνήσια, όσο η παλιά πόλη του Ταλλίν, η οποία με τα 4500 αρχιτεκτονικά και ιστορικά μνημεία βρίσκεται κάτω από την προστασία της UNESCO σαν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Εξαιτίας της στρατηγικής της θέσης, η πρωτεύουσα πέρασε διαδοχικά από την κυριαρχία των Δανών, των Σουηδών, των Πολωνών και των Ρώσων, εμφανή σημάδια των οποίων υπάρχουν ακόμα και σήμερα. Δείπνο – Διανυκτέρευση.


9η ΜΕΡΑ : ΤΑΛΛΙΝ
Παίρνουμε το πρωινό μας και αρχίζει η περιήγηση, κατά την οποία θα γνωρίσουμε καλύτερα την πανέμορφη πόλη με την πολυτάραχη ιστορία. Θα περπατήσουμε την περιτειχισμένη παλιά πόλη, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «μουσείο» μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής, θα δούμε το Δημαρχείο, το φρούριο Τουμπέα που κτίστηκε από τους Ιππότες της Τιμής τον 13ο αιώνα, την εντυπωσιακή ρώσικη εκκλησία του Αλέξανδρου Νιέφσκι, τον καθεδρικό ναό με μία αξιόλογη συλλογή οικόσημων και ταφόπετρων και άλλες ωραίες ιστορικές εκκλησίες. Επίσης με το πούλμαν θα δούμε το θερινό, μπαρόκ παλάτι με τους θαυμάσιους κήπους του, που έκτισε ο Μέγας Πέτρος της Ρωσίας. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

10η ΜΕΡΑ : ΤΑΛΛΙΝ – ΚΑΟΥΝΑΣ (574 χλμ)
Μετά το πρωινό αναχώρηση για Κάουνας, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας. Το Κάουνας είναι μια από τις πόλεις της Λιθουανίας με τη μεγαλύτερη εθνική ομοιογένεια, καθώς το 93% των κατοίκων του είναι Λιθουανοί. Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έγινε η κύρια βιομηχανική πόλη της χώρας, παράγοντας περίπου το ένα τέταρτο της συνολικής βιομηχανικής παραγωγής της Λιθουανίας. Το Κάουνας γνώρισε περιορισμένες ταραχές κατά την ανεξαρτητοποίηση της Λιθουανίας από την ΕΣΣΔ το 1991. Το κέντρο της πόλης χαρακτηρίζεται από δυο μεγάλους πεζοδρόμους: τη Λεωφόρο Ελευθερίας, μια κεντρική οδό της πόλης, και τη συνέχειά της, την Οδό Βίλνιους, που οδηγεί στο παλαιότερο μέρος του Κάουνας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο – Δείπνο – Διανυκτέρευση.

11η ΜΕΡΑ : ΚΑΟΥΝΑΣ-ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΛΟΤΖ (580 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για τη Βαρσοβία. Περνώντας από Βαρσοβία περιφερειακώς, φτάνουμε στο Λοτζ. Το όνομα της πόλης σημαίνει στα πολωνικά βάρκα πράγμα που απεικονίζεται και στο θυρεό και τη σημαία της πόλης. Βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της χώρας σε επίπεδο έδαφος. Στο Λοτζ συναντάμε την οδό Piotrkowska, μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές οδούς της Ευρώπης. Βρίσκεται ανάμεσα στην πλατεία Ελευθερίας και την πλατεία Ανεξαρτησίας. Από την αρχή υπήρξε η κεντρική αρτηρία που γύρω της χτίζονταν ή πόλη και που με την ανάπτυξη της έδωσε και το σημερινό σχήμα στο Λοτζ. Άφιξη στο ξενοδοχείο – τακτοποίηση. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

12η ΜΕΡΑ : ΛΟΤΖ – ΒΡΟΤΣΛΑΒ – ΓΚΕΡΛΙΤΖ – ΔΡΕΣΔΗ (490 χλμ)
Πρωινή ξενάγηση της πόλης. Το Λοτζ υπήρξε για περισσότερα από 100 χρόνια το κέντρο υφαντουργίας σε όλη την Ευρώπη. Η ειδική χημική σύσταση των νερών του, έδωσε ένα σημαντικό πλεονέκτημα στα εργοστάσια επεξεργασίας υφασμάτων που δραστηριοποιούνταν εκεί και έτσι, σε λιγότερο από 80 χρόνια, ο πληθυσμός του αυξήθηκε από δεκατρείς χιλιάδες σε μισό εκατομμύριο. Σήμερα είναι μια σύγχρονη πόλη, που κάθε γωνιά της έχει κάτι από τη γοητευτική, πολυπολιτισμική της ιστορία με τη θαυμάσια αρχιτεκτονική και την πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Βρότσλαβ (Μπρέσλαου).Θα δούμε μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία Ρίνεκ με τα πολύχρωμα κτίρια, τον καθεδρικό ναό, το δημαρχείο, το πανεπιστήμιο, καθώς και το νησί Πιάσεκ στον ποταμό Όντερ. Αναχώρηση μέσω μιας όμορφης μαγευτικής διαδρομής, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περάσουμε από το Γκέρλιτς και θα συνεχίζουμε για την ιστορική πρωτεύουσα της Σαξονίας, την “Μπαρόκ Σειρήνα”, τη Δρέσδη, που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

13η ΜΕΡΑ : ΔΡΕΣΔΗ – ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ (350 χλμ)
Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε την πόλη που καταστράφηκε ολοσχερώς από τους βομβαρδισμούς των συμμαχικών αεροσκαφών κατά τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, άφησε όμως πίσω της τα φαντάσματα του παρελθόντος και αναγεννήθηκε, έχοντας αποκτήσει ξανά την παλιά της αίγλη και τα στοιχεία εκείνα που της έδωσαν το προσωνύμιο “Φλωρεντία του Έλβα”. Περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων την Όπερα Σέμπερ, τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο, το αναγεννησιακό παλάτι, τα ανάκτορα Τζβίνγκερ, την Φραουενκίρχε και την πλατεία της Παλιάς Αγοράς. Αφού τελειώσει η περιήγησή μας, αναχωρούμε για Νυρεμβέργη, την πόλη που συνέδεσε το όνομα της με τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας και πατρίδα του ζωγράφου της Αναγέννησης, Άλμπρεχτ Ντύρερ. Κατά την περιήγηση στην πόλη με το εντυπωσιακό ιστορικό κέντρο, που διαρρέει ο ποταμός Ρέγκνιτζ, με τα μεσαιωνικά κτίρια και τα οχυρωματικά έργα που την περιβάλλουν, θα γνωρίσουμε το κτίριο που στέγασε το Συμμαχικό Δικαστήριο του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, την κεντρική πλατεία, το Δημαρχείο και τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

14η ΜΕΡΑ : ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ – ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ – ΒΕΡΟΝΑ (590 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση. Αφού ταξιδέψουμε στη Βαυαρία θα αφήσουμε τη Γερμανία και θα βρεθούμε στο Τιρόλο για την επίσκεψη στην πόλη κόσμημα των Αψβούργων, το Ίνσμπρουκ, όπου γνώρισε λαμπρές ημέρες στην περίοδο της παντοδυναμίας των Αψβούργων. Θα δούμε την Μικρή Χρυσή Στέγη, τον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Ιακώβου, τα ανάκτορα Χόφμπουρν, την αψίδα του Θριάμβου, την κεντρική λεωφόρο Τερεζιενστράσσε και θα καταλήξουμε στην ιστορική παλιά πόλη. Μετά το Μπρένερο τη σημαντικότερη διάβαση των Άλπεων μεταξύ Αυστρίας και Ιταλίας, προσπερνώντας τη Λίμνη Γκάρντα, θα βρεθούμε στη Βερόνα. Προορισμός μας η πόλη «των αιώνιων ερωτευμένων» η πανέμορφη και γραφική Βερόνα, όπου θα θαυμάσουμε τη Ρωμαϊκή Αρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και ΝτέιΣινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και, βέβαια, το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Δείπνο – Διανυκτέρευση.


15η ΜΕΡΑ : ΒΕΡΟΝΑ – ΑΝΚΟΝΑ (400 χλμ)
Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα. Άφιξη, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Ηγουμενίτσα. Διανυκτέρευση εν πλω.

16η ΜΕΡΑ : ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ (200 χλμ)
Άφιξη το πρωί Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση αμέσως για Τρίκαλα. Με την απαραίτητη ενδιάμεση στάση για ξεκούραση φθάνουμε στην πόλη μας.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΠΟΛΩΝΙΑ

Ενδεικτικό πρόγραμμα

ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

1η ΜΕΡΑ : ΤΡΙΚΑΛΑ – ΣΕΓΚΕΝΤ

Συγκέντρωση στην πλατεία ΟΣΕ και αναχώρηση στις 05:00. Μετά την απαραίτητη ενδιάμεση στάση φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τη Σερβία. Αφού διασχίσουμε το Βελιγράδι και το Νόβι Σαντ θα καταλήξουμε στην πόλη Σέγκεντ. Το Σέγκεντ αποτελεί την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη σε πληθυσμό της Ουγγαρίας και είναι χτισμένο στις όχθες του ποταμού Τίσα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ : ΣΕΓΚΕΝΤ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας συνεχίζουμε το ταξίδι αφήνοντας πίσω μας την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη, και μέσω μιας αρκετά ενδιαφέρουσας διαδρομής που διασχίζει τη Σλοβακία, οδηγούμαστε στην πιο όμορφη ίσως πόλη της Πολωνίας, την Κρακοβία. Η Κρακοβία είναι μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες πόλεις της Πολωνίας, καθώς και ένα από τα πολιτιστικά, καλλιτεχνικά αλλά και τουριστικά κέντρα της χώρας. Το 2000 αποτέλεσε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και ελεύθερος χρόνος στην πόλη, η οποία συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ : ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Παίρνουμε πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση μας. Στην πρωινή περιήγηση στη μαγευτική Κρακοβία θα δούμε το λόφο Βαβέλ με το μεσαιωνικό Βασιλικό Κάστρο και τον Καθεδρικό ναό, το πασίγνωστο Πανεπιστήμιο Γιαγκελλόνων και όλα τα αξιοθέατα και μνημεία της παλιάς πόλης. Έπειτα, αναχωρούμε για την επίσκεψη στο μεγαλύτερο και ιστορικότερο στρατόπεδο συγκέντρωσης – μνημείο του καταστροφικού Β’ Παγκοσμίου πολέμου, το Άουσβιτς. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στην Κρακοβία. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ : ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ (ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ) – ΒΑΡΣΟΒΙΑ

Παίρνουμε το πρωινό μας και ακολουθεί εκδρομή στη γειτονική Βιέλιτσκα για να επισκεφτούμε τα φημισμένα και μοναδικά παγκοσμίως αλατωρυχεία. Είναι τα πιο καλά διατηρημένα ορυχεία αλατιού στον κόσμο σε ό,τι αφορά την έκταση και τον εξοπλισμό τους. Στις υπόγειες στοές θα δούμε εκκλησίες σκαλισμένες από αλάτι, μικρές λίμνες καθώς και τα ξύλινα υποστυλώματα των στοών που αποτελούν αληθινά καλλιτεχνήματα. Αφού τελειώσει η μοναδική αυτή επίσκεψη, αναχωρούμε για τη Βαρσοβία. Άφιξη στην πολωνική πρωτεύουσα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Η Βαρσοβία είναι η πρωτεύουσα της Πολωνίας και μεγαλύτερη πόλη της. Ως πρωτεύουσα, η Βαρσοβία είναι το πολιτικό κέντρο της χώρας. Όλες οι κρατικές αντιπροσωπείες βρίσκονται εκεί, συμπεριλαμβανομένου του πολωνικού Κοινοβουλίου, του προεδρικού γραφείου και του ανωτάτου δικαστηρίου. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο – Διανυκτέρευση.


5η ΜΕΡΑ : ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και ξεκινάει η ξενάγηση της πρωτεύουσας. Θα δούμε την κεντρική πλατεία της Αγοράς με τον οβελίσκο, το Βασιλικό Ανάκτορο, δείγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής το οποίο λειτουργεί σήμερα σαν Μουσείο αλλά και σαν έδρα της Βουλής, το παλάτι και την πλατεία του Κάστρου της Βαρσοβίας, σωσμένα από τη ναζιστική λαίλαπα, το σπίτι της Μαρίας Κοζλόφκα Κιουρί, που τιμήθηκε με Νόμπελ, το Παλάτι του Πολιτισμού και Επιστήμης, δώρο της κομμουνιστικής Ρωσίας στη Βαρσοβία, το άγαλμα του Φρεντερίκ Σοπέν, που στολίζει τους κήπους του ανακτόρου Λαζιένσκι,  το Μεγάλο Θέατρο Βιέλκι, που στεγάζει την όπερα και το μπαλέτο, το μπαρόκ παλάτι Κρασίνσκι, που θεωρείται από τα ομορφότερα κτίρια της πόλης, τους Βασιλικούς Κήπους, και το Εβραϊκό Γκέτο. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ : ΒΑΡΣΟΒΙΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ

Παίρνουμε πρωινό και αναχωρούμε για την πρωτεύουσα της Σλοβακίας. Η Μπρατισλάβα μία από τις νεότερες σήμερα πρωτεύουσες της Ευρώπης, η οποία μετά την κατάκτηση της Βουδαπέστης από τους Τούρκους στα μέσα του 16ου αιώνα, υπήρξε επί 150 χρόνια πρωτεύουσα της Ουγγαρίας με το όνομα Rozsony. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση και θα ακολουθήσει μια περιήγηση της πόλης. Θα δούμε το Staremestro της παλιάς πόλης, της οποίας μεγάλο μέρος είναι πεζοδρομημένος, τον καθεδρικό του Αγίου Μαρτίνου, στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο, στην εθνική πινακοθήκη και στο θέατρο. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ : ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για Βελιγράδι. Άφιξη και ακολουθεί η ξενάγησης της όμορφης πρωτεύουσας. Θα δούμε το σύμβολο της παλιάς πόλης, το φρούριο Καλεμέγκνταν, που είναι χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάββα και χτίστηκε στα χρόνια της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας ως οχύρωση για την προστασία από τους εχθρούς. Τον Πύργο Nebosja, που ήταν η φυλακή στη Οθωμανική περίοδο και ο τόπος θανάτου του Ρήγα Φεραίου. Θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, το Εθνικό Θέατρο, το περίφημο αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica, το ξενοδοχείο «Moskva», σήμα κατατεθέν της πόλης και φυσικά τον Άγιο Σάββα, τον μεγαλύτερο Ορθόδοξο ναό των Βαλκανίων. Θα δούμε ακόμη, το Μνημειακό κέντρο του Τίτο αφιερωμένο στο μεγάλο ηγέτη, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. ‘Έπειτα, πηγαίνουμε στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ : ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΤΡΙΚΑΛΑ

Πρωινό και έπειτα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Στάση στα σύνορα Ευζώνων και αφού γίνει ο απαραίτητος τελωνειακός έλεγχος συνεχίζουμε το δρόμο μας για τα Τρίκαλα. Με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση, φθάνουμε αργά το βράδυ στην πόλη μας.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Ενδεικτικό πρόγραμμα 4ήμερης εκδρομής

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΒΟΣΠΟΡΟΣ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΑ

 

1η ΜΕΡΑ : ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Συγκέντρωση στο χώρο της πλατείας του ΟΣΕ και αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη το πρωί στις 06:00 πμ. Κάνοντας την πρώτη στάση στον Κορινό και συνεχίζοντας με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα των Κήπων. Ακολουθεί ο καθιερωμένος τελωνειακός έλεγχος και ελεύθερος χρόνος για ψώνια στα καταστήματα αφορολόγητων ειδών. Συνεχίζοντας την διαδρομή μας στην ανατολική Θράκη, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της θάλασσας του Μαρμαρά, φθάνουμε αργά το απόγευμα στην Κωνσταντινούπολη κάνοντας μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Άφιξη-τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ – ΒΟΣΠΟΡΟΣ (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ)
Πρωινό και ξεκινάμε την επίσκεψη του ιστορικού κέντρου όπου θα δούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, την υπόγεια δεξαμενή του Ιουστινιανού, και τέλος θα καταλήξουμε στην περίφημη Αγιά Σοφιά. Έπειτα, θα επισκεφθούμε το ανάκτορο Τοπ Καπί, χτισμένο σε λόφο που επιβλέπει το Βόσπορο. Αποτελούσε ακρόπολη του αρχαίου Βυζαντίου, και επίσημη κατοικία των σουλτάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψη μας θα φτάσουμε, περπατώντας στη φημισμένη σκεπαστή αγορά με τα 4000 καταστήματα, το Καπαλί Τσαρσί. Αμέτρητα προϊόντα όπως δερμάτινα είδη, αναμνηστικά, αντίκες, είδη δώρων κ.α. είναι στη διάθεση σας εξασκώντας πάντα τις διαπραγματευτικές σας ικανότητες. Αμέσως μετά, αναχωρούμε για μια προαιρετική κρουαζιέρα στα θρυλικά στενά του Βοσπόρου όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πολλά από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης σε περιοχές από την Ευρωπαϊκή και την Ασιατική πλευρά. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος για ξεκούραση και το βράδυ προαιρετική έξοδος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΝΗΣΑ (ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ)

Αφού πάρουμε το πρωινό μας ακολουθεί επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, το οποίο είναι ένα από τα αρχαιότερα κέντρα της χριστιανικής πατροπαράδοτης εκκλησίας και βρίσκεται στην περιοχή που ονομάζεται Φανάρι. Έπειτα θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Παναγίας των Βλαχερνών ή Βλαχερνίτισσας, το οποίο  είναι από τα γνωστότερα ιερά της Παναγίας και ένα από τα σημαντικότερα Ορθόδοξα προσκυνήματα της Πόλης. Βρίσκεται στις Βλαχέρνες, στην περίφημη αυτή συνοικία της Κωνσταντινούπολης, όπου εκτός του ναού υπήρχε και βασιλικό παλάτι. Ακολούθως, θα επισκεφθούμε το Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) ή Παναγία η Μπαλουκλιώτισσα, όπου υπήρχαν τα λεγόμενα “παλάτια των πηγών” στα οποία οι Βυζαντινοί Αυτοκράτορες παραθέριζαν την Άνοιξη. Μετά, ακολουθεί προαιρετική εκδρομή στα Πριγκηπόνησα με το ferry boat. Tα νησιά Αντλάρ (Πριγκηπόννησα) αποτελούνται από 9 νησιά και οι μετακινήσεις γίνονται με ποδήλατα και με άμαξες. Η Πρίγκηπος είναι το μεγαλύτερο από την ομώνυμη εξ αυτού συστάδα των εννιά Πριγκιποννήσων της Προποντίδας. Είναι η κατ’ εξοχήν Πριγκηπόνησος, από την οποία πήραν το όνομά τους όλα τα Πριγκηπονήσια. Ως «Νήσος του Πρίγκηπος» αναφέρεται από βυζαντινούς χρονικογράφους από τις αρχές του 9ου αιώνα μ.Χ. Εκεί θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για περιήγηση. Τέλος, επιστρέφουμε στην πόλη και στο ξενοδοχείο. Ακολουθεί προαιρετική νυχτερινή διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΤΡΙΚΑΛΑ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας, ακολουθούμε το δρόμο της επιστροφής. Περνώντας από Ραιδεστό, Μάλγαρα, Καισάνη φθάνουμε στα σύνορα των κήπων για τον καθιερωμένο τελωνιακό έλεγχο. Συνεχίζουμε την πορεία μας, για τα Τρίκαλα και με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό (εξ ιδίων) και ξεκούραση φθάνουμε αργά το βράδυ στην πόλη μας.

****ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ****

ΙΣΠΑΝΙΑ

Ενδεικτικό πρόγραμμα 14ημερης οδικής εκδρομής στην Ισπανία. Υπάρχουν πολλές επιλογές για ένα ταξίδι στην Ισπανία. Φυσικά μπορεί αεροπορικώς το ταξίδι να εμπλουτιστεί με περισσότερες πόλεις, μειώνοντας ταυτόχρονα και τις μέρες, ή να περιοριστεί σε μικρές αποδράσεις ανά πόλη!!!

ΝΙΚΑΙΑ- ΜΟΝΑΚΟ- ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ-ΣΑΡΑΓΟΣΑ-ΜΑΔΡΙΤΗ-ΤΟΛΕΔΟ-ΚΟΡΔΟΒΑ-ΣΕΒΙΛΛΗ-ΓΡΑΝΑΔΑ-ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΤΣΙΒΙΤΑΒΕΚΙΑ-ΡΩΜΗ-ΑΝΚΟΝΑ

1η ΜΕΡΑ : ΤΡΙΚΑΛΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ (188 χλμ.)

Συγκέντρωση στον χώρο της πλατείας του ΟΣΕ και αναχώρηση για Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Βενετία. Θα απολαύσουμε μια όμορφη κρουαζιέρα στην Αδριατική και το βράδυ διανυκτέρευση εν πλω .

2η ΜΕΡΑ : ΒΕΝΕΤΙΑ – ΝΙΚΑΙΑ (569 χλμ.)

Άφιξη το πρωί στο λιμάνι της Βενετίας, αποβίβαση και αμέσως αναχώρηση για τη Νίκαια. Απολαμβάνοντας μια υπέροχη διαδρομή περνώντας περιφερειακά από Βερόνα, Πάδοβα, Γένοβα και Ιταλική Ριβιέρα καταλήγουμε στο ξακουστό πριγκιπάτο του Μονακό. Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Ενυδρείο καθώς και το Μόντε Κάρλο. Αφού απολαύσουμε τη βόλτα μας θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας στη Γαλλική Ριβιέρα για να καταλήξουμε στη Νίκαια, το θρυλικό λιμάνι της Ριβιέρας, με τον κόλπο των Αγγέλων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο-διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ : ΝΙΚΑΙΑ – ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ (662 χλμ.)

Αφού πάρουμε το πρωινό μας θα κάνουμε μια σύντομη περιήγηση της παλιάς πόλης. Στη συνέχεια αναχωρούμε ακολουθώντας μια ιδιαίτερα όμορφη διαδρομή για να φτάσουμε στην εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Καταλανίας, το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου και αρχόντισσα του Βορρά , τη Βαρκελόνη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο-διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ : ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Πρόγευμα και ξεκινάμε αμέσως την ξενάγηση μας. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό ,θα δούμε την ισπανική και τη γοτθική συνοικία και θα περάσουμε από την περίφημη «Ράμπλα». Στο λιμάνι θα δούμε το μνημείο του Κολόμβου, θα ανεβούμε στο λόφο Μοντζούικ με τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, θα περάσουμε από την εκκλησία της Σακράδα Φαμίλια, ένα από τα αριστουργήματα του Γκαουντί και θα καταλήξουμε στο ισπανικό χωριό Pueblo Espagnol με τα 200 καφέ και εστιατόρια, για φαγητό. Στη συνέχεια χρόνος ελεύθερος στη πόλη όπου ο καθένας μας μπορεί να κάνει μια βόλτα στην ενδιαφέρουσα αγορά της και ιδιαίτερα στο πολύ γνωστό πολυκατάστημα El Corte Ingles. Oι λάτρεις της τέχνης μπορούν να επισκεφτούν τα μουσεία Πικάσο ή Μιρό, οι δε λάτρεις της μπάλας το γνωστό μουσείο της ΒARCELONA FC στο στάδιο Camp Nou. Yπάρχει επίσης το φημισμένο ενυδρείο της πόλης ή ακόμη το Ναυτικό μουσείο στο Porto Olympic. Eπιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο-διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ : ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΣΑΡΑΓΟΣΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ (624 χλμ.)

Πρωινό και αναχώρηση. Στάση στην πανέμορφη Σαραγόσα όπου στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την κεντρική πλατεία και τον περίφημο Καθεδρικό Ναό της Σάντα Πιλάρ. Τελικός μας σταθμός η πρωτεύουσα της Ισπανίας , η Μαδρίτη. Μια πόλη που απλώνετε σαν όαση πάνω στο οροπέδιο της ολόξερης παλιάς Καστίλλης και είναι για τούτο η ψηλότερη πρωτεύουσα της Ευρώπης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Βγείτε για να γνωρίσετε την πόλη τις βραδινές της ώρες. Μοιάζει σαν να έχει γιορτή, καθώς οι Μαντριλένιος, άντρες και γυναίκες απολαμβάνουν το βραδινό τους περίπατο, το πασέο, στις κεντρικές καλοσχεδιασμένες λεωφόρους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο – διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ : ΜΑΔΡΙΤΗ – ΤΟΛΕΔΟ – ΜΑΔΡΙΤΗ (150 χλμ.)

Πρόγευμα και η πόλη της χλιδής και της τέχνης μας προκαλεί. Στη σημερινή μας περιήγηση θα θαυμάσουμε την Πουέρτα ντελ Σολ, την Πλάθα Μαγιόρ, το πάρκο της Ηρεμίας, την Πλάθα Εσπάνια, την Εθνική Βιβλιοθήκη, την πλατεία Ανακαλύψεων, το στάδιο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, την πλατεία Οριέντες, τις ευρύχωρες λεωφόρους με τα καταπράσινα πασέο. Η σημερινή μας εκδρομή θα μας φέρει στην πανέμορφη μεσαιωνική πόλη του Τολέδου, παλαιά πρωτεύουσα της χώρας, μια πόλη μουσείο που τόσο αγάπησε ο Γκρέκο,περιτριγηρισμένη από τείχη και τον ποταμό Τάγο. Εδώ μεγαλούργησε ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος ο γνωστός Ελ Γκρέκο από το 1577 ως το 1614. Πλακόστρωτοι δρόμοι μας οδηγούν στα διάφορα αξιοθέατα της πόλης. Στην ξενάγηση που ακολουθεί θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Σάντο Τομέ όπου μπορεί κανείς να θαυμάσει το πιο γνωστό και μεγαλύτερο σε διαστέσεις έργο του μεγάλου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, την «Ταφή του κόμη Οργκάθ». Επίσης θα δούμε τον καθεδρικό ναό με την πινακοθήκη και το θησαυροφυλάκιο. Ο Μεσαίωνας αναλλοίωτος μπροστά μας.Επιστροφή στη Μαδρίτη. Δείπνο. Για το βράδυ προτείνουμε την Πουέρτα Ντελ Σολ ,την Πλάθα Μαγιόρ, μια βόλτα στο απέραντο πάρκο Ρετίρο ή εξερευνήστε την αγορά του Ράστρο, όπου είναι τα παλαιοπωλεία της Μαδρίτης, αναζητώντας την κρυμμένη ευκαιρία. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ : ΜΑΔΡΙΤΗ – ΚΟΡΔΟΒΑ – ΣΕΒΙΛΛΗ (537 χλμ.)

Πρόγευμα και αναχώρηση. Κατευθυνόμαστε προς την κοιλάδα του Γουαδαρκιβίρ. Ενδιάμεσα θα επισκεφτούμε την Κόρδοβα όπου θα ξεναγηθούμε στο τζαμί Μεσκίτα με τις αμέτρητες κολόνες και τις άσπρες και κόκκινες αψίδες που χτίστηκε το 10ο αιώνα. Το απόγευμα άφιξη στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας, τη Σεβίλλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο. Για το βράδυ προτείνουμε προαιρετικά μια κρουαζιέρα στα νερά του Γουαδαλκιβίρ που από τις εκβολές του στον Ατλαντικό Ωκεανό αναχώρησε ο Χριστόφορος Κολόμβος και ανακάλυψε την Αμερική. Διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ: ΣΕΒΙΛΛΗ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Πρωινό και ξεκινάμε τη μέρα μας από το φημισμένο κάστρο Αλκαζάρ. Στη συνέχεια θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό που είναι ο τρίτος σε μέγεθος στην Ευρώπη, την Εβραϊκή συνοικία Σάντα Κρουζ και τη Χιράλδα που χτίστηκε το 1184 πάνω σε Ρωμαϊκά ερείπια και είναι το σήμα κατατεθέν της Σεβίλλης. Ολοκληρώνουμε την ξενάγηση μας περνώντας από το φημισμένο πάρκο της Μαρίας Λουΐζας. Για το ελεύθερο απόγευμα σας προτείνουμε μια βόλτα μέχρι το δωδεκάπλευρο Χρυσό Πύργο στις όχθες του ποταμού ή μια βόλτα στο εμπορικό κέντρο της Σεβίλλης που θα σας προκαλέσει για ενδιαφέρουσες αγορές. Ακόμη μια ενδιαφέρουσα πρόταση είναι το εκθεσιακό κέντρο της πόλης ή μια βόλτα στη γειτονιά Santa Crouz. Δείπνο. Προαιρετική διασκέδαση σε παραδοσιακό κέντρο με φλαμένγκο. Διανυκτέρευση.

9η ΜΕΡΑ : ΣΕΒΙΛΛΗ – ΓΡΑΝΑΔΑ (248 χλμ.)

Πρόγευμα και στη συνέχεια αναχώρηση για τη Γρανάδα που βρίσκετε στους πρόποδες της Σιέρα Νεβάδα. Άφιξη και ξενάγηση στην Αλάμπρα και το βασιλικό εκκλησάκι με τους κήπους Χενεραλίφε, εξαίρετο δείγμα αρχιτεκτονικής με εκπληκτική διακόσμηση, εσωτερικές αυλές και κήπους που το κάνει να μοιάζει με ένα μικρό παράδεισο. Στον Καθεδρικό Ναό της πόλης θα δούμε τους τάφους του Φερδινάνδου και της Ισαβέλλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της μέρας στη διάθεση μας για μια βόλτα μέχρι τις δημοφιλείς πλατείες Νουέβα και Πασέο ντε Αλαρκόν, Χόρνο ντε Αμπάντ και φυσικά μία βόλτα στον φημισμένο λόφο του Αλπαισίν με την φημισμένη Αραβική γειτονιά και την καταπληκτική θέα στο παλάτι. Δείπνο-διανυκτέρευση.

10η ΜΕΡΑ : ΓΡΑΝΑΔΑ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ (497 χλμ.)

Πρωινό και αφήνοντας πίσω τη Γρανάδα αναχωρούμε για τη Βαλένθια δια μέσου Μούρθια και του Παραλιακού Αλικάντε. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη γνωριμία-περιήγηση της πόλης θα δούμε στο κέντρο της το μεσαιωνικό Καθεδρικό ναό με το οκτάγωνο καμπαναριό του, τις εντυπωσιακές πύλες της πόλης, το μουσείο Καλών Τεχνών, το νέο Ωκεανογραφικό μουσείο τελευταία κατασκευή του περίφημου Καλατράβα καθώς και όλες τις φημισμένες κατασκευές που έχουν αλάξει τη μορφή της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο – διανυκτέρευση.


11η ΜΕΡΑ : ΒΑΛΕΝΘΙΑ-ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ – ΑΠΟΠΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΣΙΒΙΤΑΒΕΚΙΑ (350 χλμ.)
Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για τη Βαρκελώνη. Άφιξη το μεσημέρι και ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Το βράδυ επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Τσιβιταβέκια(Ιταλία) στις 22.30μμ.Διανυκτέρευση εν πλω.

12η ΜΕΡΑ : ΤΣΙΒΙΤΑΒΕΚΙΑ – ΡΩΜΗ (78 χλμ.)

Έχοντας απολαύσει μια όμορφη κρουαζιέρα κατά τη διάρκεια της ημέρας, φτάνουμε στο λιμάνι της Τσιβιταβέκια αργά το απόγευμα. Αναχώρηση για τη Ρώμη. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Δείπνο και έξοδος για μια νυχτερινή βόλτα στην πανέμορφη πόλη της Ρώμης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο-διανυκτέρευση.

13η ΜΕΡΑ : ΡΩΜΗ – ΑΝΚΟΝΑ (262 χλμ.)

Πρωινό και άμεση αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα. Άφιξη το μεσημέρι και επιβίβαση στο πλοίο. Απόπλους στις 13.30μμ. Διανυκτέρευση εν πλω.

14η ΜΕΡΑ : ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ (188 χλμ.)

Άφιξη το πρωί στην Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο λεωφορείο και με μία ενδιάμεση στάση για καφέ, φτάνουμε στην πόλη μας.

***ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ***

ΙΤΑΛΙΑ


Τα προγράμματα που ακολουθούν είναι ενδεικτικά. Μπορούν να γίνουν πολλά και υπέροχα ταξίδια στην Ιταλία, οδικά ή αεροπορικά, μιας και κάθε επαρχία της μπορεί να δώσει στον επισκέπτη υπέροχα δείγματα πολιτιστικής κληρονομιάς και υπέροχων τοπίων.

ΣΙΚΕΛΙΑ

Μπάρι – Αλμπερομπέλο – Ρήγιο – Μεσσήνη – Παλέρμο – Ακράγαντας – Κατάνια – Συρακούσες – Ταορμίνα Στερνατία – Λέτσε

 

1η ΜΕΡΑ: ΤΡΙΚΑΛΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΝ ΠΛΩ

Συγκέντρωση στην πλατεία ΟΣΕ και αναχώρηση στις 19:30μ.μ. για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι . Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΜΕΡΑ : ΜΠΑΡΙ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΡΗΓΙΟ

Άφιξη το πρωί  στο λιμάνι του Μπάρι.  Διασχίζοντας την περιοχή της Απουλίας, πρώτη μας στάση,  το Αλμπερομπέλο, το χωριό που έχει ανακηρυχτεί  Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Περιήγηση στα γραφικά σοκάκια του χωριού για να δούμε τα κατάλευκα σπίτια του με τις χαρακτηριστικές πυραμιδωτές, θολωτές ή κωνικές σκεπές τους από ασβεστολιθικές πλάκες (τους περίφημους τρούλους) στολισμένες με αποτροπαϊκά σύμβολα (ήλιους, σταυρούς, ζώδια κ.λπ.). Μετά την ξενάγηση ακολουθεί χρόνος για φαγητό. Επόμενος σταθμός, το Ρήγιο. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΡΗΓΙΟ – VILLASANGIOVANNI – ΜΕΣΣΗΝΗ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΠΑΛΕΡΜΟ

Πρωινό και ακολουθεί επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο , για να δούμε τους ξακουστούς «Πολεμιστές του Ριάτσε», δύο μοναδικά αρχαία ελληνικά μπρούντζινα αγάλματα. Έπειτα, αναχωρούμε για το πορθμείο του VILLASANGIOVANNI, όπου θα περάσουμε στη Σικελία από το στενό της Μεσσήνης (της Σκύλας και της Χάρυβδης, κατά τη μυθολογία ). Άφιξη στη Μεσσήνη και παίρνουμε το δρόμο για την Κεφαλού, μία από τις πολυφωτογραφημένες περιοχές που κόβουν την ανάσα, όπως αυτήν του επιβλητικού βράχου που επιστέφει σαν κεφαλή την παραλιακή πόλη και της έδωσε και το όνομά της. Η βόλτα μας, διαμέσου του Κόρσο Ρουτζέρο, θα μας οδηγήσει στον νορμανδικό καθεδρικό ναό, στην κορυφή της πόλης. Επίσκεψη στην γραφική Πιάτσα Ντουόμο και στο Ναό του Ρογήρου με τα ψηφιδωτά στο εσωτερικό του ναού, όπου θα επικεντρωθούμε στο πρόσωπο του Χριστού Παντοκράτορα, που ενοποιεί τις τρεις πολιτισμικές παραδόσεις του νησιού (βυζαντινή, αραβική, νορμανδική). Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Αναχώρηση για Παλέρμο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο – Διανυκτέρευση

4η ΜΕΡΑ : ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχωρούμε για την ξενάγηση της πρωτεύουσα της Σικελίας. Θα ξεκινήσουμε με το γειτονικό «Βασιλικό Λόφο», το περίφημο Μονρεάλε με το απόλυτο αρχιτεκτονικό θαύμα της πόλης, τον ανυπέρβλητο Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Κτισμένος από τους Νορμανδούς το 1182, σε ρυθμό Βασιλικής με μήκος πάνω από 100μ και πλάτος 40μ, με εξαιρετικά, Βυζαντινής επιρροής , ψηφιδωτά στο νάρθηκα και στα παρεκκλήσια. Η ξενάγηση μας συνεχίζεται με Βασιλικό Παλάτι –έδρα των Νορμανδών βασιλέων της Σικελίας και σήμερα του Κοινοβουλίου της– και με τον Καθεδρικό Ναό, την Πιάτσα Πρετόρια με το «Σιντριβάνι της Ντροπής» και το μέγαρο της Γερουσίας, την εκκλησία της Μαρτοράνα , το θέατρο Μάσιμο και την πλατεία με το Πολυθέαμα Γαριβάλδη. Το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο – διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ : ΠΑΛΕΡΜΟ – ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ – ΟΡΤΥΓΙΑ – ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ

Πρωινό και αναχώρηση για Ακράγαντα, μια από τις επιφανέστερες πόλεις της αρχαίας  Μεγάλης  Ελλάδας . Το ιστορικό κέντρο ανήκει στα μνημεία Παγκοσμίας Κληρονομιάς της UNESCO. Θα ξεναγηθούμε στον εκπληκτικό αρχαιολογικό  χώρο με τους 12 αρχαίους Ελληνικούς ναούς, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Θα δούμε τους ναούς του Ηρακλή, του Διός, της Ήρας, τον τεράστιο Δωρικό ναό της Ομόνοιας ο οποίος, χάρη στη μετατροπή του σε πρωτοχριστιανικό ναό, σώζεται σήμερα σχεδόν ακέραιος, τον ναό των Διοσκούρων (του Κάστορα και του Πολυδεύκη) – από τα ωραιότερα δείγματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης.  Έπειτα αναχωρούμε για Συρακούσες. Ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο της Νεάπολης, όπου θα δούμε τον Βωμό του Ιέρωνα, το «Αφτί του Διονύσου» στα Λατομεία του Παραδείσου, το αρχαίο θέατρο και το ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Ακολουθεί επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που βρίσκεται πάνω στο  νησάκι Ορτυγία (σύμφωνα με τον Όμηρο, εδώ παρέμεινε  φυλακισμένος, στα χέρια της Καλυψούς, ο Οδυσσέας), όπου θα θαυμάσουμε τον Ναό του Απόλλωνα, την Πλατεία Αρχιμήδη με την Κρήνη της  Αρτέμιδος, τον Καθεδρικό Ναό –με ενσωματωμένες κολώνες του αρχαίου Ναού της Αθηνάς  –  και θα καταλήξουμε στην  Πηγή της Αρέθουσας με τους παπύρους. Επιστροφή στις Συρακούσες, Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

 6η ΜΕΡΑ : ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – KATANIA – ΤΑΟΡΜΙΝΑ- ΡΗΓΙΟ

Πρωινό και ξενάγηση στο αρχαιολογικό πάρκο της Νεάπολης, όπου θα δούμε τον Βωμό του Ιέρωνα, το «Αφτί του Διονύσου» στα Λατομεία του Παραδείσου, το αρχαίο θέατρο και το ρωμαϊκό αμφιθέατρο. Ακολουθεί επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που βρίσκεται πάνω στο νησάκι Ορτυγία (σύμφωνα με τον Όμηρο, εδώ παρέμεινε φυλακισμένος, στα χέρια της Καλυψούς, ο Οδυσσέας), όπου θα θαυμάσουμε τον Ναό του Απόλλωνα, την Πλατεία Αρχιμήδη με την Κρήνη της Αρτέμιδος, τον Καθεδρικό Ναό –με ενσωματωμένες κολώνες του αρχαίου Ναού της Αθηνάς – και θα καταλήξουμε στην Πηγή της Αρέθουσας με τους παπύρους.Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πανέμορφη και κοσμοπολίτικη Ταορμίνα ( Ταυρομένιον), με θέα το Ιόνιο. Τόπος καλλιτεχνών, μποέμ και συγγραφέων, η αρχαία αποικία των Ναξίων ασκεί ακαταμάχητη έλξη στον επισκέπτη. Περνώντας την Πόρτα Μεσσίνα, θα δούμε το Παλάτσο Κορβάια, που αποτέλεσε έδρα του πρώτου Σικελικού Κοινοβουλίου (1410), το αρχαίο ελληνικό θέατρο, με πανοραμική θέα στη θάλασσα και την Αίτνα, και διαμέσου της Κόρσο Ουμπέρτο, θα καταλήξουμε στην κεντρική πλατεία Πιάτσα Νόβε Απρίλε με τον Πύργο του Ρολογιού. Έπειτα κατευθυνόμαστε προς Ρήγιο. Περνώντας πάλι το στενό της Μεσσήνης (της Σκύλας και της Χάρυβδης, κατά τη μυθολογία) φτάνουμε στο Ρήγιο. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Δείπνο – Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ : ΡΗΓΙΟ – ΣΤΕΡΝΑΤΙΑ – ΛΕΤΣΕ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για Στερνατία. Άφιξη Στερνατία. Ακολουθεί η περιήγηση του μεγαλύτερου ελληνόφωνου χωριού. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για Λέτσε. Άφιξη στο Λέτσε και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ : ΛΕΤΣΕ – ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ

Πρωινό και αρχίζει η σύντομη περιήγηση από την κεντρική πλατεία της πόλης, του Αγίου Ορόντζο. Θα δούμε το καλοδιατηρημένο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, τη στήλη της Απίας Οδού, το Δικαστικό Μέγαρο και διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης θα καταλήξουμε στην πλατεία του Καθεδρικού. Έπειτα, αναχωρούμε για το λιμάνι του Μπρίντιζι. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 13:00 για την Ηγουμενίτσα. Άφιξη στην Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση αμέσως για Τρίκαλα. Με την απαραίτητη ενδιάμεση στάση για καφέ φθάνουμε στην πόλη μας.

***ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ***

 

ΤΟΣΚΑΝΗ

ΒΕΝΕΤΙΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΛΟΥΚΑ – ΠΙΖΑ – ΠΟΝΤΕΝΤΕΡΑ ΣΙΕΝΑ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ – ΑΝΚΟΝΑ

1η ΜΕΡΑ : ΤΡΙΚΑΛΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ- ΠΛΟΙΟ
Συγκέντρωση στην πλατεία του ΟΣΕ και αναχώρηση στις 02:00π.μ. (Δευτέρα βράδυ προς Τρίτη) για την Ηγουμενίτσα. Ύστερα από μια όμορφη βραδινή διαδρομή και με την απαραίτητη ενδιάμεση στάση, φθάνουμε στην Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για τη Βενετία στις 06.30 π.μ. Στον ελεύθερο χρόνο σας στο πλοίο, μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής και να απολαύσετε ένα θαυμάσιο ταξίδι – κρουαζιέρα στην Αδριατική. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΜΕΡΑ : ΒΕΝΕΤΙΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Άφιξη το πρωί στο λιμάνι της Βενετίας και αποβίβαση από το πλοίο. Από εκεί θα μεταβούμε στο Τρονκέττο και, με το βαπορέτο(προαιρετικά),θα καταλήξουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, «το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης», όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας, με τον ομώνυμο επιβλητικό καθεδρικό ναό, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά. Η Βενετία είναι γνωστή ως «Γαληνοτάτη», «Βασίλισσα της Αδριατικής», «Πόλη του Νερού», «Πόλη των Μασκών», «Πόλη των Γεφυρών», «Επιπλέουσα Πόλη» και «Πόλη των Καναλιών».Είναι χτισμένη πάνω σε μια ομάδα 118 μικρών νησιών, έχει160 κανάλια και 400 γέφυρες και ήταν η πατρίδα του Καζανόβα και του ταξιδευτή Μάρκο Πόλο. Ολόκληρη η πόλη με τη λιμνοθάλασσά της είναι καταγεγραμμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την περίφημη γέφυρα των Στεναγμών, από την οποία περνούσαν οι κατάδικοι για να πάνε προς τις φυλακές, τον Πύργο του Ρολογιού που δείχνει την ώρα σε Ρωμαϊκά ψηφία, τις φάσεις του φεγγαριού & τα ζώδια, τη Βασιλική του Αγ. Μάρκου με την εκπληκτικής ομορφιάς Αγία Τράπεζα, η οποία είναι καλυμμένη με πολυάριθμες πολύτιμες πέτρες και χρυσά ανάγλυφα, την πλατεία με το Παλάτι των Δόγηδων, όπου στεγάζονται έργα Ιταλών ζωγράφων καθώς και την ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Μη διστάσετε να απολαύσετε μια ονειρεμένη βόλτα με γόνδολα (κόστος ατομικό) και φωτογραφηθείτε στην ονομαστή πέτρινη γέφυρα Ριάλτο με τα μικρά μαγαζάκια και την εντυπωσιακή θέα προς το Γκραν Κανάλ. Το μεσημέρι αναχωρούμε για τη Φλωρεντία,την πόλη των Μεδίκων, που είναι η πρωτεύουσα της Τοσκάνης και που δίκαια θεωρείται το λίκνο της αναγέννησης. Κάνοντας τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στη Φλωρεντία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο – διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ : ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ
Πρόγευμα και αμέσως αρχίζει η ξενάγηση της πόλης . Με την πρώτη ματιά θα καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε σε κάποια άλλη εποχή,στην εποχή των Μεδίκων και της Αναγέννησης. Στον κεντρικό τομέα της πόλης βρίσκεται το χαρακτηριστικότερο μνημείο της, ο περίφημος καθεδρικός ναός Santa Maria del Fiore, με τον θαυμαστό τρούλο του Μπρουνελλέσκι. Δίπλα ακριβώς βρίσκεται το μεγάλο κωδωνοστάσιο (Campanile), από τα πιο περίφημα της Ιταλίας, που κτίστηκε το 1334 πιθανώς από τον Τζιότο και συμπληρώθηκε από τον Αντρέα Πιζάνο. Προ του ναού βρίσκεται το οκτάγωνο μαρμάρινο βαπτιστήριο του 10ου αιώνα (Battistero di San Giovanni), οι ανατολικές πόρτες του οποίου, με ανάγλυφα του Λορέντσο Γκιμπέρτι, αναγορεύτηκαν από τον Μιχαήλ Άγγελο ως «Οι πύλες του Παραδείσου». Κοντά στον ποταμό Άρνο, βρίσκεται η Piazza della Signoria, το κέντρο της πολιτικής δραστηριότητας της πόλης. Στην άκρη της πλατείας αυτής υψώνεται το Palazzo della Signoria ή Palazzo Vecchio που κτίσθηκε το 1298, με τον χαρακτηριστικό πύργο, ύψους 95 μέτρων. Απέναντι βρίσκεται η Loggia della Signoria, ένα οικοδόμημα ανοιχτό προς την πλατεία, με περίφημα γλυπτά. Από το Παλάτσο Βέκιο ξεκινά το Palazzo degliUffizi, που φτάνει σχεδόν ως τον Άρνο, σε σχήμα Π. Άρχισε να κτίζεται από τον Βαζάρι το 1560 και ολοκληρώθηκε το 1581. Ακολουθεί η περίφημη Basilica di Santa Croce (Βασιλική του Τιμίου Σταυρού), από τις μεγαλύτερες γοτθικές εκκλησίες της Ιταλίας, με έργα των Τζιότο, Ντονατέλλο, Τζόρτζιο Βαζάρι, Μπροντζίνο, Κανόβα. Η Santa Croce θεωρείται το Πάνθεον της Ιταλίας, καθώς σ’ αυτήν βρίσκονται οι τάφοι των Γκιμπέρτι, Λεονάρντο Μπρούνι, Μιχαήλ Άγγελου, Μακιαβέλλι, Γαλιλαίου, Βιττόριο Αλφιέρι, Ούγκο Φόσκολο και Ροσσίνι. Λίγο δυτικότερα του Ουφίτσι, η Ponte Vecchio(Παλαιά Γέφυρα) επί του Άρνου, με καταστήματα πάνω της, οδηγεί στο νότιο τμήμα της πόλης και στο αναγεννησιακό Παλάτσο Πίττι (PalazzoPitti).Τέλος, θα δούμε την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες της Φλωρεντίας, με την χαρακτηριστική αψίδα του Αρκόνε. Χρόνος ελεύθερος για ψώνια στην αγορά Λορέντζο .Τελειώνοντας την ξενάγησή μας επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο – διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΛΟΥΚΑ – ΠΙΖΑ – ΠΟΝΤΕΝΤΕΡΑ
Πρόγευμα και αναχώρηση για τον πρώτο σταθμό μας για σήμερα, την όμορφη πόλη Λούκα (Lucca), ιδρυθείσα από τους Ετρούσκους. Η Λούκα βρίσκεται χτισμένη στις όχθες του ποταμού Σέρκιο, κοντά στην Τυρρηνική θάλασσα. Είναι πολύ γνωστή για τα ιδιαιτέρως καλοδιατηρημένα Αναγεννησιακά τείχη που την περιβάλλουν και διασώθηκαν στο ακέραιο. Θα έχουμε χρόνο να περιηγηθούμε στα όμορφα σοκάκια, να θαυμάσουμε τις γραφικές πλατείες με τα αγάλματα και τα λουλούδια, τους εντυπωσιακούς ναούς και τους ιστορικούς πύργους. Επίσης, θα μπορέσουμε να δούμε- για όποιον επιθυμεί να το επισκεφθεί-το πατρικό σπίτι του Τζιάκομο Πουτσίνι, το οποίο λειτουργεί πλέον ως μουσείο. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και στη συνέχεια αναχωρούμε για την Πίζα. Ο κεκλιμένος πύργος της είναι το λεγόμενο ιταλικά “καμπανίλε”(καμπαναριό),ανεξάρτητο κωδωνοστάσιο, του καθεδρικού ναού της ιστορικής πόλης της Πίζας. Σχεδιάστηκε για να λειτουργεί ως παρατηρητήριο και ως καμπαναριό. Έχει ύψος 56 μέτρα καιδιάμετρο 15,50 μέτρα, ενώ η κλίση του φτάνει τις5,5 μοίρες, δηλαδή η κορυφή του έχει μετακινηθεί οριζόντια περίπου 4μέτρα! Περιήγηση και ελεύθερος χρόνος για φαγητό και ψώνια.
Επόμενος και τελευταίος σταθμός μας για σήμερα θα είναι η πόλη της Ποντεντέρα και, συγκεκριμένα, το μουσείο της Piaggio. Το μουσείο της Piaggio, που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2000, είναι πλέον το μεγαλύτερο στην Ιταλία και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Το μουσείο, που καταλαμβάνει μέρος του παλιού εργοστασίου των Ιταλών, όταν και μετακόμισαν στην Pontedera την δεκαετία του 1920, αύξησε την έκτασή του από τα 3.000 τ.μ.σε πάνω από 5.000 τ.μ. Διαθέτει πλέον περισσότερα από 250 εκθέματα, μοναδικά κομμάτια που αφηγούνται την ιστορία του Ομίλου Piaggio, ακολουθώντας τα ίχνη της ιστορίας της μετακίνησης. Δεν μιλάμε μόνο για δύο τροχούς. Η ιστορική μνήμη της Piaggio διασχίζει όλη την ιστορία των μεταφορών: πλοία, τρένα, αεροπλάνα, αυτοκίνητα, σκούτερ και μοτοσυκλέτες γεννήθηκαν από την μητρική εταιρεία και τις υπόλοιπες ιστορικές φίρμες που της ανήκουν. Έπειτα από την περιήγησή μας στον χώρο της Piaggio, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στη Φλωρεντία. Δείπνο – διανυκτέρευση.


5η ΜΕΡΑ : ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΣΙΕΝΑ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την Σιένα. Η Σιένα είναι πόλη στην περιοχή της Τοσκάνης, σε υψόμετρο 322 μέτρων, και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Είναι μια από τις πιο ελκυστικές πόλεις της Ιταλίας με μεγάλο αριθμό επισκεπτών, περίφημη για τα μνημεία της, τα μουσεία της και την μεσαιωνική ατμόσφαιρα. Φτάνοντας μεταβαίνουμε στην κεντρική πλατεία της Σιένα, Piazza del Campo, που είναι μία από τις ιστορικότερες πλατείες της Ιταλίας και μία από τις μεγαλύτερες μεσαιωνικές πλατείες της Ευρώπης, γνωστή για την ομορφιά και την αρχιτεκτονική της. Γύρω της στέκουν τα παλάτια Palazzo Pubblico και Torre del Mangia, καθώς και η Fonte Gaia (“Η πηγή της χαράς”), ένα μαρμάρινο συντριβάνι που κατασκευάστηκε το 1419, διακοσμημένο με διάφορα ανάγλυφα που αναπαριστούν την Παναγία. Στην Piazza del Campo λαμβάνει χώρα το σημαντικότερο γεγονός της πόλης, το λεγόμενο “Palio di Siena”, μία ιστορική ιπποδρομία που έχει τις ρίζες της στο μεσαίωνα και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 2 Ιουλίου και στις 16 Αυγούστου, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα της πόλης, ο υποβλητικός Καθεδρικός Ναός της Σιένα (Duomo di Siena) είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Χτίστηκε μεταξύ 1215 και 1263 στη θέση ενός παλιότερου ναού, όπου, σύμφωνα με το θρύλο, υπήρχε από τον 9ο αιώνα η εκκλησία και το παλάτι του επισκόπου της πόλης. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ ή φαγητό και για ψώνια. Κατόπιν, θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική πόλη των Κάστρων ( Πύργων )Σαν Τζιμινιάνο. Η Σαν Τζιμινιάνο είναι μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας. Βρίσκεται πάνω σε λόφο, σε υψόμετρο 324 μ., στην επαρχία της Σιένας, στην περιφέρεια της Τοσκάνης. Η πόλη είναι διάσημη για την μεσαιωνική οχυρωματική της αρχιτεκτονική με τείχη, πύλες και πύργους που διακρίνονται από μεγάλη απόσταση. Επίσης η πόλη είναι γνωστή και για το εξαιρετικό λευκό κρασί της, “Vernaccia di SanGimignano”, που παράγεται στην περιοχή. Από τα υφιστάμενα ιστορικά κτίρια της πόλης ξεχωρίζουν: το “Παλάτσο ντελ Πόπολο”, που άρχισε να κτίζεται το 1288, περατώθηκε το 1323 και σήμερα στεγάζει το δημοτικό μουσείο και την πινακοθήκη της πόλης, με έργα σπουδαίων ζωγράφων, η “Κολετζάτα”, ονομασία με την οποία φέρεται ο παλαιός καθεδρικός ναός που εγκαινιάσθηκε το 1148 και, τέλος, η εκκλησία του Αγίου Αυγουστίνου, της οποίας η ανέγερση ξεκίνησε το 1280 και ολοκληρώθηκε το 1298. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ξεκούραση. Δείπνο- διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ : ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΑΝΚΟΝΑ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας αναχωρούμε για το λιμάνι της Ανκόνα. Άφιξη στο λιμάνι και επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Ηγουμενίτσα. Διανυκτέρευση εν πλω.

7η ΜΕΡΑ : ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-ΤΡΙΚΑΛΑ
Άφιξη το πρωί στην Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση αμέσως για Τρίκαλα. Με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις, για καφέ και φαγητό, φθάνουμε στην πόλη μας.

*****ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ*****

 

 

Tα προγράμματα που ακολουθούν είναι ενδεικτικά. Μπορούν να γίνουν πολλά ταξίδια, με διαφορετικούς συνδυασμούς, οδικά ή αεροπορικά, αφού η Γαλλία είναι μια πολύ μεγάλη και όμορφη χώρα.

ΠΑΡΙΣΙ: Κομψότητα & Ρομαντισμός

Πόλη του Φωτός, Πόλη του Έρωτα, Πόλη των Πόλεων, Πόλη των Αισθήσεων… Η διαχρονική φήμη του Παρισιού και τα αναπόφευκτα κλισέ που το χαρακτηρίζουν ενισχύουν και γιγαντώνουν στη συνείδηση του επισκέπτη την ομορφιά και την αίγλη της γαλλικής πρωτεύουσας. Αψίδα του Θριάμβου, Παναγία των Παρισίων, Σηκουάνας, Βερσαλλίες, Πύργος του Αϊφελ, Καρτιέ Λατέν, Μουσείο Λούβρου, Μονμάρτη, café bistros, υπαίθριοι καλλιτέχνες, καμπαρέ, γκαλερί, φώτα… Παρίσι, ίσως η ομορφότερη πρωτεύουσα του κόσμου, μια σύγχρονη πολυπολιτισμική μεγαλούπολη γεμάτη ζωντάνια και ενεργητικότητα, που δεν μπορεί να συγκριθεί με καμιά άλλη ευρωπαϊκή πόλη· είναι απλά μια κατηγορία μόνη της, εκτός συναγωνισμού.

1η ΜΕΡΑ : ΤΡΙΚΑΛΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (189km) – ΒΕΝΕΤΙΑ
Συγκέντρωση στην πλατεία ΟΣΕ και αναχώρηση στις 03:00 και αναχώρηση για την Ηγουμενίτσα. Άφιξη-επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους στις 07:30 για το λιμάνι της Βενετίας. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλώ.

2η ΜΕΡΑ : ΒΕΝΕΤΙΑ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ (500 km)

Άφιξη στην πόλη των δόγηδων νωρίς το πρωί. Μεταφορά στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, θα θαυμάσουμε την εκκλησία και την πλατεία του Αγίου Μάρκου, το παλάτι των Δόγηδων, την γέφυρα των στεναγμών, τον Πύργο των Καμπανών και του Ωρολογίου. Στη συνέχεια αναχώρηση για Λουκέρνη. Εντυπωσιακή η παλιά πόλη με τις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών, τα πλακόστρωτα δρομάκια και τις στολισμένες με σιντριβάνια μικρές πλατείες. Σπουδαίο αξιοθέατο είναι η ξύλινη σκεπαστή μεσαιωνική γέφυρα Καπελμπρίκε που απεικονίζει την ιστορία της πόλης σε 120 πίνακες ζωγραφισμένους σε ξύλο, το παλιό Δημαρχείο, και το λιθόστρωτο ιστορικό κέντρο δίνουν στην πόλη μια παραμυθένια χροιά. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση

3η ΜΕΡΑ : ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΠΑΡΙΣΙ
Πρωινό και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη του Φωτός. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Για την πρώτη βραδιά σας στο Παρίσι προτείνουμε μια ονειρεμένη κρουαζιέρα στον ποταμό Σηκουάνα. Στη συνέχεια κάνουμε μια μεγάλη βόλτα στα φωταγωγημένα μνημεία της πόλης. Θα δούμε το νοητό άξονα που συμπληρώνεται από την Νέα Αψίδα του Θριάμβου στην περιοχή La Defence, το κέντρο του Λούβρου, την αψίδα Καρουζέλ, τον Οβελίσκο του Λούξορ και την Αψίδα του Θριάμβου. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ : ΠΑΡΙΣΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Μετά το πρόγευμά μας θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στα αναρίθμητα αξιοθέατα της πόλης του Φωτός. Θα δούμε την Όπερα, την εκκλησία της Μαρίας της Μαγδαληνής, τη γέφυρα του Αλέξανδρου του 3ου, που ενώνει τις δύο πλευρές του Σηκουάνα και θεωρείται μια από τις πιο περίτεχνες γέφυρες του Παρισιού, την Παναγία των Παρισίων, χτισμένη στη νοτιοανατολική άκρη του Ιλ ντε λα Σιτέ και με τις αρμονικές της αναλογίες αποτελεί ένα από τα ωραιότερα μνημεία της γοτθικής τέχνης του Μεσαίωνα. Συνεχίζοντας, θα δούμε την Αψίδα του Θριάμβου, το κατ’εξοχήν εθνικό μνημείο της Γαλλίας, συνδεδεμένο με τα μεγαλύτερα γεγονότα του Παρισιού του 20ου αιώνα, την πλατεία Ομονοίας με τον οβελίσκο του Λούξορ, το Τροκαντερό με το παλάτι Σαγιό, τον πύργο του Άιφελ, το μέγαρο των Απομάχων, τη γειτονιά των Λατίνων και το Πάνθεον, που στεγάζει την τέφρα διακεκριμένων ανθρώπων της εποποιίας της γαλλικής ιστορίας. Μεταξύ άλλων υπάρχουν εδώ η τέφρα του Μιραμπό, του Βολταίρου, του Ρουσσώ, του Ουγκώ και πολλά άλλα. Στη συνέχεια ελεύθερος χρόνος για αγορές. Για το απόγευμα σας προτείνουμε μια ονειρεμένη κρουαζιέρα στον ποταμό Σηκουάνα. Στη συνέχεια για όσους επιθυμούν προαιρετικά, συνεχίζουμε με επίσκεψη στον λόφο της Μονμάρτης, μια από τις πιο γραφικές γειτονιές του Παρισιού και μια μεγάλη βόλτα στα φωταγωγημένα μνημεία της πόλης. Θα δούμε το νοητό άξονα που συμπληρώνεται από τη Νέα αψίδα του Θριάμβου στην περιοχή La Defense, το κέντρο του Λούβρου, την αψίδα Καρουζέλ, τον Οβελίσκο του Λούξορ και την Αψίδα του Θριάμβου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ : ΛΟΥΒΡΟ – ΚΗΠΟΣ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΜΠΙΝΤΟΥ
Πρόγευμα και μετάβαση στο μουσείο του Λούβρου. Στην ξενάγησή μας θα δούμε την Τζοκόντα από τους πιο γνωστούς πίνακες ζωγραφικής, στην ελληνική πτέρυγα την Αφροδίτη της Mήλου, τη Νίκη της Σαμοθράκης, τις “Εργαστίνες”, τμήμα της ζωφόρου του Παρθενώνα που χρονολογείται στο 447-438 π.Χ., την “Κενταυρομαχία”, κομμάτι από μετόπη του Παρθενώνα, αρχαιότητες από τη Σάμο που αποκτήθηκαν το 1881, το μαρμάρινο άγαλμα της Αθηνάς κ.α.
Ακόμη, στην αιγυπτιακή πτέρυγα θα θαυμάσουμε την αιγυπτιακή ιστορία από την φαραωνική εποχή μέχρι τους Κόπτες, τους Πτολεμαίους και τους Ρωμαίους. Έπειτα θα επισκευθούμε τον Κήπο του Κεραμεικού, που περικλείεται από το Λούβρο, τον Σηκουάνα, την Πλατεία Ομονοίας (Place de la Concorde) και την οδό Ριβολί. Στη συνέχεια, θα περπατήσουμε μέχρι το κέντρο Ζωρζ Πομπιντού. Το κτίριο χωρίζεται σήμερα σε τέσσερα μέρη: τη βιβλιοθήκη δημοσίων πληροφοριών, το κέντρο βιομηχανικού σχεδιασμού, το ινστιτούτο μουσικής και ακουστικής έρευνας και το εθνικό μουσείο μοντέρνας τέχνης. Τέλος, αξίζει να δει κανείς τους πάσης φύσεως καλλιτέχνες, μίμους, ζογκλέρ, μουσικούς, φακίρηδες που δείχνουν το ταλέντο τους στο προαύλιο του κέντρου. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ : ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ

Πρόγευμα και επίσκεψη στα περίφημα ανάκτορα των Βερσαλλιών. Αξίζει να επισκεφθείτε το παλάτι, τα βασιλικά διαμερίσματα στην αίθουσα των κατόπτρων και τους φανταστικούς κήπους. Στην συνέχεια ελεύθερος χρόνος θα περιπλανηθούμε στην πλατεία της Βαστίλης, όπου δεσπόζει η ομώνυμη όπερα. Ακόμη, θα περπατήσουμε στη συνοικία Μαρέ, που περικλείει την πλατεία Βοζ με το σπίτι του Βίκτωρος Ουγκώ, το μουσείο Πικάσο, τον Άγιο Ευστάθιο. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στα διεθνούς φήμης καμπαρέ Λίντο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ : ΠΑΡΙΣΙ – ΛΩΖΑΝΗ
Πρωινό και αναχώρηση για τη ΛΩΖΑΝΗ χτισμένη στις όχθες της λίμνης Λεμάν. Στην πανοραμική μας περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε το πάρκο Μον Ρεπό, το μέγαρο Ριπόν, τον Καθεδρικό Ναό, τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό, το Ολυμπιακό Μουσείο και τέλος την έδρα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
8η ΜΕΡΑ : ΛΩΖΑΝΗ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την Μπολόνια. Αφιξη στη πόλη που είναι γνωστή για τους πύργους της και τις στοές που φτάνουν τα 38 χιλιόμετρα και την κάνουν μοναδική πόλη στον κόσμο. θα δούμε το Αρχαιολογικό μουσείο, την Εθνική Πινακοθήκη το Πανεπιστημιακό μουσείο κ.α Τέλος άφιξη και τακτοποίηση στο ξεν/χείο. Δείπνο – Διανυκτέρευση.
9η ΜΕΡΑ : ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΑΝΚΟΝΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΕΝ ΠΛΩ
Πρωινό και ένα πολύ όμορφο ταξίδι φθάνει στο τέλος του. Γεμάτοι από πολύ όμορφες εικόνες και εντυπώσεις αναχωρούμε για την Ανκόνα, όπου το πλοίο της επιστροφής μας περιμένει. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.
10η ΜΕΡΑ : ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι αποβίβασης . Άφιξη και άμεση αναχώρηση. Με τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στον τελικό προορισμό μας.

***ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ***

 

ΚΥΑΝΗ ΑΚΤΗ (Côte d’Azur)

ΝΙΚΑΙΑ – ΕΖ – ΜΟΝΑΚΟ – ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ – ΣΑΝ ΠΩΛ ΝΤΕ ΒΑΝΣ – ΚΑΝΝΕΣ ΑΝΤΙΜΠ – ΓΕΝΟΒΑ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ

1η ΜΕΡΑ : ΤΡΙΚΑΛΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΒΕΝΕΤΙA
Συγκέντρωση στην πλατεία ΟΣΕ και αναχώρηση στη 01:00 (Παρασκευή βράδυ προς Σάββατο), για Ηγουμενίτσα από όπου θα πάρουμε το πλοίο για Βενετία. Ακολουθώντας τη διαδρομή προς Ιωάννινα και με την απαραίτητη ενδιάμεση στάση ,φθάνουμε στην Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για την Βενετία. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους χώρους αναψυχής του πλοίου. Διανυκτέρευση εν πλω.
2η ΜΕΡΑ : ΒΕΝΕΤΙΑ – ΝΙΚΑΙΑ
Άφιξη το πρωί στη Φουσίνα, το νέο λιμάνι της Βενετίας και αποβίβαση από το πλοίο. Αναχώρηση για τη Νίκαια. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από τις επαρχίες Βένετο, Λομβαρδία, για λίγο από την Εμίλια Ρομάνια, το Πιεμόντε και τέλος τη Λιγουρία από την οποία και θα μπούμε στη Γαλλία. Η διαδρομή μας αυτή, που είναι 570 χιλιόμετρα θα περιλαμβάνει τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση. Στη Νίκαια θα φτάσουμε νωρίς το απόγευμα και μια περιήγηση με το λεωφορείο θα μας δώσει μια πρώτη εικόνα της πανέμορφης κοσμοπολίτικης πόλης. Θα διασχίσουμε την Προμενάντ Ντες Αγκλαίς τον διάσημο παραλιακό δρόμο της πόλης, με τα υπέροχα κτίρια της Μπελ Επόκ όπως το Νεγκρέσκο, το Παλαί ντε λα Μεντιτερανέ, θα δούμε την πλατεία Mασενά, την βιβλιοθήκη της πόλης με το χαρακτηριστικό τετράγωνο κεφάλι, καθώς και το Ακρόπολις, το συνεδριακό κέντρο της πόλης. Άφιξη – τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο Διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ : ΕΖ – ΜΟΝΑΚΟ – ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ
Πρωινό και αναχώρηση για το μεσαιωνικό χωριό Εζ, για να επισκεφθούμε το εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων Fragonard.  Στη συνέχεια ακολουθεί το κοσμοπολίτικο Πριγκιπάτο του Μονακό, που είναι το πιο πυκνοκατοικημένο κράτος στον κόσμο, καθώς όλη του η έκταση καταλαμβάνεται από πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχεία, πάρκα και δημόσια κτίρια. Οι κάτοικοί του αποκαλούνται Μονεγάσκοι. Το Μονακό είναι πραγματικά ένα υπέροχο μέρος που συνδυάζει την φυσική ομορφιά με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Θα ξεκινήσουμε την επίσκεψη μας με την παλιά πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το Ωκεανογραφικό μουσείο που διεύθυνε για αρκετά χρόνια ο διάσημος εξερευνητής Ζακ Ιβ Κουστό, τον Καθεδρικό Ναό και το παλάτι των Μονεγάσκων, επίσημη κυβερνητική έδρα του Πριγκιπάτου και κατοικία της βασιλικής οικογένειας των Γκριμάλντι από τον 13ο αιώνα. Μετά την περιήγηση θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φωτογραφίες. Έπειτα, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο για να επισκεφθούμε το Μόντε Κάρλο και να απολαύσουμε τον καφέ μας στο διάσημο café de Paris. Αργά το απόγευμα παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής στη Νίκαια. Δείπνο – Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΣΑΝ ΠΩΛ ΝΤΕ ΒΑΝΣ – ΚΑΝΝΕΣ – ΑΝΤΙΜΠ
Πρωινό και αναχώρηση για το Σαιντ Πωλ Ντε Βανς, το πιο διάσημο μεσαιωνικό χωριό της Κυανής Ακτής, περιτριγυρισμένο από τα τείχη του Φραγκίσκου του Πρώτου, όπου και αυτό αποτελεί καταφύγιο πολλών ζωγράφων και καλλιτεχνών. Θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τη βόλτα μας στα σοκάκια της μικρής πόλης, γιατί όχι να κάνουμε τα ψώνια μας και να απολαύσουμε τον καφέ μας. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την αδιαμφισβήτητη “βασίλισσα” της Κυανής ακτής, τις Κάννες, με την περίφημη Κρουαζέτ, έναν από τους πιο διάσημους δρόμους του κόσμου. Θα δούμε τα υπέροχα κτίρια, και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, που χρονολογούνται από την εποχή της Μπελ Επόκ και το χώρο που διεξάγεται το Φεστιβάλ των Καννών. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε το κοσμοπολίτικο μέρος. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Αντίμπ που όπως λένε, όταν την αντικρίσεις για πρώτη φορά, δεν μπορείς παρά να την ερωτευτείς. Πρόκειται για την αρχαία ελληνική αποικία της Αντίπολης, που είχε ιδρυθεί από τους Φωκαείς της Μασσαλίας. Η Αντίμπ σε πολλούς θα θυμίσει ελληνικό νησί, με το φρούριο στο λιμάνι, τα χαμηλά χρωματιστά σπιτάκια χτισμένα πολλές φορές από πέτρα, τα όμορφα καντούνια που παραπέμπουν σε νησιά του Ιονίου, τους πεζόδρομους και την ήσυχη ζωή του. Είναι γνωστή για το μουσείο Πικάσο, ο οποίος έζησε εκεί την δεκαετία του ’40. Δεν ήταν όμως ο μόνος. Ο Νίκος Καζαντζάκης πήγε για πρώτη φορά εκεί το 1948. Άλλαξε πολλά σπίτια ώσπου το 1954, αγόρασε ένα μικρό όμορφο σπίτι. Έμεινε εκεί για τρία χρόνια μέχρι τον Ιούνιο του 1957, ενώ 4 μήνες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν η τελευταία του κατοικία. Θα περπατήσουμε στην όμορφη πόλη και θα αφήσουμε τα βήματα μας να μας οδηγήσουν έως το σπίτι που έζησε ο μεγάλος μας ποιητής – ταξιδευτής Καζαντζάκης. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στη Νίκαια. Δείπνo -Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΓΕΝΟΒΑ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ
Παίρνουμε νωρίς το πρωινό μας και στη συνέχεια αναχωρούμε για την Γένοβα πρωτεύουσα της Λιγουρίας, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ιταλίας και γενέτειρα του Χριστόφορου Κολόμβου και του Παγκανίνι. Φτάνοντας θα επισκεφτούμε πρώτα το παλιό λιμάνι . Εδώ θα θαυμάσουμε το φάρο χιλίων ετών, το τεράστιο ενυδρείο της πόλης, το Ναυτικό Μουσείο, τον Βοτανικό κήπο και τη Βιόσφαιρα. Επίσης μια φρεγάτα τριών ιστών έμεινε εδώ, μετά τα γυρίσματα της ταινίας του Ρομάν Πολάνσκι “Πειρατές”, προσελκύοντας την προσοχή τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Ναυτικό Μουσείο της Μεσογείου, τα εκθέματα του οποίου μιλούν για ολόκληρη την ιστορία της ναυσιπλοΐας, από κωπηλατικά μέχρι σύγχρονα πλοία. Έπειτα, στην πανοραμική περιήγηση μας στο ιστορικό κέντρο της πόλης, που έχει ανακηρυχτεί από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό του San Lorenzo με την υπέροχη μαρμάρινη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Πλατεία Ρiazza de Ferrari με το κτίριο της Όπερας, το παλάτι των Δόγηδων, το σπίτι που λέγεται ότι γεννήθηκε ο Κολόμβος και πολλά αναγεννησιακά παλάτια, μεγάλες λεωφόρους του 19ου αιώνα, και μπαρόκ εκκλησίες δίπλα σε δαιδαλώδη μεσαιωνικά στενά. Εδώ θα έχουμε το χρόνο μας για ψώνια ,φαγητό ή απλά βόλτα. Έπειτα συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την πόλη της Μπολόνια όπου θα είναι και ο τελικός προορισμός μας για σήμερα. Άφιξη – Δείπνο – Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ: ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΑΝΚΟΝΑ – ΑΠΟΠΛΟΥΣ
Παίρνουμε το πρωινό μας και αναχωρούμε για Ανκόνα. Άφιξη στο λιμάνι μετά από τις απαραίτητες ενδιάμεσες στάσεις. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Ηγουμενίτσα. Διανυκτέρευση εν πλω.
7η ΜΕΡΑ: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ
Άφιξη το πρωί Ηγουμενίτσα. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση αμέσως για Τρίκαλα. Με την απαραίτητη ενδιάμεση στάση για ξεκούραση και καφέ φθάνουμε στην πόλη μας.
***ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ***

 

www.chictravel.com.gr   |   info@chictravel.com.gr   |   2431022428   |   2431035577  |  facebook  |  instagram